FFA Focus

Najava | Mafia III nikad nije bila veća i ambicioznija

Mafia III samo što nije stigla, a ovaj put idemo u New Bordeaux. Pustite frizeru da vam sredi afro frizuru i pripremite se za put u šarene šezdesete.

28. veljače 2002. godine češki studio Illusion Softworks, do tada poznat po taktičkoj pucačini Hidden & Dangerous, izdaje gangstersku igru Mafia: The City of Lost Heaven koja ubrzo postaje hit, kako kod kritičara, tako i kod igrača. Period tridesetih godina prošlog stoljeća pokazao se kao pun pogodak, a odlična glasovna gluma i glazbena podloga pobrinuli su se za jedinstvenu atmosferu. Do idućeg nastavka morali smo čekati čak osam godina, a kada je napokon došao, kritike ga nisu najbolje dočekale. U očekivanju open world mehanike, dosta ljudi je previdjelo izvrsnu priču i jednako jaku atmosferu kao i u prvom nastavku.

Popularnost serijala bila je dovoljno velika da omogući izradu trećeg nastavka. Ipak, 2K Czech (prethodno Illusion Softworks) odlučio je predati palicu kalifornijskom Hangaru 13, najnovijem studiju 2K-a. Prvi prikaz igre dobili smo na Gamescomu prošle godine. Nedugo nakon toga smo dobili i gameplay prikaz koji je neke dugogodišnje igrače odbio od igre zbog velikog naglaska na akciju i brzu vožnju. Uz to se nekima nije svidjelo što se tako velik serijal predaje u ruke debitantskom studiju. Ipak, kroz pametan marketing, Hangar 13 je pokazao da bi Mafia III mogla biti pravi jesenski hit.

Mafia3 Enviro CanalSt 01

Nakon tridesetih i pedesetih, na red su došle i šezdesete, točnije, 1968. godina u New Bordeauxu, fiktivnoj kopiji New Orleansa. Grad je podijeljen na deset različitih zona koje se međusobno znatno razlikuju, od siromašnih predjela grada, močvarnog područja prepunog svih opasnosti koje nam majka priroda nudi pa sve do nebodera u samome centru grada. Svijet je ovaj put u potpunosti otvoren za istraživanje, a to će omogućiti slobodno zauzimanje svih segmenata podzemlja New Bordeauxa. Sloboda otvorenog svijeta trebala bi dati novu dimenziju koja do sada nije bila prisutna u serijalu. Developeri obećavaju u potpunosti slobodan pristup igri i zauzimanju grada koji će svakom igraču dati jedinstveno iskustvo. U igri nas čeka velik izbor oružja i vozila, a zauzimanjem teritorija otključavamo različite perkove. To uključuje pozivanje auta s četiri pomoćnika kako bi pomogli u borbi ili napravili diverziju, kamiona prepunog oružja i sl.

Najveći adut čitavog serijala je kvalitetna priča. Ovaj put uskačemo u cipele Lincolna Claya, veterana Vijetnamskog rata s vezama u afroameričkoj mafiji New Bordeauxa. Kako to obično biva, svaki kriminalac ima svoje neprijatelje. Ovaj put šef talijanske mafije Sal Marcano naredi ubojstvo svih članova Lincolnove kriminalne obitelji, a Lincoln kao jedini preživjeli kreće u osvetu i preuzimanje čitavog grada.

https://www.youtube.com/watch?v=IiYZ0fNrIYQ

Lincoln ipak ne može sam, stoga ima pomoćnike koji će mu pomagati u zauzimanju grada. Tu je haićanska princeza kriminala Cassandra, brkati Irac Thomas Burke i dugogodišnjim igračima poznati protagonist prethodnog dijela, Vito Scaletta. Na Lincolnu leži odluka kome će dodijeliti teritorij koji zauzme. Naravno, te odluke imaju svoje posljedice. Isto kao što će različiti vlasnici teritorija davati različite prednosti Lincolnu, tako će biti i nezadovoljnih koji nisu dobili ono što su htjeli, a to dovodi do problema.

Što je Mafia bez muzike? Ne znamo, a ne bismo ni htjeli znati jer je soundtrack uvijek bio dragulj serijala. Ovaj put nas čeka nevjerojatna brojka od preko 100 licenciranih pjesama iz razdoblja sredine dvadesetog stoljeća. Rolling Stones, The Animals, Jimi Hendrix i Sam Cooke samo su neka od imena koja će nas zabavljati dok se vozimo ulicama New Bordeauxa.

MafiaIII FrenchWard

Velik je naglasak stavljen na marketing. Objavljeno je više trailera nego što možemo zapamtiti (pronađite ih na linkovima nakon članka), a svako malo smo saznali neki novi detalj. Igra će biti dostupna za PC, PlayStation 4 i Xbox One, 7. listopada samo što nije došao, a mi se nadamo da Mafia III neće razočarati te da će Hangar 13 krenuti u svoju karijeru s velikim uspjehom.


Mafia III: Novi prikaz smrtonosnih vještina glavnog lika

Mafia III: Pogledajte odlično napucavanje i brutalnu egzekuciju nožem

Mafia III: Pogledajte kako ćemo na nasilan način zarađivati novac

Mafia III: Pogledajte kako će Lincoln Clay zagorčavati život mafijašima

Mafia III ima novi trailer: Predstavljeni Lincolnovi mentori

Novi Mafia III trailer prikazuje pljačku s kojom je sve krenulo

U novom traileru Mafie III upoznajemo Cassandru, voodoo kraljicu New Bordeauxa

Mafia III upoznaje nas sa svojim protagonistom

2K Games objavio specijalan E3 trailer za Mafiu III

Mafia III: U novom traileru prikazan prekrasan i korumpirani New Bordeau

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close