FFA Focus

Gigafon | Seksi djevojke iz videoigara (1. dio)

Giga upozorava da je ovaj članak samo za starije od 18.

Baš neki dan izađem na balkon kako bih uživao u suncu. Uzmem u ruke plod ljudskog uma, talenta i napretka – pametni telefon – i odem na forum, kao što to radim svaki dan, i vidim da se podigla kontroverza oko jedne poze u igri. Ženske poze koja se guzi. Dakle, nije stvarna ženska, nego pikselizirana heroina. I čitam i čitam… i ne vjerujem kakva frka se podigla. I onda se vratim na napredak ljudskog uma i društva pa se pitam – kako je to isto društvo prihvatilo kao normalno pojam „starleta“? Može li mi itko reći što je starleta? Ide li joj staž? Mirovinsko? Koje dobro ona donosi društvu osim što mladim curama pokazuje kako se slikati i savijati u koljenima dok se penje na „veš mašinu“? Zašto se o tome ne piše? Naravno, sada ja generaliziram i mogla bi se povesti puno dublja rasprava, ali nije tema.

Vraćam se na tu kontroverzu i govorim sam sebi da jesmo napredovali kao društvo, ali pravo pitanje je: jesmo li pametniji?! Ili samo volimo srati jer, eto, sloboda govora nam to omogućuje? Ili nam je dosadno da napadamo pikselizirano dupe? Ili nam je toliko dobro kada se cijeli gaming svijet raspisao o tome, dok nas s druge strane izdavači ubijaju mikrotransakcijama i DLC-ovima? Opet, tema za duge rasprave. I čitajući sve te rasprave sjetim se da je ranije puno više bilo ženskih gaming ikona koje su bile kontroverznije i provokativnije pa ih kreatori nisu mijenjali. Sjetimo se samo nekih.

Hana i Rain – Fear Effect serijal

gigafon seksi feareffect

Možda se naši mlađi čitatelji i posjetitelji ne sjećaju ovoga serijala koji je svoje slavne trenutke doživio još u doba originalnog PlayStationa. Pod izdavačkom palicom Eidosa pratili smo priču plaćenice (ili bi se danas možda zvala starleta) Hane i dvoje kolega koji su imali za cilj pronaći otetu kćerku kineskog šefa podzemlja. U nastavku koji je izašao Hana je dobila partnericu – Rain. Hana i Rain jedno su vrijeme žarile i palile svijetom igara. Igrajući s njima doslovno ste mogli osjetiti privlačnost između njih dvije. Hana je crnka savršenih proporcija i savršene linije, dok je Rain, pogađate, seksi plavuša, umjetnih grudi i velikog dekoltea. Scenarij kao iz „švedskih filmova“. Ili scenarij koji možete danas pogledati svaki dan na Instagramu?

gigafon seksi feareffect2

Osim toga, djevojke su voljele velika oružja i špricanje metaka po njima. Sve su preživjele, a znale su se i pohvatati u liftu kako bi zbunile stražare. Sjećam se da su igrači tada vrtjeli kameru iz svih mogućih kuteva kako bi uhvatili Hanin dekolte pod pravim kutom. Vrtili su gamepade i televizore ne bi li štogod ispalo van. Igra na veliku žalost nikada nije dobila pravi veliki nastavak te su Hana i Rain ostale zakopane na nekom hard disku ili nekoj uredskoj ladici. Tko zna kako bi danas njih dvije bile prihvaćene?

https://www.youtube.com/watch?v=GUW9hwIRZYQ

Cortana – Halo serijal

gigafon seksi cortana

Ima li netko tko ne zna za Halo serijal i Cortanu? Tko je Cortana? Danas je, nažalost, Cortana svačija djevojka. Imate je na Windows Phone platformi, imate je i na Windowsu 10, imate je svugdje. Svi je mogu imati, ali ona će uvijek biti samo njegova i dušom i hologramom. Čija njegova? Pa naravno, Master Chiefova. Cortana je Master Chiefova životna suputnica i savjetnica. Prije nego je postala toliko popularna Cortana je bila, a i dalje je, oblik umjetne inteligencije koji velikom djelom živi u kacigi.

Cortana je, unatoč tome što ima sporednu ulogu u Halo serijalu, jedan on omiljenih ženskih likova u videoigrama. Fanovi su je zavoljeli jer, iako je samo riječ o AI-ju u već virtualnom svijetu, Cortana je itekako poprimila osobine stvarnih cura. Često priča i misli o smislu života, ponekad se ljuti bez razloga, ali kao i prave djevojke – uvijek je tu i uvijek zna što treba napraviti. Pa valjda i je zato AI koji je nekoliko puta spasio univerzum. U Halou 4 Cortana se bori sama sa sobom i osjećajima prema Master Chiefu. Odnos koji njih dvoje imaju je zaista poseban – pun poštovanja, svađa, uvažavanja i ljubavi. Iako je ona samo AI, osobine koje pokazuje čine je ljudskijim od pravoga čovjeka. Master Chief i Cortana virtualni su Romeo i Julia zasigurno. Nadam se da će njihova sudbina na kraju biti sretnija te da će Cortana zauvijek biti dio Master Chiefa. Pa makar kao čip. 

gigafon seksi cortana2

Morrigan – Dragon Age: Origins

morrigan1

Ako ste igrali odlični Biowareov RPG Dragon Age: Origins, onda znate da vam je jedna od mogućih suputnica u igri mogla biti i Morrigan. Morrigan bi u odnosu na većinu ženskih likova u igrama bilo najlakše opisati alegorijski. Morrigan je tamna čokolada. Treba vam vremena da se priviknete na okus koji je ispočetka gorak, ali kasnije uživate. Tako je i s ovom djevojkom, koja će u igri često nositi i epitet vještice, odmetnutog čarobnjaka, buduće žrtve vlastite pomajke, i što sve ne. 

No ispod svih zajedljivih komentara, sarkazma i cinizma kojeg će na vas bacati u lopatama, skriva se odlično razrađen lik, pažljivo osmišljene pozadinske priče, motivacije i slobodoumnog razmišljanja neovisno o vašim akcijama. Morrigan će često jasno i nedvosmisleno reći što misli, pogotovo ako igramo kao svetac u igri. Zbog te osobnosti je i volimo. Ah da, pomaže i činjenica da je Morrigan nevjerojatno zgodna i ima jedan od najboljih dekoltea u igrama općenito. Drago nam je i da se Morrigan vratila u Dragon Age: Inquisitionu, pa makar i kao neigrivi lik. 

morrigan2

Miranda Lawson – Mass Effect

gigafon seksi miranda

Svi već znamo kako Bioware ima dobro napisane i zanimljive likove u svojim igrama, no spomenite samo Mass Effect 2 i mnogi će odmah pomisliti na Mirandu Lawson. Ova vatrena i ubojita operativka Cerberusa definitivno je obilježila drugu igru Mass Effect serijala, kao i sam gaming, te vjerujemo kako se mnogima nalazi na listi najseksi likova.

Miranda je dizajnirana po glumici Yvonne Strahovski koja joj je posudila i glas u igrama. Ova predivna „Femme Fattale“ već je postala ikona serijala zbog svojeg izgleda i to u igri definitivno ne pokušava sakriti. Predivna Miranda isprva djeluje kao hladan lik, no ispod se krije iskusna, odana i snažna osoba koja je mnogima ostala u sjećanju iz Mass Effect serijala.

gigafon seksi miranda 2

Triss Merigold of Maribor – Witcher serijal

gigafon seksi triss2

“Ne! Neću popustiti i neću se pokolebati! Ja sam “Četrnaesta na brdu” i nisam više mala uplašena djevojčica iz mračnog tornja Maribora…” Da, to ja naša Triss Merigold, moćna čarobnica, prijateljica Yennefer i Geralta te kasnije njegova nesuđena ljubav. Žarko crvena kosa odražava njen vatreni karakter i odlučnost. Slatko, okruglo lice odaje puno emocija, ali ne i stanje njenog neslomljivog duha i dobrote. Oči poput dva velika smaragda koja isijavaju zeleni pogled smirenja, nade, ujedno i čežnje kako bi se u konačnici prepoznao vapaj male djevojčice izgubljene u velikom svijetu, koja se i dalje skriva negdje u njoj. Ženstvene obline predstavljaju ubitačnu zamku za svakog muškarca, a s druge strane su kao majčinska odlika totalna suprotnost njenoj prirodi i činjenici da će uskoro postati nepolodna poput svih ostalih pripadnica udruženja čarobnica.

gigafon seksi triss

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close