FFA Focus

Gigafon | PlayStation 4 mogućnosti za koje možda niste znali

Naš Giga je za vas pripremio popis PS4 mogućnosti za koje vjerojatno niste znali da postoje. 

Tako barem on tvrdi. Nagovarali smo ga i uvjeravali da je većina članova FFA zajednice upoznata s svim navedenim, da ćemo se samo osramotiti s ovakvim tekstom, ali nije se dao omesti. Nedavno smo objavili vijest kako je samo u Hrvatskoj prodano preko 100 000 konzola, tako da ipak vjerujemo da će se naći dosta novih korisnika kojima će ovaj popis biti zanimljiv.

Znate li za neku zanimljivu i egzotičnu mogućnost koju ovdje nismo spomenuli? Javite nam u komentaru i ubacit ćemo u članak!

|1|

Možete spojiti tipkovnicu ili miš

PlayStation 4 podržava eksternu periferiju, pa tako i bežične tipkovnice. Samo spojite tipkovnicu putem USB-a, a ako se radi o bežičnoj tipkovnici konfigurirajte je putem Settings > Devices > Bluetooth Devices. Ipak, miš se nemojte ni truditi spajati, doslovno je beskoristan. Ne znamo ni zašto smo ga uopće i spomenuli. 

|2|

Uzimajte brze screenshotove

Po zadanim postavkama, slikanje ekrana je izvedeno na prilično iritantan način. Kako bi spremili sliku, trebate držati Share tipku, pa tek onda stisnuti trokut kako bi spremili screenshot. Olakšajte si život, uključite spremanje screenshotova samo kratkim pritiskom na Share tipku! Držite Share pa pritisnite Options tipku, idite na Share Settings > Share Button Control Type > Easy Screenshots

|3|

Stavite svoj račun pod ključ

Ne želite da se na vaš račun logira vaše dijete, žena, baba, punica ili poštar, pa da troši vaše teško zarađene novce u GTA V ili sramoti vaš alias na Battlefrontu? Na svoj račun možete postaviti lozinku u vidu niza od četiri tipke na vašem kontroleru. Zaštitite se na Users > Login Settings > Passcode Management.

|4|

Skidajte igre i nadogradnje s posla ili faksa

Na poslu ste i jedino što vas motivira da preživite do kraja radnog dana je misao kako ćete se kod kuće opustiti uz pokoju partiju Call of Dutyja. Međutim, ulogirate se na FFA forum i vidite da su baš danas iz Activisiona odlučili izbaciti nadogradnju od 12GB. Nemojte ubuduće gubiti slobodno vrijeme, pustite konzolu da sama skida nadogradnje! Uputite se na Power Saving Settings > Set Functions Available in Rest Mode > zatim označiti kvačicom Stay Connected to the Internet i Enable Turning On PS4 from Network. Nakon ovoga dovoljno je vaš PS4 ostaviti u Rest Modeu. Isto tako, možete se putem računala ili mobitela ulogirati na PS Store, kupiti igru, a ona će vas čekati doma skinuta i spremna za druženje!

|5|

Produžite trajanje baterije na kontroleru

Svi ćemo se složiti da baterija na kontroleru prekratko traje. Nekoliko sati autonomije modernom gameru jednostavno nije dostatno! Problemu možete doskočiti prigušivanjem svjetla na DS4 ovim putem: Settings > Devices > Controllers.

|6|

Punite mobitel

Dok se igrate na PlayStationu nemate što “kopati” po mobitelu. Tako bi barem trebalo biti, ali moderni gamer ne može sjediti mirno dok čeka dosadni loading screen da se “odvrti”, pa prima mobitel u ruke i učitava bezbroj puta FFA forum, ne bi li pročitao nešto novoga, ali forum je mrtav pa…Malo smo skrenuli s teme. Uglavnom, baterija se brzo isprazni, a vama se ne odlazi daleko od konzole i ne traži vam se punjač za mobitel. Nema problema, samo ga spojite na konzolu i baterija će se napuniti.

|7|

Imenujte svoj PlayStation

Nije nešto pretjerano korisno, ali lijepo je znati da se može! Skoknite na Settings > System > System Information i dajte više ime svojem ljubimcu. Ako može Veseljko imati vlastito ime, onda može i konzola.

|8|

Pogasite dosadne notifikacije

PS4 prikazuje pregršt notifikacija. Dok one za primitak poruke, zahtjeva za prijateljstvo ili trofeja mogu biti korisne, a samim time i poželjne, PS4 zna zezati s nepoželjnim notifikacijama. Primjerice, svi mi imamo onog jednog prijatelja koji ima problema s Party Chatom, pa masovno ulazi-izlazi nebi li komunikacija napokon “proradila”. I to je uredu, ali definitivno nije OK to što morate gledati naporne notifikacije sljedećih 10 minuta, koje vam pak ometaju koncentraciju u ključnim trenutcima izvlačenja taoca u Rainbow Sixu. Ubuduće se nemojte nervirati, vaš prijatelj i njegova majka koju ste netom kleli vam nisu ništa krivi. U postavkama konzole pronađite Notifications, pa isključite što želite. Ili nemojte.

|9|

Produžite popis ikona na Home Screenu

Trenutno se na Home Screenu prikazuje 15 posljednjih aplikacija koje ste koristili, a kako bi pristupili ostalima, morate ući u Library folder na kraju popisa. Neki to ne vole. Ne pitajte ih zašto. Ako više volite džumbus, pa želite da se na Home Screenu prikazuje svih vaših 45 igara kupljenih na blagdanskim akcijama za bagatelu – onda ste sigurno mazohist. Ali eto, nismo tu da vas osuđujemo, već da pomognemo! Settings > System > Limit Number of Content Items on Home Screen.

|10|

Prilagodite tipke

Gurali ste ruku tamo gdje niste trebali i privremeno ste ostali bez desnog kažiprsta. Svako zlo za neko dobro, odnosno za ženino dobro, koja se sad naslađuje i sva je sretna što će sljedeća dva tjedna moći gledati Džansu u Tuđem Životu. Nemojte joj priuštiti taj užitak, a sebi potencijalno zatajenje mozga! Jeste znali da možete primjerice R1 zamijeniti za beskorisni D-pad i tipku prema gore? Bilo koje tipke zamijenite na Settings > Accessibility > Button Assignments. PRO TIP: Na sljedećem PES turniru sa ekipom iz kvarta, onom jednom iritantnom frendu koji sve rastura pa se histerično ruga ostalima (svi imamo jednog takvog u društvu), na kontroleru zamjenite kocku s krugom. Uživajte u osveti.


{gallery}mogucnostiPS4{/gallery}

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close