FFA Focus

Gigafon | Najveći pomaci u industriji videoigara

Dolaskom novih tehnologija te načina serviranja igara i ostale multimedije najviše smo profitirali mi igrači. Za vas smo istaknuli neke od najvećih blagodati modernog igranja.

|1|

DLC

Obožavamo DLC-ove. DLC-ovi su dokaz koliko na nas misle izdavači igara, a naša ljubav je uzajamna i nemjerljiva. Sjećate li se onih vremena kad su igre dolazile na 4 DVD-a? Odigraj jedan DVD, pa ti usred igre iskoči ona iritantna “Please insert disc 2” poruka, pa ustani iz naslonjača… Zahvaljujući našim dragim izdavačima, danas toga više nema! Tako je jednom neki CEO, na Tibetu, u jednom drevnom budističkom hramu, usred obreda meditacije i sveopće nadljudske svjesnosti uskliknuo: “Hajmo izrezati igru, ljudima prodati SAMO JEDAN disk, a ostatak omogućiti da preuzmu s interneta!” Mi igrači smo, naravno, ostali oduševljeni te smo s radošću prihvatili plaćanje te privilegije. Tako danas nema većeg gušta nego kupiti Call of Duty u studenom, izigrati se, a u prosincu platiti i preuzeti novi dio igre – iz naslonjača.

FMAwAcjjbBZI.878x0.Z-Z96KYq.jpg

The Division – Ubisoft nas je zbilja obradovao kad su odlučili izrezati igru.

Naravno, neki zlobnici će reći da su za igre na jednom disku zaslužne nove tehnologije, konkretno Blu-ray format i navodno veći kapacitet diskova. Međutim, svatko tko se iole razumije u gaming će vam reći da je Blu-ray samo marketinški trik. Nema logike, Blu-ray diskovi su iste veličine kao i stari DVD-ovi…

|2|

Mikrotransakcije

Mikrotransakcije su također jedna od blagodati modernog doba o kojima smo u nekim prošlim vremenima mogli samo sanjati. Mnogi od nas zauzeti su brojnim obavezama tokom dana, stoga navečer kad sjednemo pred televizor, imamo samo jednu namjeru. Želimo se kvalitetno opustiti, zabaviti, a ne “rintati” u igrama. Stoga smatramo da je izrazito obazrivo to što nam je pružena prilika da jednostavno kupimo ono što nam se ne da zaraditi u igri. Zašto se mučiti? Izdavači nam ponekad ponude kupnju nekog oklopa u igri koji je bolji od svih ostalih, što je svakako dokaz poštovanja prema nama i našem krvavo zarađenom novcu. Lijepo je znati da možeš biti konkurentan drugim igračima u mrežnim igrama, pa čak i bolji. Iako ti se ne da igrati.

futcoinsffa.jpg

Zamisli da moraš igrati igru danima da kupiš Messija. 

|3|

Remasteri

Zašto trošiti vrijeme i novac na nove igre upitne kvalitete? Umjesto toga, mi gameri uključimo mozak pa igramo “zicera”. Ne možeš pogriješiti s igrom koju si već odigrao i zavolio. Zaista je sjajno kad ti se pruži prilika da ponovno kupiš i zaigraš jednu takvu igru. Veća rezolucija je samo plus!

|4|

Plaćanje multiplayera

Sjećate li se onih crnih vremena kad za veće praznike nikako niste mogli zaigrati omiljenu igru online? A sjećate li se onih vremena kad bi se neki klinci zaigrali glumeći hakere, pa rušili servere? U oba slučaja bi ispaštali mi, obični ljudi. Sva sreća, dobili smo priliku i sami financijski sudjelovati u plaćanju servera, pa za simboličnu cifru od 50-ak dolara godišnje imamo priliku igrati na izvanrednoj mrežnoj infrastrukturi. Laggovi, padovi servera, NAT TYPE pogreške, spore brzine preuzimanja igara… sve to je, na sreću, iza nas! Da se nas pita, ne bi nam bilo žao ni da plaćamo duplo više!

francis.jpg

Boogijev alter ego, mrzovoljni Francis, nestao je sa scene od kad plaćamo multiplayer.

|5|

Gledanja igara na YouTubeu

Potencijalno najbolja blagodat modernog doba i kao takva ispred svih do sad nabrojanih točaka! Zašto uopće trošiti novac na igru, hardver, živčaniti prilikom potencijalnog neuspjeha kod prelaženja igre? Jednostavno upališ YouTube i gledaš nekog drugog kako se zabavlja! Uz to, komentiraš s milijunima drugih gledatelja. Dvostruka zabava! Zaista smo zahvalni napretku tehnologije. Večeri petkom nikad nisu bile zabavnije. Kupiš gajbu pive, naručiš pizzu i pozoveš ekipu na gledanje PES-a.

pes 1459521585948

Najbolji partiji su uvijek bili uz Youtube.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close