FFA Focus

Horizon Zero Dawn: Prekrasna kombinacija svega i svačega

Prvi dojmovi su pred vama, a kompletnu recenziju očekujte kroz nekoliko dana.

Nikad na FFA portalu niste pročitali recenziju neke igre, a da je recenzent nije završio. Tu politiku nastavljamo provoditi i s Horizon Zero Dawn, a kako je upravo 20. veljače skinut embargo na objavljivanje recenzija, teško je izdržati i ne napisati vam barem dio dojmova, iako je prošlo dobrih 20-ak sati otkad smo uronili u veličanstveni svijet nove igre Guerrilla Gamesa.

Prvo što upada u oči je vizualni prikaz i to je trenutno sam vrh onog što danas nudi gaming industrija. Istina je da se niska trava ne miče kad po njoj hodaju likovi i nema valova kad Aloy pliva, no to nimalo ne može umanjiti impresioniranost živopisnim svijetom, pogotovo što autor teksta stvarno rijetko pada i donosi svoj sud o igri na osnovu grafičkog prikaza. Ipak, potrebno je nekoliko sati da vas Horizon Zero Dawn uvuče u svoj svijet, pa nakon što se odradi prvih nekoliko misija glavne priče i nekoliko side quesotva, otključat će se popriličan broj dodatnih stvari koje se mogu raditi. Tada će zapravo igrač shvatiti koliko je igra opsežna i dobiti dojam o tome koliko vremena će se potrošiti makar samo na kompletiranje glavne radnje.

Horizon Zero Dawn

Jednom kad vas zgrabi, teško ćete napustiti svijet Horizon Zero Dawna.

Horizon Zero Dawn definitivno možemo nazvati akcijskom igrom (raspravu o tome radi li se o punokrvnom RPG-u ostavljamo za recenziju i forum) i zato je bitno da su kontrole odrađene savršeno. Kretanje je glatko i intuitivno, baš kao i sama borba, a tu najveći izazov predstavljaju različite mehaničke “zvijeri”. Protiv svake od njih pažljivo treba odabrati taktiku ali i pravo oružje i način kako nanijeti najviše štete. Odmah slobodno možemo upozoriti igrače željne većih izazova i koji su vještine oštrili u Souls serijalu, neka odmah započnu s igrom na najvećoj težini jer je uživancija osigurana, a povećat će se i broj sati utrošenih na igru.

Horizon Zero Dawn

Poput pravog lovca, Aloy neće srljati u sukob, već će unaprijed pripremiti odgovarajuću taktiku i oružje.

Veoma lako ćete u Horizon Zero Dawn pronaći utjecaje i mehanike mnogih AAA igara, pogotovo se tu ističu naslovi poput Red Dead Redemptiona, Assassin’s Creeda, Zelde, Tomb Raidera i The Witchera 3, no o svemu tome, ali i više zanimljivih stvari o glavnom liku Aloy, zanimljivom svijetu nove Zemlje, različitim plemenima, oružjima i zamkama, razgranatoj priči i razlici u performansama na PlayStationu 4 i PS4 Pro moći ćete pročitati u našoj recenziji koju pripremamo za samo nekoliko dana.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close