FFA Focus

Pogledajte koje igre stižu na PS Store ovaj tjedan

Po običaju, europski PlayStation Store ažurira se srijedom, a od 23. kolovoza čeka nas prvi od nadolazećih hitova kojima je završetak godine prenatrpan.

Absolute Drift: Zen Edition (PS4)

Svoje vještine driftanja igrači će probati dovesti do vrhunca vožnjom u stanju zena po aerodromima, lukama, pa čak i lebdećim autocestama, a bit će moguće otključati nove automobile rješavanjem sve većih izazova. Nama se nekako čini da bi minimalistički dizajn mogao brzo dosaditi. Igra je već više od godinu dana dostupna za PC, od prošlog tjedna je na europskom PS Storeu, a od danas na američkom.

(Realna cijena: 45 kuna)

Alone With You (PS4, PS Vita)

Igrač je u ulozi posljednjeg preživjelog na nekoj svemirskoj koloniji. U pokušaju da tako ostane i dalje, morat će popraviti svemirski brod i pobjeći s umirućeg planeta. Sviđa nam se premisa priče u koju je uključeno stvaranje odnosa sa svojim A.I. kompanjonom, no zbog zastarjelog vizualnog izgleda ovo bismo igrali isključivo na PS Viti. Na mjestu na kojem svi moramo sjediti.

(Realna cijena: 28 kuna)

Armikrog (PS4)

Još jedna igra koja nakon nešto manje od godinu dana s PC-ja stiže na PS4. Upotreba stop-motion animacije instantno podsjeća na Wallacea i Gromita, dok je glavni lik mješavina Earthworm Jima i Abea (s nostalgijom se sjećamo igara Oddysee i Exoddus, a autori ove igre odgovorni su za spomenutog Jima). Spiritualni je ovo nasljednik igre The Neverhood, a ovaj puta Tommynaut i njegov slijepi pas-vanzemaljac-koji-govori, Beak-Beak, istraživat će misterioznu tvrđavu i rješavati, čini nam se, ne preteške zagonetke.

(Realno-nostalgična cijena: 70 kuna)

Big City Stories (PS4)

Dizajnirajte, sagradite i upravljate svojim vlastitim gradom, najavljuju ovu igru developeri. U igri će se, osim navedenih stvari, moći susresti i popričati sa svojim sugrađanima, vozikati se gradom ili igrati mini igre. Nama se smučilo kad smo ugledali “free to play” i odmah upalili Minecraft. I SimCity.

(Realna cijena: platite nam da igramo ovo)

Deus Ex: Mankind Divided (PS4)

To je taj hit o kojem smo pričali na početku, taman tempiran za kraj ljeta i prije navale drugih blockbustera. Vrijeme radnje je 2029., mehanički “augmentirani” ljudi smatraju se izopćenicima i odvojeni su od ostatka društva. Glavni lik je, još jednom, Adam Jensen, iskusni tajni agent, koji naoružan spornim, ali vrhunskim “augmentacijama” pokušava razotkriti veliku zavjeru. Ovo možemo samo preporučiti.

(Realna cijena: punih 500 kuna + 50 kuna napojnice)

Doodle Devil (PS3, PS4)

Ovo je verzija puzzle igre Doodle God, no ovaj puta igrače čeka preokret na stranu zla.

(Realna cijena: 15 kuna)

Inside (PS4)

Jedan od kandidata za (možete umetnuti inde, ali i ne morate) igru godine. Sve što je potrebno znati o ovoj igri napisano je u našoj recenziji, pa kliknite na link. Igra developera Playdead, koji je napravio izvrsni Limbo, prvobitno je izašla za Xbox One, no, na sreću, nije trebalo predugo čekati njen dolazak na PlayStation 4.

(Realna cijena: 149,99 kuna, a sami dodajte koliko mislite da je potrebno)

The King of Fighters XIV (PS4)

Iako prilično popularan u svijetu, kod nas KOF nije dostigao popularnost jednog Tekkena, Street Fightera ili Mortal Kombata. No, ako se odlučite za kupnju ove tučnjave, čeka vas 50 različitih likova spremnih na borbu 3 na 3, uz razne načine igranja, online i (navodno) epsku priču. Javite nam dojmove. (igra izlazi 26. kolovoza)

(Realna cijena: Isprobajte demo, pa upišite željenu cifru)

https://www.youtube.com/watch?v=VEmQEFCBp2c

Madden NFL 17 (PS4, PS3)

Iznimno popularna sportska simulacija kod američke publike i jednog bivšeg člana redakcije FFA donosi “Franchise” način igranja, nove kombinacije i još više odluka koje možete donijeti. Kao i svake godine, najavljen je najizbalansiraniji gameplay, “najdublji” komentari u povijesti serijala, no samo će igrači odlučiti radi li se o najkompletnijem Maddenu ikad. (dostupno samo za američko tržište)

(Realna cijena: Pitajte igrače ragbija)

Metrico+ (PS4)

Metrico je igra koja je na PS Vitu došla u sklopu PS+ pretplate, a na PS4 dolazi kao Metrico+ i morat ćete je platiti ako želite uživati u rješavanju zagonetki i istraživanju svijeta – Metrico.

((Ne)realna cijena: 106, 99 kuna)

Prominence Poker (PS4)

Igrajući poker s velikim ulozima, riskirat ćete sve da biste preoteli podzemno carstvo liku koji se naziva “The Mayor”. Ovo će biti zabavno isključivo na kratke state. Možda.

(Realna cijena: 9,99 kuna)

Valley (PS4)

Uz pomoć odijela L.E.A.F. moći ćete iz prvog lica istražiti prekrasan svijet koji developeri nazivaju Valley. Nazivaju ga i prekrasnim, a kažu i da to moćno odijelo ili egzoskeleton daje iznimnu brzinu i pokretljivost, uz dodatak sposobnosti manipuliranja životom i smrću svega oko sebe. Mi bismo to nazvali generičnim klonom FPS walking simulatora u koji će se svidjeti obožavateljima žanra.

(Realna cijena: 50 kuna)

Worms W.M.D. (PS4)

Vraćaju se Crvi koje vjerojatno nikome ne trebamo posebno predstavljati. Prema očekivanjima, dobit ćemo malo promijenjeni izgled crva i nova oružja (hvala developerima, nisu zaboravili na neke od klasika), a od onog što nismo očekivali tu su izgradnja, vozila i zgrade. Značenje kratice W.M.D. nije ono zloglasno, a gameplay je takav da će se u njemu vrlo brzo snaći svi koji su odigrali barem jedan od brojnih nastavaka.

(Realna cijena: 100 kuna + napojnica ljubitelja strateškog napucavanja s crvima)

NAPOMENA: Navedene “Realne cijene” oblik su naše ocjene i očekivanja, a služe za usporedbu s cijenama igara na PlayStation Storeu.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close