FFA Focus

Najava | Nešto malo drugačiji Hitman

Nakon linearnog Absolutiona, epizodični Hitman vraća se otvorenijem sandbox pristupu koji su fanovi tražili još od Blood Moneyja.

Danski developeri iz IO Interactivea donose nam još jednu igru u legendarnom serijalu najpoznatijeg ćelavca u gamingu. Ovaj reboot doživio je brojne promjene u načinu izdavanja i sadržaju koji će ponuditi. Developeri su isprva planirali izbaciti osnovnu bazu igre s tri lokacije koje će nadograđivati bonus misijama i aktivnim live sadržajom, a nešto kasnije u planu su bile i dodatne tri lokacije. IO Interactive je na kraju odustao od ideje i odlučio izdati igru na klasičan epizodični format. Pored osnovne igre i misija, developeri će i dalje imati u fokusu live događaje koji će biti dostupni samo u određeno vrijeme, poput posebnih hitova koji će se pojavljivati u određenim periodima. Igra će ponuditi sedam epizoda u prvoj sezoni koja će sadržavati priču i animacije s voice actingom na brojnim lokacijama poput Pariza, Italije i Moroka. Druga polovica godine donosi nam Tajland i SAD, a sama priča će završiti krajem godine u Japanu. Square će nakon toga izdati fizičko izdanje za igru na disku koje će sadržavati sve epizode za sve one koji ipak preferiraju odigrati odjednom, bez čekanja na izlazak pojedinačne epizode. No kakva je sama igra? Nedavno smo imali priliku odigrati zatvorenu betu za sve koji su prednaručili igru za PS4 i PC, a IO je zatim pripremio još jednu betu za sve vlasnike PlayStationa 4 koji imaju PS Plus pretplatu.

image hitman 30804 3284 0008

Sudeći po ranijim prikazima Pariza, a i po samoj beti, prvo što ćete primjetiti kada zavrtite novog Hitmana je otvorenost lokacija i sam sandbox pristup. Prošla igra, Hitman Absolution, je bila izuzetno linearna i osobna priča o Agentu 47 koja je razočarala mnoge obožavatelje koji su tražili klasično Hitman iskustvo u kojem mogu istraživati velike lokacije po želji i načinom koji njima odgovara. Novi Hitman pokušava ispraviti upravo to. Iako je službeno nastavak na Absolution, igra je zapravo reboot koji pruža potpuno novo iskustvo i nije potrebno odigrati prošle igre kako biste razumijeli priču nove sezone. Tajna ICA organizacija i Diana Burnwood, osobni „handler“ Agenta 47, vraćaju se u novoj priči koja će nam, kako kažu developeri, donijeti potpuno nove likove u napetoj priči po uzoru na moderne TV serije. Sam epizodični sistem mogao bi biti dosta dobar za igru poput Hitmana s obzirom da je svaka lokacija kao mini-igra koja pruža posebno iskustvo i sate gameplayareplay valueom kroz brojne dodatne misije i izazove, a tu su i Live događaji o kojima smo već pisali. Hardcore obožavateljima bi se mogao svidjeti novi dizajn misija i otvorenost levela koji izrazito podsjećaju na Blood Money. Izazovi vas navode da iskušate brojne načine ubojstava i istražite svaki kutak ogromnih levela. Fanovima Hitmana ovo ne treba posebno spominjati jer su mnogi stvarali i vlastite izazove u prošlim igrama bez ikakvih alata developera pa nas svakako privlače brojni izazovi, poput prelaska bez promjene odjela, a tu je i Contracts mode koji se vraća iz Hitman Absolutiona.

 id1442999990 343178

Contracts nudi igračima da sami odrede parametre za ubojstvo poput outfita, načina ubijanja kao i odabir same mete. Absolution je u najvećim levelima ponudio oko 50 mogućih meta, a novi Hitman će pružiti do čak 300 meta. Sami leveli su šest do sedam puta veći od onih iz prošle igre. Uzmimo za primjer najveći level iz Absolutiona: Strees of Hope, pariška misija Showstopper je šest puta veća u prostoru koji će biti dostupan igračima. Tu su još i modeovi poput Escalationa, koji dodaju razne uvijete za izvršavanje hitova koji će igračima pružiti dodatan izazov. Vlasnici PlayStationa će dobiti i ekskluzivan sadržaj pod nazivom Sarajevo Six koji donosi dodatne mete kroz sve epizode, a prva će biti dostupna u prvoj epizodi u Parizu. Sama beta igračima je pružila priliku da iskuse mehanike na dvije misije koje su bile dostupne. Beta se odvija dvadeset godina prije događaja iz nove igre i tu vidimo prvi susret Agenta 47 i Diane Burnwood. Nakon bete koja služi kao trening i procjena sposobnosti od strane ICA agencije, Agent 47 počinje službeno raditi za agenciju, a nova igra počinje 20 godina kasnije. Square je izbacio i zanimljiv video koji prikazuje najveće hitove iz serijala koji služe kao poveznica između bete i događaja u rebootu. Beta će u cijelosti biti dostupna u prvoj epizodi kada izađe.

https://www.youtube.com/watch?v=X-lXfmWToIY

Gameplay pruža kvalitetno stealth iskustvo i otvorene mape s mnoštvom načina infiltracije i manipulacije s okolinom. Igru opet pokreće IO Interactiveov vlastiti Glacier pokretač iako grafički prikaz možda nije impresivan kao Absolution prije nekoliko godina s obzirom da nova igra pruža dosta veće levele s još više NPC-eva s naprednijom umjetnom inteligencijom. IO se za novu igru odlučio za realističniji prikaz s boljim osvjetljenjem i prirodnijim bojama. Absolution je bio prepun post-process efektima i sama prezentacija je bila definirana žarkim bojama i ogromnim količinama blooma. Novi Hitman izgleda dosta prirodnije u tom pogledu, a donosi kvalitetnu prezentaciju s odličnim animacijama. Sam način prerušivanja doživio je promjene na bolje pa nema više nezgodnih situacija kada će vas prepoznati NPC-ovi koji nose istu odjeću kao i vi. Novi Hitman donosi posebne likove koji imaju posebnu bijelu oznaku iznad glave, a takvi likovi su većinom šefovi svog odjela poput policije ili tehničke službe. Ovo je realističniji pristup jer ima smisla da će, recimo, šef osiguranja poznavati svoje radnike, dok ćete pored drugih radnika moći slobodno prolaziti. U beti je bilo ponekih glitcheva u AI-u i prepoznavanju, no sve se to još može dodatno pritegnuti u završnoj verziji. Developeri su zapravo izjavili da će im epizodični pristup omogućiti brojne i lakše promjene svake epizode nakon povratnih informacija igrača kako bi stvorili što kvalitetnije iskustvo svima. Sučelje igre je čisto i ugodno za korištenje, a tu je i poseban „save state“ sistem koji omogućuje spremanje igre u bilo kojem trenutku, nešto što su mnogi prigovarali Absolutionu. Prvi dojmovi u beti su dosta dobri i jedva čekamo iskusiti prvu epizodu u ogromnom levelu u Parizu s mnoštvom NPC-ova i načina u izvršavanju brojnih hitova.

HITMAN Season Premiere March 11 2016 BQ

Prva epizoda Hitmana izlazi u petak za PlayStation 4, Xbox One i PC. Igrači imaju na raspolaganju nekoliko opcija. Square će izdati Intro Pack koji nam za $15 donosi prolog (sadržaj iz bete) i prvu lokaciju u Parizu. Svaka epizoda će koštati $10. Tu je i Upgrade opcija koja nadograđuje Intro Pack sa svim sadržajem po cijeni od $45. Ako želite odmah kupiti igru digitalno, to će vas koštati $60 (kao i puna igra). Kao što smo već rekli, ako vas ne zanimaju epizode, krajem godine igra će dobiti i potpuno disk izdanje sa svim epizodama po cijeni od 60$. Igra neće imati nikakve mikrotransakcije.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close