FFA Focus

Gigafon | Najbolje Nintendo 64 igre

Prošlo je čak 20 godina od launcha Nintendo 64 konzole, a naš Giga će vam reći koje su to najbolje igre koje smo mogli zaigrati na ovoj sjajnoj konzoli.

Nintendo je svoju moćnu 64-bitnu konzolu za petu generaciju predstavio prvo u Japanu 23. lipnja 1996. godine sa fantastičnom launch igrom, Super Mario 64, koja je sa svojim 3D pristupom promjenila ne samo Super Mario serijal već i čitav gaming. N64 nije mogao protiv izuzetno popularnog PlayStationa koji je prodan u više od 100 milijuna primjeraka sa svojih 32.9 milijuna prodanih konzola, no ovu ćemo konzolu itekako pamtiti po sjajnim idejama, inovativnom analognom kontroleru koji je podržavao vibracije i 3D dizajnu koji je promjenio čitav gaming sa Super Mario 64 naslovom. Naravno, tu su i legendarne igre, a naš Giga je pripremio kratki popis najboljih igara.

Star Fox 64

SF64

Nintendov Star Fox rail-shooter je dobio samo jednu igru na Nintendo 64 i to reboot u 3D-u koji je oduševio igrače 1997. godine sa svojim animacijama, gameplayom i zabavnim likovima. Star Fox je prva igra koja je koristila Nintendov Rumble Pack za vibracije kontrolera.

Perfect Dark

PD64

Rareov spiritualni nastavak na Golden Eye 007 je bila još jedna odlična pucačina iz prvog lica koja je ostala zapamćena po sjajnom gameplayu, level designu i replay valueu,  a mnogi pamete igru kao jednu od tehnički najnaprednijih igara za Nintendo 64 sa sjajnom grafikom, podrškom za widescreen, Dolby Surrond i veću rezoluciju, a igra je čak zahtjevala Expansion Pack hardversku nadogradnju RAM memorije za kampanju.

Super Smash Bros

SSB64

Legendarna Nintendo tabačina je započela upravo na Nintendo 64 sa originalnom igrom koja je oduševila igrače 1999. Godine sa sjajnim kontrolama i multiplayerom. Super Smash Bros je kao crossover naslov uveo mnoštvo likova iz Nintendovih serijala i pružio nam sate nezaboravne zabave. Originalna igra je prodana u više od 5 milijuna primjeraka i danas je vrlo važan serijal za Nintendo.

Legend of Zelda: Majora’s Mask

LOZM64

Majoras Mask je šesta glavna igra u Zelda serijalu koja je ostala zapamćena kao Zelda naslov sa nešto mračnijim pristupom koja je svejedno po mnogima jedna od najboljih igara na N64 sa zanimljivom pričom i gameplay mehanikama poput “three-day cyclea”. Igra je također zahtjevala hardversku nadogradnju putem Expansion packa, a igra je i dobila port na Nintendo GameCube.

Mario Kart 64

MK64

Mario Kart 64 je nezaboravan go-kart arkadni racer iz 1996. godine za Nintendo 64 kojeg pamtimo po jednostavnom i zabavnom gameplayu i sjajnom multiplayeru za 4 igrača. Kao nastavak na SNES igru, Mario Kart 64 je uveo novosti poput 3D staza i mogućnosti elevacije staza, kao i mostove i zidove. Igra je podržavala singleplayer i multiplayer na 16 staza u kojemu su igrači birali između osam likova iz Super Mario igara.

Golden Eye 007

GE64

Rareova James Bond pucačina iz prvog lica se bazira po istoimenom filmu iz 1995. godine je definitivno jedan od najvažnijih konzolaških shootera i fantastična igra iz N64 ere. Igra je zapamćena po atmosferičnoj single-player kampanji sa sjajnim levelima i po sporijem gameplayu sa stealth elemetima koji je bio nešto novo i drugačije u usporedbi sa shooterima iz tog vremena. Igra je pružila i nezaboravan multiplayer i deathmatch za četiri igrača koji je bio jedan od najvećih iznenađenja na konzoli. Igra je prodana u više od 8 milijuna primjeraka.

Legend of Zelda: Ocarina of Time

LOZO64

1998. godina je bila jedna od najvažnijih godina za gaming sa naslovima poput Metal Gear Solid za PlayStation i Half Life za PC, a Nintendo je itekako imao i svoj hit za tu godinu. Legend of Zelda: Ocarina of Time je po mnogima jedna od najboljih igara svih vremena i danas drži ocjenu od 99 na Metacriticu kao najbolje ocjenjena igra svih vremena. Ova nezaboravna avantura je osvojila brojne nagrade za najbolju igru godine i najbolju igru svih vremena. Nintendov N64 klasik je ostvario prodaju od 7 milijuna primjeraka.

Super Mario 64

SM64

Super Mario je doskočio na N64 i zauvijek promjenio gaming sa svojim 3D dizajnom, kamerom i analognim kontrolama. Ovaj naslov je primjer kako se radi kvalitetan i nezaboravan launch naslov za konzolu i igra je i danas jednako zabavna kao i prije toliko godina sa fantastičnim levelima u otvorenom svijetu. Igru definitivno pamtimo kao najbolju iz N64 ere i kao jednu od najutjecajnijih u gamingu. Super Mario 64 je osvojilo brojne nagrade i prodaju od više od 11 milijuna primjeraka te titulu najbolje prodavane igre na konzoli.

Koje su vaše najbolje N64 igre?

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close