FFA Focus

Igramo Destiny 2: Avanture u razrušenoj Europi

Bungie nam je u nastavku jos više proširio patrole koje su sada zanimljive i vrijedne igranja.

Destiny je još u originalu pružio velike sandbox mape koje su bile dostupne igračima za razne aktivnosti poput patrola, grindanja i public evenata. Nažalost, ove lokacije bi ubrzo postale jako dosadne budući da nije bilo previše sadržaja, a public eventi su bili dosta teški za pronalaženje ako niste koristili vanjski tracker pa zbog toga mnogima ovo nije bila omiljena aktivnost u originalu. Bungie je za nastavak odlučio dodatno proširiti ovu komponentu i nakrcati igru sadržajem zbog kojeg će se mnogi vraćati u sandbox levele kroz naš solarni sustav.

Mapa čini čuda

Budući da sam proveo nešto više vremena u European Dead Zone, koja je jedna od četiri glavne lokacije koje igrači mogu istraživati, donosim vam osvrt na ovaj sandbox level i što vas sve čeka. Ono što je meni najvažnije je da igra konačno poštuje igračevo vrijeme pa je sve što je nepotrebno uvelike srezano. Konačno više ne morate tražiti po internetu van igre kada koji public event počinje i na kojoj lokaciji. Zahvaljujući odličnom dodatku, kroz in-game mapu sada možete brzim pritiskom na touchpad otvoriti čitavo područje i točno vidjeti što vas čeka u EDZ-u (ili na bilo kojem planetu) i kada.

Destiny 2 mapa

Mala stvar koja puno znači.

Public eventi su jasno označeni i možete trackati lokaciju kako biste se okupili s ostalim guardianima u rješavanju ovog izazova. Ono što je bitno je to da su sami public eventi puno kvalitetniji od originala, a igrači mogu aktivirati i posebne heroic modifiere kako bi još više otežali event i povećali šansu za dobivanje bolje opreme. Sami eventi su jako dobar način za leveliranje likova budući da daju hrpu XP-a i dobar loot, a i ovo je dobar način da dobijete tokene za početak aktiviranja druge i treće podklase na likovima.

EDZ je uistinu sjajno dizajnirana lokacija. Rusiju u originalu nisam mogao smisliti pa je ovo pravo osvježenje. Mape su puno veće, a sama audiovizualna produkcija je izvrsna. Destiny 2 definitivno nije tehnički najljepša igra na tržištu, no zbog umjetničkog izričaja lokacije djeluju odlično. Osvjetljenje posebno treba pohvaliti, kao i dinamični sustav promjena doba dana zbog čega ćete često naletjeti na sjajne prizore koji samo čekaju da opalite screenshot tipku.

Destiny 2 public event

Točno znate kada počinje public event.

Avanture na svakom koraku

Pored public eventa, EDZ je krcata novim aktivnostima poput posebnih meta, avantura i lost sectora. Svaka mapa ima i posebnog NPC-a koji vam diže reputaciju i daje opremu i nagrade. Avanture su nove vrste mini sidequestova koje će vas provesti kroz brojne lokacije na mapi, ali i pružiti još više detalja o priči i likovima. Zgodan dodatak koji je ugodno igrati bilo solo ili kooperativno. Valja napomenuti kako u Destinyju 2 nemate odmah pristup sparrow vozilu što je za mene veliki plus jer vas tako igra tjera na sporo istraživanje i upoznavanje s lokacijom. Kako napredujete kroz priču i lokaciju otvorit ćete još više landing zonea koje su dostupne brzim pritiskom na touchpad. Općenito ćete jako malo vremena provesti u orbiti kao u jedinici s obzirom da dvojka nudi instant biranje destinacija kroz Director kada otvorite izbornik putem touchpada.

Destiny 2 lost sector

Ovakvi se lost sectori kriju na svakom koraku.

Lost sectori su označeni na mapi, a ovo su praktički mali dungeoni koji kriju bossa i loot na kraju. Svaki ulaz je obilježen ikonom u svijetu, a na vama je da pronađete ulaz i završnog mini-bossa. Kolega mi je napomenuo kako je bolje pričekati više levele kako bi se povećala šansa da nagrade dropaju legendary opremu što je svakako dobar savjet. Naravno, svaka mapa je krcata i chestovima koje vas isto mogu nagraditi lootom. Kako napredujete kroz priču dobit ćete i klasične patrole, kao i posebne world questove označene plavom ikonom koje će dodatno proširiti priču i pružiti nove nagrade.

Destiny 2 landscape

EDZ ima fantastične lokacije.

EDZ na prvu djeluje jako zabavno i već vidim da će igrači provesti puno vremena rješavajući sve avanture, kao i sudjelovati u public eventima koji su odličan način za podizanje XP-a, a kasnije i za dobivanje engrama. Ova mapa će vas dobro pripremiti na sandbox aktivnosti te vas kasnije čekaju i dodatni izazovi na ostalim planetima. Posebno bi izdvojio IO planet zbog odlične atmosfere i dizajna.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close