FFA Focus

Just Cause 3: Kreativni kaos

Mad Max tek je nedavno izašao, a Avalanche Studios nam sprema novi eksplozivni sandbox.

Square Enixov Just Cause serijal poznat je po akciji, destrukciji i općenitom kaosu. Just Cause 2 je dosta dobro prošao kod kritike i igrača pa je razvoj nastavka počeo već 2012. godine. Igru pod kodnim nazivom “Project Mamba” razvila je nova divizija Avalanchea u New Yorku, dok je švedska baza bila zauzeta razvojem nove Mad Max igre čiju recenziju možete pročitati na našem portalu. Službeno najavljen prošle godine za novu generaciju konzola i PC, developeri nam obećavaju kaotičan i zabavan shooter s pogledom iz trećeg lica u ogromnom i zabavnom sandbox svijetu. Igra je direktni nastavak na prošlu igru, a ponuditi će mnoštvo poboljšanja u svojim mehanikama, destrukciji i potpuno novi vozni model razvijan od strane bivših developera Burnout igara.

image just cause 3 27177 3114 0010

Just Cause 3 prati priču Rica Rodrigueza i njegov povratak u izmišljeno mediteransko otočje Medici. Ova lokacija je Ricov rodni kraj i mjesto ubojstva njegovih roditelja kada je general Di Ravello preuzeo vlast. Rico nekako uspijeva pobjeći te završava radeći za Agenciju. Nekoliko godina nakon događaja prošle igre, Rico napušta Agenciju te se vraća u Medici po osvetu. Di Ravello planira iskoristiti poseban Medičin eksplozivan materijal Bavarium i ogromnu vojsku kako bi zavladao svijetom, a Rico ga uz pomoć pobunjenika mora spriječiti u tome. Definitivno zvuči kao još jedna Just Cause priča, no fanovi će reći da ništa drugo nije ni potrebno. Just Cause je oduvijek imao poznati “B movie” osjećaj u svojoj prezentaciji i glumačkoj izvedbi. Čak su i sami developeri izjavili da im priča nije od prevelike važnosti te da će se fokusirati na humor i akciju. Iako ćemo saznati nešto više o našem junaku i njegovoj prošlosti, ne očekujte mračnu ni duboku priču. No tko još igra Just Cause zbog priče?

image just cause 3 27540 3114 0004

Padobran i grappling hook, predmeti koji su obilježili serijal vraćaju se u punom sjaju s poboljšanim mehanikama. Tu je i novi wingsuit koji dodaje potpuno novu dimenziju u kombinaciji pokreta i nudi uistinu brz način za kretanje našeg junaka. Sva tri predmeta bit će stalno dostupni igračima u misijama i u free-roamu. Igra će opet imati svoju specifičnu naglašenu fiziku kako bi do izražaja došla akcija i spektakularna destrukcija. Snaga novih konzola i novog pokretača donosi poboljšanu interakciju s okolinom, kao i uništenje brojnih struktura. U trailerima smo mogli vidjeti uništenje ogromnog mosta za koji nas developeri uvjeravaju da se radi o sceni koja se u potpunosti izvodi real-time. Dakle, svaki put će destrukcija biti drugačija i nepredvidljiva. Avalanche je dosta dugo optimizirao pokretač kako bi ponudili specifičnu i zabavnu fiziku kako bi igračima bile dostupne brojne kombinacije u stvaranju kaosa na mapi. Osvjetljenje i animacije će biti drastično poboljšane za novu generaciju. Grappling hook mehanike su dodatno ispolirane te će igrači moći povezati skoro svaki objekt i NPC s ogromnom količinom kombinacija. Medici mapa, rađena po uzoru na Monaco, će veličinom biti približna onoj iz prošle igre što znači da bi igrači trebali imati oko 1000 km2 prostora za svoj avanture. Dizajneri posebno ističu vertikalnost u svom svijetu, tako da ćemo moći istraživati i špilje te se uspinjati na visoke zgrade i planine. Tu je, naravno, i ogroman zračni prostor za avione i helikoptere u kojima će igrači moći izvoditi razne ludorije. Iako će mapa biti približno iste veličine kao prošla igra, sama gustoća i detalji će biti na potpuno novoj razini. Developeri navode brojne regije i mnoštvo detalja i tajni koje će igrači pronalaziti. Naravno, tu je i niz vozila poput automobila, brodova, motocikla i ostalih vozila koje ćemo tek otkriti. Avalanche ovaj put napušta in-game credits za black market i naručivanje supply dropova te će takve stvari sada biti potpuno besplatne i još brže će “naručeni” predmeti i vozila stizati u svijet igre kako bi potaknuli kreativnost igrača. C4 je već svima poznat kao omiljeno sredstvo za komunikaciju u ovoj igri. Developeri su to prepoznali pa će taj item igrači sada moći nositi u neograničenoj količini kako ne bi narušivali gameplay sa stalnim supply dropovima. Struktura misija dodatno je pritegnuta te će igračima ponuditi potpunu slobodu i hrpu načina za izvršavanje misija. Mostovi i fanovima omiljene benzinske crpke će se stalno respawnati u igrinom svijetu.

image just cause 3 27540 3114 0008

Nažalost, igra neće imati nikakav multiplayer iako je PC mod za multiplayer, kojeg su igrači sami napravili, za JC2 izuzetno popularan i danas. Mnogi su očekivali da će developeri sada službeno razviti online komponentu, no u Avalancheu su rekli da nemaju nikakve planove za PvP ili co-op multiplayer jer sve svoje resurse i vrijeme troše na single-player iskustvo. Igra će podržavati brojne izazove i leaderboardse u kojima ćete se moći natjecati globalno i protiv prijatelja.

Just Cause 3 izlazi u utorak za PS4, PC i XONE. Igra već ima day one zakrpu od 2,8 GB za sve platforme koja donosi niz podešavanja mape i poboljšanje AI sustava.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close