FFA Focus

Igramo Destiny 2: Ovo je stvoreno za kooperativno igranje

Ljudi, samo co-op, ništa drugo.

Zbog raznih okolnosti i obaveza, s Destiny 2 nisam započeo onako kako sam priželjkivao. Nisam počeo s igranjem od prvog dana, pa u trenucima kad velika većina moje ekipe udara po prvom raidu, ja sam tek pri kraju kampanje nakon čega me očekuje prikupljanje geara i podizanje brojki.

Uz zajebanciju i trač grind ne pada teško

I tako ja zujim ja neki dan po Nessusu, nikakav i neodlučan kuda krenuti, od umora mi se zaklapaju oči, svako malo padam u provaliju, dok bolja polovica pokušava vježbati, no zapravo umire od smijeha i pokušava uloviti dobru fotku (dostupno na uvid kad izađe Destiny 3). Točno u trenutku kad sam krenuo ugasiti konzolu, stiže invite u party, zove kolega Tze da pita di sam, jel’ trebam pomoć.

Velim ja, trebam se samo malo razbuditi, a dva-tri strikea proći zajedno ne bi bilo naodmet. Brz pogled na listu frendova koji igraju otkriva sljedeću žrtvu, Vipera, kojeg vjerojatno ometamo u rasturanju Cruciblea (bar je tako rekao), no svejedno mu šaljemo invite. Ne čekamo ga predugo, on se ubacuje u fireteam i igramo dva strikea.

Prvi je bio Pyramidion Strike koji nisam još igrao, pa je Tze opravdao svoj status destinypedije (radio je kao turistički vodič kroz Vault of Glass) i neke nejasnoće detaljno pojasnio, dok sam drugi, Arms Dealer Strike već prošao, pa sam tijekom igranja uspio saznati zašto je PUBG sranje, da smo zaključili da ne znamo peca li Tuhy Chonu ili obrnuto i da smo dogovorili pisanje jedne recenzije i pivu za vikend.

Destiny 2 20170909110924

Čim ekipa uleti i Strikeovi koje ponavljamo odmah postaju bolji.

Što se samog igranja tiče, novi strikeovi, koliko sam ih uspio odigrati, zanimljivi su, dobro dizajnirani, s uvedenim dodatnim mehanikama koje je potrebno odraditi, a podsjećaju na elemente raidova, što je napredak u odnosu na prvi dio.

Idok je igranje s igračima nasumično odabranima pomoću matchmakinga zabavno iskustvo, najbolji trenuci su tijekom igre s prijateljima kojima se trudite čuvati leđa, dok informacije, bitne i nebitne, pljušte na sve strane.

Pronađite neki klan i dobru ekipu

Većini čitatelja gore spomenuti likovi neće previše značiti, no pričica iznad tek je jedna od crtica koje će se u narednim tjednima i vjerojatno mjesecima dosta često ponavljati u veoma sličnom obliku i možda s nešto izmijenjenim ulogama, samo tome treba dodati i dogovore oko taktika u raidovima, kao i dogovore za Crucible koji je u Destiny 2 daleko više timski orijentiran (4v4).

destiny 2

Crucible je odličan u društvu, a prava stvar će se vidjeti u Trialsima.

Isto tako, Bungie je napravio igru koja je otvorenija igračima koji igraju sami ili nemaju s kim igrati, a u tome će im od velike pomoći biti Guided Games.

Mehanikućemo opširnije objasniti u posebnom članku, a ovdje samo ukratko objasniti da se radi o mogućnosti da unutar same igre zatražite pomoć ili pronađete igrače s kojima ćete, recimo, proći kroz neki Nightfall Strike ili raid, a oni iskusniji moći će ponuditi svoju pomoć.

Ponavljamo, bilo da volite PvE ili PvP okršaje protiv drugih igrača, daleko bolje iskustvo u Destiny 2 dobit ćete ako igrate u društvu.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close