FFA Focus

Najava | Street Fighter V

Legendarna ulična tabačina u svom službenom petom izdanju stiže na PlayStation 4 i PC.

Capcom nam u suradnji s Dimpsom i Sonyjem donosi peti po redu nastavak svima nam poznatog serijala koji je obilježio žanr borilačkih igara. Naslov je u režiji Takayukija Nakayame, a popularni Yosihinori Ono je producent igre. Igra neće dobiti izdanje za arkade, kao ni verziju za Xbox One zbog suradnje između Sonyja i Capcoma. Ipak, naslov će biti dostupan za PC i Linux, a developeri nude cross-play mrežnu igru između različitih verzija. Ovo će definitivno osigurati još veću mrežnu zajednicu fanova za brojne turnire.

sfv najava 1

Igra će se pokretati u četvrtoj verziji novog Unreal Enginea, a izgleda da je Capcom uspio zadržati specifičan umjetnički stil iako su imali u planu izraditi realističnije likove. Sam gameplay je, iako nešto sporiji, izuzetno precizan i nagrađuje igrače koji točno znaju sve napredne pokrete likova. Borba nam donosi specijalne pokrete pod nazivom Critical Arts, a tu su i EX specijali i Guard Breakovi. Posebna linija za pokrete nosi ime V-Gauge i služi za posebne napade poput V-Skilla, V-Triggera i V-Reversala. V-Skill pokreti su posebni za svakog lika poput odbijanja projektila ili parryja i uspješna izvedba tih pokreta puni V-Gauge. V-Reversali su klasični counteri koji troše V-Gauge, a V-Triggeri su jedinstveni pokreti za svakog lika koji troše čitav V-Gauge za specijalne pokrete. Igra će na izlasku ponuditi šesnaest likova. Necalli, Rashid, Laura i F.A.N.G. su novi likovi. Tu su, naravno, i poznati likovi poput Ryua i Chun-Li, koje ne treba posebno predstavljati. Capcom je najavio da će kroz 2016. godinu izbaciti još šest dodatnih likova koje će igrači moći kupiti putem “Fight Money” valute koja će biti dostupna kroz samu igru. Naravno, Capcom je osigurao i mikrotransakcije za one s manjkom vremena i viškom novaca u obliku “Zenny” valute koju možete kupiti stvarnim novcem.

sfv najava 2

Igra će tijekom godine dobiti i single-player kampanju kao besplatni download u kojoj će Bison i Shadaloo imati glavnu ulogu. Svaki lik će se pojavljivati u kampanji s posebnim animacijama. Igra će ponuditi i interaktivne arene za svoje okršaje s brojnim destruktivnim elementima. Capcom nas uvjerava kako ovaj put neće imati DLC podatke na samom disku kao ni značajnije ekspanzije, već će podržavati igru sa zakrpama kroz godinu. Igrači će kao nagradu za završavanje single-player kampanje dobiti značajne količine Fight Moneya, pomoću kojeg će kupovati dodatne likove i dodatke, a tu su i spomenute mikrotransakcije. Trenutno je poznato da će igra imati više od deset mapa, čije lokacije uključuju zemlje poput Brazila, Indije i Amerike. Sama priča će biti smještena između 3. i 4. nastavka. Igra će ponuditi detaljan tutorial i trening mod u kojem će igrači moći vježbati pokrete, a međuplatformsko mrežno igranje će se odvijati preko Network Battlea i Capcom Fighters Newtorka. Tu je još i poseban survival mod.

Naglašavamo kako igra neće izaći za Xbox One zbog dogovora između Capcoma i Sonyja. Capcom planira prodati barem dva milijuna primjeraka igre. Street Fighter V izlazi za PS4, PC i Linux 16. veljače.

Kako se vama čini igra? Hoćete li odmah uskočiti u borbu?

Pogledajte najnoviji trailer koji prikazuje svih 16 likova:

https://www.youtube.com/watch?v=eFefc1h-jwE

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close