FFA Focus

Gigafon | Najlakše platine

Giga se pozabavio trofejima i savjetuje vas kako sa što manje truda doći do platina.

Postoje trofeji na koje možete biti izrazito ponosni kad ih napokon zaslužite, poput Super Meat Boyja ili Lost Planeta 2. Ili čak Gran Turismo 5. Međutim, postoje i oni drugi na koje nismo baš ponosni, za neke nas je čak i sram… al’ hej! Platina je platina! Da, drage dame i gospodo, Giga je besraman i donosi vam prijedloge kako podebljati konto platina/achievmenta kroz nadolazeći vikend.

Hannah Montana: The Movie (PS3, Xbox 360)

Hannah.jpg

Kasna je “ura”, selo spava, ulična svjetla već su pogašena, a samo s jednog prozora sramežljivo se kroz zastore probija prigušeno tamno plavo svijetlo. U kući preko puta baka Marica posljednji put toga dana “kuriozno” virka kroz prozor dok se sprema u krevet. “Onaj mali od Joze branitelja opet igra igrice ovako kasno!” bakica će dedi. “Ma pusti maloga, PTSP-ovac k’o i stari, sigurno se napucava preko internetova” odbrusi Marici, pa odlažući kutiju tableta na noćni oramarić zapovijedi: “Dolazi u krevet, sad će počet’ djelovat!” Međutim, “mali od Joze” ove noći ima druge planove. Spustio je zastore, zaključao vrata, smanjio ton na najtiše, upalio konzolu i… pokrenuo Hannah Montanu.

Naime, za osvojiti platinu u toj igri će vam biti potrebno maksimalno do četiri sata vremena. Tih nekoliko sati će vam trajati najduže u životu. Oblačiti ćete Hannah, jahati konjića, izvoditi ritmičke pokrete… Definitivno platina za koju će vas biti najviše sram. No, platina je platina!

Cabela’s Adventure Camp (PS3, Xbox 360)

Cabelas_Adventure_Camp.jpg

Potencijalno čak i zabavna igra koja čak ni ne izgleda loše, iako će u njoj vjerujemo više uživati vaše dijete. Svakako se nećete zaključavati u sobu dok ovo igrate. Za ovu platinu će vam trebati oko dva i pol sata, ali postoji jedan problem. Za igranje ove igre će vam biti potreban PS Move i PS Eye kamera, odnosno Kinect za Xbox 360. Za platinu je potrebno pobijediti u svim dostupnim, većinom sportskim mini-igrama, a zanimljivo, jedan trofej ima i dozu muško-ženskog šovinizma. Naime, potrebno je sa ženskim likom pobijediti kup natjecanje. No, to nas ipak ne smeta previše pošto je ovo vjerojatno najlakša platina ikad.

Megamind (PS3, Xbox 360)

Megamind.jpg

Još jedna igra rađena prema filmu. Ako se ne srećete prvi put u životu s kontrolerom, za ovu platinu vam neće trebati više od četiri sata. Igru je kroz deset levela dovoljno preći samo jednom. Izazov će biti jedino prijeći svaki level bez umiranja, no ako nekim čudom i zapnete na nekom levelu, možete ga ponoviti ili se na njega vratiti kasnije.

NCIS (PS3, Xbox 360)

ncis.jpg

Što reći o igri koja na Metacriticu ima prosjek ocjena 2 od 10? Bit će svakako jedno mučno iskustvo, a još gore ako vam istoimena serija izaziva mučninu svaki put kad je makar samo vidite na TV programu. NCIS igra je point ‘n click avantura, a za platinu je igru dovoljno preći samo jednom i ne raditi ništa posebno. Naime, svi trofeji se automatski otključaju kroz prelazak igre. Za odigrati će vam trebati nekih četiri sata, a dobro je znati da čak ni to nije potrebno. Sljedeći put kad sestra dovede malenog nećaka, uvalite mu kontroler u ruke; ovaj što god da radio ne može pogriješiti. Samo neka udara po tipkama, a igra će se sama prijeći.

Terminator: Salvation (PS3, Xbox 360)

Terminator.jpg

Ako pogledamo prošle igre s liste, ova čak nije ni loša, budući da se ponosno uzdiže iznad ostalih s 49% na Metacriticu. Uskočimo u čizme John Connora, red trčanja, red pucanja, malo old school on-rail pucanja i… pada platina! Jedini uvjet je da igru pređete na hard težini, a ni to ne bi trebao biti neki problem. Naime, dovoljno će vam biti četiri do pet sati.

The Walking Dead (Season 1) (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

The_Walking_Dead.jpg

Evo, napokon i jedna igra uz koju ćete uživati. Iako je za platinu potrebno nešto duže vremena od ostalih igara s popisa, bio bi grijeh je izostaviti. Čisto da se odmorite, povratite psihičku snagu, a usput se uživite uz odličnu priču i likove uz koje ćete osjetiti veću emocionalnu povezanost (iako ih ne oblačite i šminkate). Sam prelazak igre je dovoljan za platinu, a bit će vam potrebno 8-9 sati. Međutim, neka vas to ne obeshrabri. Osam do devet sati ove genijalne Telltaleove igre brže prođe od tri sata Hannah Montane.

The Order (PS4)

The_ORder.jpg

Nismo mazohisti, ipak ima još pokoja dobra igra uz koju ćete možda uživati. The Order je imao miješane kritike koje se tiču dužine trajanja igre i samog svršetka priče, no to nikako nije razlog da uopće razmatrate prelazak ove igre i ubiranje potencijalno lagane platine. Normalnim igranjem i korištenjem svih oružja relativno lako ćete doći do 20. od sveukupno 21 trofeja. Ako se malo potrudite, na većini nivoa ćete pronaći sve collectiblese potrebne za zadnji trofej. Ako i ne pronađete, uvijek možete učitati igru na željenom nivou pa uz pomoć nekog vodiča na internetu pronaći preostale.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close