FFA Focus

Need for Speed: Prosječne ocjene za reboot serijala

Jučer je, nakon godine pauze, izašla nova Need for Speed igra.

Dok čekamo recenziju iz pera našeg Tzereena, donosimo vam pregled day one recenzija svjetskih renomiranih gaming portala. Pa ‘ajmo krenuti.

 

US Gamer hvali izgled, kako grafički, tako i dizajnerski. Isto tako su oduševljeni količinom automobila koji se mogu voziti i uređivati. Sviđa im se i arkadna vožnja, a ne sviđa im se forsiranje prometa kod najtežih utrka, gdje su dizajneri odlučili postavljati promet na “kriva” mjesta, što dovodi do frustracije. Također, žale se i na sadržaj nakon prelaska igre, odnosno njegov nedostatak, pošto se poslije prijeđene igre više nema što raditi. Sve to nije previše utjecalo na ocjenu, koja je vrlo visoka. 90!

 Gametrailers_New_Logo_Wikipedia.png

Kolegama iz Gametrailersa se sviđa priča, odnosno njen pogled iz lica 5 različitih vozača s različitim pristupima. Iako im se sviđa veliki broj dostupnih automobila, kako kažu, kroz igru ćete aktivnije voziti tek njih par, pošto se svakom treba prilično aktivno posvetiti u vidu unapređenja. Outlaw dio priče, gdje biste trebali imati okršaje s policijskim vozilima, po njima nije ni približno dobro odrađen, kao, recimo, u NFS Rivals. Što se tiče tehničkog dijela, kod većih brzina se primjećuje pop-in tekstura te padovi FPS-a. Igra je recenzirana na PlayStation 4 konzoli. Ocjena? 83!

gamespot_logo_update_4931_0_7324_0.png

Gamespotovci napominju da je igra daleko od savršene, ali su ipak izrazito uživali utrkujući se ulicama Ventura Baya. Žale se na ne-fer sustizanje vaših protivnika, koje slupate negdje i napravite veliku razliku u daljini, ali oni vas svejedno opet nerealno stižu, makar imali i slabiji automobil od vas. Mi iz FFA ćemo priznati da je to problem gotovo svake racing igre danas. Iako su tu i tamo imali problema sa serverima online, hvale online aspekt igre i igranje do 8 igrača u jednom lobbyju, međusobno utrkivanje i rušenje highscoreova. 80!

Game_Informer_logo_2010-present.png

Gameinformer u svojem kultnom časopisu zamjera da igra ne nudi ništa novo. Developeri iz Ghost Gamesa su iz prošlih nastavaka uzeli sve što je dobro, ali kolege iz Gameinformera su ipak očekivale nešto više. Što više? Nažalost, nismo uspjeli saznati, pošto nam je njihov site mučki blokirao pristup, pošto nažalost nismo iz ‘Murice. Ipak, ocjenu znamo, a iznosi 70!

logo-ign.png

IGN igri zamjera to što ispod blistave haube ipak nemamo što pronaći. Dok hvale uređivanje automobila, sama vožnja, priča i modovi ipak nisu na istoj razini. Posebno su se okomili na always online pristup igri, koji, kako kažu, nema smisla. A za razliku od kolega iz Gameinformera, ne sviđa im se ni online PVP utrkivanje, ali nisu objasnili zašto. IGN-u se malo što sviđa, ali ipak su nekako navukli ocjenu 63!

vglogo.png

Došli smo i do, po NFS, EA i developera Ghost Games, najgore recenzije. Recenzent igri zamjera gotovo sve. Igra je za njega spora, dosadna i neizazovna. Osjećaj brzine ne postoji, automobilima je prejednostavno upravljati, a protivnici su jako loši. Jedino pozitivno što su naveli je driftanje i skupljanje comboa koje dolazi s takvim načinom vožnje. Za kraj ima jedna zgodna rečenica koju ćemo u cijelosti prevesti: “Na kraju dana (što je u igri konstantno – zalazak), Need For Speed jednostavno nije dobra igra”. 50!

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close