FFA Focus

Najava | Homefront: The Revolution

Amerika je opet na koljenima, a jedini koji je može spasiti iz sjevernokorejskog pakla ste – vi!

Godina je 2029., a nekadašnji simbol demokracije, amerikanizacije i slobode – grad Philadelphia pao je pod vlast i represiju snaga KPA (Korean People Army). Vi se nalazite u ulozi Korejca Na Kitua, a cilj vam je osloboditi SAD, provesti demokraciju, pokrštavanje i pronaći usput naftu. Šalim se, naravno. 

https://www.youtube.com/watch?v=1ZR2gS0kF6M

Nitko ne voli okupatore zemlje, a pogotovo to ne vole uvijek ponosni Ameri. Kao i kroz povijest, tako i u 2029. godini, jedini koji stoje između dobra i zla slobode i represije su snage pokreta otpora. Upravo ćete se vi naći u ulozi najmlađeg člana Otpora, Ethana Bradyja koji će uz pomoć ostalih pokušati prekinuti četverogodišnju okupaciju Philadelphije, što neće biti nimalo lagan zadatak, kao što nimalo lagan zadatak nije bilo ni izdavanje ove igre.

Naime, igra je prošla kroz nekoliko razvojnih studija i mnogi su mislili da je ista već otkazana. Prvo je propali div THQ najavio igru pa potom prodao prava još jednom posrnulom divu, Cryteku, koji je pak prava prodao Deep Silveru koji će konačno izdati igru. Razvoj igre preuzeo je novi Dambuster studio, a rezultat njihovog rada provjerit ćemo već 17. 5. (Sj. Amerika) odnosno 20. 5. (EU) kada igra izlazi na PlayStation 4, Xbox One te PCAko mislite kako je igra nastavak osrednje prihvaćenog prvog djela, onda se varate jer Homefront: The Revolution osim imena nema većih poveznica s prvom igrom koja je prvenstveno bila multiplayer pucačina.

image 1

Iako ograničenih mogućnosti i budžeta, u Pokretu Otpora oružja ne nedostaje.

Homefront: The Revolution je pucačina iz prvog lica u otvorenom svijetu ili, jednostavnije rečeno, open world first person shooter. Svijet igre je otvoren, ali možemo reći da ga čine 3 velike zone oko kojih se zapravo i temelji cijela igra. Crvena Zona je zapravo sivo, tmurno, ruševinama obilježeno predgrađe Philadelphije gdje upravo Otpor ima najjače uporište. Zona je pod konstantnim napadima i nadzorom dronova, ali isto tako ćete upravo u Crvenoj Zoni naići na kolege suborce, dijelove za pravljenje i modificiranje oružja i opreme. Modificiranje oružja igra veliku ulogu u igri jer oružje od neprijatelja nećete moći koristiti jer rade na otisak prsta. To znači da ćete morati istraživati okolne građevine te igrati sporedne misije kako biste dobili i pronašli potrebne stvari. Sva oružja u igri moći ćete modificirati kako želite te ih tako prilagoditi svome stilu igranja.

https://www.youtube.com/watch?v=FcAAMHCd2SI

Žuta Zona je dio grada koji je najgušće naseljen, ali isto tako dio grada gdje su neprijateljske patrole i dronovi još puno češći nego u Crvenoj Zoni. Kamere su na svakom koraku, stoga ćete morati biti posebno oprezni. Zadnja Zona je ujedno totalna suprotnost Crvenoj Zoni. Velikih građevina i uređenih cesta ona je srce neprijateljskih snaga što znači da će tu biti najteže za igrača. U Zelenoj Zoni neprijatelj ima najnaprednija i najsmrtonosnija oružanja, stoga ćete se morati jako dobro naoružati. Nažalost, na tome putu bit ćete sami jer srce igre je kampanja za jednog igrača.

Igra će ponuditi i co-op za 4 igrača, ali on će biti odvojen od kampanje i imat će vlastite misije. Kreatori igre obećavaju vrlo dinamičan i živ otvoreni svijet, s raznolikim misijama i zadacima. Budući da Otpor nema naoružanje ni tehnologiju kao KPA, nužno će biti regrutirati i povećati članove Otpora, a moći ćete nadograditi i proširiti baze koje će biti razbacane diljem mape. Napeta atmosfera, gerilsko ratovanje i borba za opstanak svakodnevica je svijeta u Homefrontu, a ako niste sigurni želite li biti dio istoga, pogledajte prvih sat vremena igre koji vam mogu pomoći u donošenju odluke.

https://www.youtube.com/watch?v=9FcM-VBTViU

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close