FFA Focus

Najava | Spasite ljudski rod u Gears of War 4

Nova generacija, nova prijetnja i stara borba.

Gears of War 4 je peti nastavak serijala, iako brojka na kraju naziva sugerira drugačije, a sve zbog nastavka Gears of War: Judgment koji je izašao sada već daleke 2013. godine. Igru je razvio The Coalition studio koji je zapravo Microsoftova filijala u Vancouveru, dok je sam izdavač Microsoft. Angažirana su i neka poznata imena u produkciji, poput Roda Fergussona kao producenta igre, te Ramina Djawadija koji je zadužen za glazbenu podlogu koja bi trebala pomoći u stvaranju atmosfere i koja će, uz interakciju igrača s mehanikom igre, biti druga važna poveznica u imerziji sa svijetom Gears of Wara.

Radnja se odvija 25 godina nakon događaja u Gears of War 3, nakon što je oružje Imulsion Countermeasure uništilo svu hordu Locusta i Lambent emulzije na planetu Sera. Međutim, cijena je bila velika, jer je oružje simultano uništilo sva fosilna goriva planeta, što je navelo ljude na drastičnu prilagodbu s obzirom na novonastale uvjete. Osim toga, planetom sad divljaju snažne oluje jakih vjetrova, a posljedice Lambent emulzije i epidemije koja je desetkovala ljudsku populaciju, navela su COG (Coalition of Ordered Governments) da izgradi ograđene i izolirane gradove kako bi zaštitili preostalu populaciju od opasnosti izvan zidina. Neki ljudi nisu prihvatili viziju COG-a i načina na koji oni upravljaju gradovima, pa su formirali posebnu grupu imena Outsiders koja živi izvan COG-ove nadležnosti, te povremeno organiziraju napade na njihov teritorij u potrazi za resursima.

2.jpg

Vojnu silu COG-a su napustili i JD Fenix, sin Marcusa Fenixa, te Del Walker, koji su tijekom bijega naletjeli na Kait Diaza, te na taj način saznali tko je Outsider grupa, kojoj pripada i spomenuti Kait. Međutim, sve se promijenilo kada novi neprijatelj, Swarm, počne napadati i otimati cjelokupne ljudske kolonije, a naša družina uskače u akciju kako bi spasili svoje najdraže.

Gears of War 4 će se uvelike oslanjati na već uhodanu i isprobanu mehaniku igranja iz prošlih nastavaka, od čestog skrivanja iza zaklona kako bi izbjegli paljbu i štetu, do aktivne promjene municije i pucanja preko zaklona. Velika novost će biti spomenute oluje imena Windflares, koje će uvelike utjecati na tijek borbe i određene situacije u bitkama. Jak vjetar može utjecati na vaše oružje, na putanju granata i projektila, ali isto tako može biti od velike pomoći, jer se protivnici mogu spotaknuti i pasti pod jakim naletima vjetra što ih čini lakšim metama koje treba pogoditi. Uvedene su nove mogućnosti eliminiranja protivnika zahvaljujući implementaciji borbenog noža, što donosi novu mehaniku u blisku borbu hladnim oružjem. Međutim, slične poteze mogu raditi i neprijatelji, pa se nemojte začuditi ako vas neka beštija izvuče i zaklona, te nanese pozamašnu količinu štete.

1.jpg

Singleplayer kampanja novog Gears of Wara trebala bi obuhvaćati 24 satni period unutar igre, gdje ćemo se u ulozi JD Fenixa hrabro boriti s novom prijetnjom, naravno, uz pomoć naših suboraca, jer glavni slogan igre je da se nikad ne borimo sami. Gears of War 4 istodobno izlazi za Xbox one i PC s operativnim sustavom Windows 10, a igra će biti dio Xbox Play Anywhere programa, što znači da je dovoljno jednom platiti igru kako bi se mogla igrati na PC-u ili Xbox One konzoli. Možda i najveća novost je najavljeno međuplatformsko igranje između PC i Xbox One igrača unutar kooperativnog prolaska kampanjom, unutar novog Horde 3.0 moda igranja, te unutar multiplayer moda protiv umjetne inteligencije računala. Mod igranja Horde 3.0 uključuje mogućnost igranja do 5 igrača protiv horde Swarm i DeeBees neprijatelja. Igrači će morati preživjeti 50 valova napada mnoštva neprijatelja, a nakon svakog desetog vala stiže jedan boss.

horde 3.0.jpg

Gears of War 4 izgleda jako dobro i potencijal je ogroman, posebice u činjenici da je Microsoft spojio igrače dvije potpuno odvojene platforme. Što nas očekuje u završnom proizvodu, te hoćemo li zaigrati s Marcusom Fenixom, ostaje za vidjeti 11. listopada kada igra dolazi na tržište.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close