FFA Focus

Kako na lagan način prebaciti sve podatke s PS4 na drugi PS4 ili PS4 Pro

Danas je službeni datum izlaska PS4 Pro konzole, pa će ovaj vodič biti koristan nekima od novih vlasnika.

Možda će Sony teško prodati PS4 Pro nekome tko već posjeduje originalni PS4, ali to je priča za neku drugu temu, iako smo sigurni da takva publika postoji. Vodič bi također mogao biti koristan onima koji u svoje kućanstvo žele dodati još jednu konzolu.

Uz mogućnost da se sav sadržaj ponovno downloada na novu konzolu ili da se isti prebacuje uz pomoć sigurnosne kopije (backup) i eksternog hard diska, u rujnu je uz firmware 4.0 stigla mogućnost povezivanja dvije konzole i prebacivanje svih podataka na taj način. Također je potrebno napomenuti da nije moguće iz jedne konzole izvaditi hard disk i staviti ga u novu konzolu jer je on “obilježen” i novi PS4 ili PS4 Pro će odmah tražiti njegovo formatiranje.

Sony je na europskom PlayStation Blogu objavio vodič za najlakši način prebacivanja s jedne konzole na drugu.

trans1

Priprema i napomene

Za sam proces prebacivanja bit će potrebna dva LAN kabela (iako je moguće transfer podataka odraditi ako su obje konzole bežično spojene na istu mrežu) kojim ćete konzole spojiti međusobno ili ćete svaku od njih posebnim kabelom spojiti na ruter. Samo ona konzola na koju se prebacuju podaci mora biti spojena na televizor, no obje će morati, naravno, biti uključene u struju. Također se morate pobrinuti da ste na svakoj prijavljeni s istim profilom (ako ih se prebacuje više, mora se prijaviti sa svakim od njih)

NAPOMENA 1 (za one koji skupljaju trofeje): Prije prebacivanja potrebno se spojiti na PlayStation Network i sinkronizirati osvojene trofeje sa serverom jer to neće biti uključeno u prebacivanje podataka.

NAPOMENA 2: Dobra stvar je što se podaci zapravo kopiraju, a ne samo prebacuju, pa podaci neće biti obrisani s originalne konzole. Isto tako, sve što možda već imate na novoj konzoli, bit će obrisano prilikom prebacivanja.

Vodič

1. Provjerite da obje konzole imaju instaliran firmware 4.0 ili noviji.

2. Spojite se na internet i ulogirajte se u PlayStation Network s obje konzole.

3. Pripremite podatke koje želite prebaciti.

Kad to učinite, PS4 Pro će detektirati da se logirate na novu konzolu svojim PSN ID-jem, pa će se pojaviti ekran na kojem se korisnik pita želi li pokrenuti prebacivanje podataka sa stare konzole. Pratite upute na ekranu i potvrdite da želite započeti proces prebacivanja, a nakon toga pritisnite i držite gumb za uključivanje (power button) na staroj konzoli sve dok ne čujete “beep”. Na taj način pripremili ste podatke za prebacivanje.

output 26nYrj

4. Obje konzole povežite LAN kabelom.

Konzole se uz pomoću dva kabela mogu povezati s ruterom, a krajnji rezultat bit će isti.

trans4

5. Odaberite podatke koje želite prebaciti.

Nakon što odaberete što prebaciti, bit će vam prikazano koliko slobodnog mjesta ćete imati na novoj konzoli i procjena koliko bi prebacivanje moglo potrajati.

trans5

6. Aktivirajte novu konzolu kao “primary”.

Što će sve biti prebačeno?

  • Sve igre i pripadajući im podaci instalirani na hard disk, uključujući i igre preuzete s PlayStation Storea i spremljene pozicije.
  • Svi folderi koje ste kreirali.
  • Sve slike i videi koje ste snimili tijekom igranja.
  • Svi sinkronizirani trofeji.
  • Sve poruke koje ste poslali i primili od vaših prijatelja na PSN-u.
  • Svi podaci o profilima drugih korisnika konzole u koje ste se ulogirali na originalnoj konzoli prije početka prebacivanja.
Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close