FFA Focus

Imamo nove informacije o Battlefieldu 1

U intervjuu koji je za Eurogamer dao DICE-ov producent Aleks Grondal saznali smo brdo novih stvari.

Prošli tjedan je nakon mjeseci nagađanja predstavljen novi Battlefield. Sudeći prema samom broju komentara na FFA forumu, kao i prema statistici o čitanosti, čini se da je povratak u razdoblje Prvog svjetskog rata pun pogodak za DICE i EA. Prije nastavka čitanja ovog teksta, svakako preporučamo pročitati naš FFA Focus članak o svemu što smo nakon predstavljanja mogli saznati o Battlefieldu 1.

Sad, nakon što ste se dobro informirali, prilažemo vam novu dozu informacija koje smo izvukli iz Eurogamerovog intervjua s DICE-ovim producentom.

Jedna od protagonistica singleplayer kampanje je arapkinja na konju iz trailera

Novi_protagonist.jpg

Već od ranije znamo kako će kampanja ovaj put pratiti više protagonista na različitim mjestima. “Želimo igrača postaviti u poziciju da doživi različite priče kroz perspektive više različitih aktera”, odgovorio je Aleks na upit kako će funkcionirati kampanja. U DICE-u žele pojedinu priču u cjelini prikazati na jednoj lokaciji kako bi izbjegli “skakanje” s jedne strane svijeta na drugu, što bi u ovakvoj igri imalo kontraefekt za događaje koje žele ispričati. Dakle, u novom Battlefieldu vjerojatno nećemo svojim akcijama direktno utjecati na cijeli svijet kao što je to primjerice bilo u prošlim igrama, već se može zaključiti kako ćemo pratiti priče “manjih” ljudi, pretpostavljamo vojnika ili pak civila zahvaćenih terorom velikog svjetskog rata.

“Želimo prikazati osobne priče s kojima se možete povezati,

smještene u prostor gdje zaista pripadaju.”

Potvrdu da je dama na konju s trailera jedna od protagonistica kampanje dao je sljedećom izjavom: “U traileru možete vidjeti više protagonista. Jedna od heroina je na konju, a njezina priča smještena je u Arabiji.” Bit će svakako zanimljivo vidjeti koji su njezini motivi za onako agresivno jurišanje.

Konji će imati značajnu ulogu

O konjima se puno pisalo u našoj forumskoj temi posvećenoj igri, a Aleks nam je kroz intervju prikazao kako nije bilo uzalud. Da nije bilo uzalud, pokazao je i ovaj simpatični dijalog koji smo izvukli iz teme. Međutim, vratimo se ipak ozbiljnijim stvarima pa nastavimo o “pravim” konjima.

BF1_konj.jpg

Očajan pokušaj “fejkanja” prikaza menija u BF1

“Donosimo novu dimenziju odabiru vozila”, izjavio je Aleks, a samim time i potvrdio da kroz prizmu Battlefield serijala konje možemo promatrati kao vozila. Dakle, neke napadačke odlike konji ne bi trebali imati. Te agilne životinje, koje su zaista i bile intenzivno korištene u Prvom svjetskom ratu, trebale bi nam poslužiti kao transportno “vozilo”, a bit će zanimljivo vidjeti kako će u DICE-u riješiti pitanje njihove eliminacije na bojištu te kako će na to reagirati udruge za zaštitu životinja.

Veći naglasak je i na borbi prsa o prsa

Dok smo u BF4 i BFH imali popriličan broj hladnih oružja, njihova različitost je nažalost bila samo kozmetičke prirode. U BF1 izgleda da to neće biti slučaj. U traileru smo imali prilike vidjeti bajunete montirane na puške, a Aleks je u intervjuu potvrdio širok spektar hladnih oružja. Moći ćemo se tuči sa svim i svačim, od lopate do buzdovana, a svako hladno oružje će imati svoju mehaniku korištenja. Neka su oružja sporija, neka pak brža, dok s nekima možemo razbijati vrata, kao i neke druge prepreke manje čvrstoće. 

BF_buzdovan.jpg

Bajunete će također biti zanimljive, Tako ćemo, primjerice, kao u Souls igrama moći zauzeti položaj s puškom (i bajunetom) prema naprijed i zaletiti se, pa ako imamo sreće i nabosti nekog na nož. Naravno, animacija kretanja prema naprijed će trajati jedan manji period, tako da ćemo uz smanjeno vrijeme za reakciju na poneki iznenadni napad biti ranjivi sa svih strana. Aleks je u intervjuu ponudio zanimljiv prijedlog kako koristiti tzv. jurišni (eng. charge) napad: “U prošlim igrama za izviranje iza ugla najučinkovitije je bilo imati sačmaricu uz sebe. Sad s bajunetom imamo drugi način kako pristupiti tim nezgodnim pozicijama.”

U narednim tjednima svakako nas očekuje brdo novih informacija, a zaključno s 12. lipnja, kad se održava EA Play konferencija, znat ćemo baš sve o igri. Battlefield 1 stiže 21. 10. na PC, PlayStation 4 i Xbox One. Dok čekate na nove informacije o BF1, preporučamo naš forum i Battlefield 1 temu koja je itekako živa posljednjih dana.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close