FFA Focus

Pročitajte apsolutno sve što znamo o Battlefield 1

FFA vam donosi baš sve dostupne informacije o novom Battlefieldu.

Novi BF stiže pod veoma maštovitim imenom. Battlefield 1 nas vodi u Prvi svjetski rat, onaj pravi kakvog ga povijest poznaje. Iako se uoči otkrivanja igre puno nagađalo o nekakvoj izmijenjenoj stvarnosti, tzv. steampunku, od toga u BF1 neće biti ništa. Sve što će biti u igri postojalo je i u ono doba od 1914. do 1918. godine. Sve se temelji na povijesti kakva je dokumentirana, a iz DICE-a tvrde da ništa nije izmišljeno.

https://www.youtube.com/watch?v=c7nRTF2SowQ

O igri za sad znamo prilično malo. Sve što ćete pročitati ispod u tekstu su ipak potvđene informacije koje smo saznali sa službenog predstavljanja igre i analizom dostupnih materijala.

Klase

Klase u BF1 su redom: Assault, Medic, Scout i Support. Iznimno nam je drago vidjeti da su sada, za razliku od BF3 i BF4, Assault i Medic razdvojeni u zasebne klase. Assault će, kao što je i logično, jurišati na bojno polje, dok će Medic klasa u BF1 imati nešto povućeniju ulogu, no sa sigurnošću možemo tvrditi kako će imati veliki utjecaj na ishod svake bitke. Scout će biti snajperska klasa, dok će uloga Supporta biti ona klasična – potpora u vidu bacanja municije i slično – kao i u ostalim Battlefield igrama.

bf11.jpg

Ono što je novina u serijalu je to da će, osim četiri klase za pješadiju, postojati i klase za vozila. Primjerice, ako za klasu vozila imate postavljenu ulogu pilota, za vrijeme bitke više nećete moći upravljati kopnenim vozilima i obrnuto. Ovo možda zvuči zbunjujuće, međutim, za sad je još prilično malo informacija dostupno o tom aspektu igre. Karte su još otvorene i zasigurno ćemo se još naslušati o tome u narednom periodu.

Oružja

Sva oružja su analogna, kako i priliči tom razdoblju povijesti. Što to znači? Pucanje će isključivo ovisiti o vještini igrača. Javeline, Igle, Stingere i ostala oružja s automatskim protutenkovskim ili protuzračnim ciljanjem poznatim iz modernih Battlefield igara možemo zaboraviti.

bf13.jpg

Po klasama oružja, prisutne će biti različite polu-automatske puške: SMG-ovi, sačmarice, bacači plamena, snajperi i ostala jurišna oružja poznata iz tog razdoblja. Da će ona biti autentična, vidimo i po traileru gdje smo prepoznali Lewisov lagani mitraljez, kao i kultnu Whinchesterku. Također, u igri će biti pristojan broj oružja za borbu prsa u prsa, koja se za razliku od prošlih igara ne razlikuju samo kozmetički. Nadalje, bit će i bajoneta specifičnih za to razdoblje povijesti, koje će svakako dodati jednu novu dimenziju u Battlefield.

bf16.jpg

U traileru nismo mogli ne uočiti vojnika u oklopu od glave do pete, a iako bi neki mogli pomisliti kako to probija granice realnosti, takvi oklopi su uistinu i postojali u Prvom svjetskom ratu, a koristile su ga vojske na obje strane. Možemo pretpostaviti kako oklop neće postojati kao odabir unutar klase, nego će ga se moći pronaći negdje na bojnom polju kao “power pickup”. Oklop će vjerojatno poslužiti svrsi i donekle zaustavljati balističke napade, dok će s druge strani manevar kretanja biti ograničen.

C4 plastični eksplozivi su se počeli koristiti tek u drugoj polovici prošlog stoljeća, stoga na njih možemo zaboraviti, ali tu je dinamit koji će, pretpostavljamo, biti jednako zabavan za koristiti. Tu su i bojni otrovi koje smo imali prilike vidjeti u traileru. Iako je 1899. Haškom konvencijom zabranjena upotreba otrova u globalnom ratovanju, opće je poznato da se ona više puta kršila tijekom Prvog svjetskog rata, pa nema razloga da ih se ne implementira i u BF1. Naravno, tu je i maska za “obranu” od plina, a još nije poznato hoće li za korištenje biti ograničena po klasama.

bf14.jpg

“Kustomizacija” oružja i razni dodatci na koje smo navikli u modernim Battlefield igrama jednostavno ne pašu razdoblju Prvog svjetskog rata, međutim, developer je potvrdio kako će modifikacija oružja ipak postojati i u BF1. Biti će to dodatci koji u ono vrijeme nisu bili toliko rašireni u stvarnoj upotrebi, ali povijest pamti da su se modifikacije ipak u određenom obujmu koristile, pa tako ni one neće biti izmišljene za potrebe igre.

Destrukcija prisutna kao nikad prije

Potvrđena su i brojna vozila. Tu će biti vojni brodovi, tenkovi, kamioni, cepelini, dvokrilci (eng. biplanes). Zračne borbe u BF1 bi trebale biti posebno zanimljive, a bit će to i borbe znatno sporijeg tempa koje će, u usporedbi s modernim Battlefield igrama, donositi puno manje stresa pilotima i gunnerima.

bf15.jpg

U Prvom svjetskom ratu sudjelovalo je preko 6 milijuna konja. Oni su svojom mobilnošću stvarali stratešku prednost nad, u ono vrijeme, iznimno sporim tenkovima i ostalim oklopnim transportnim vozilima. Posebno su popularni bili na istočnim ratištima, a Osmansko carstvo osobito je bilo poznato po njihovoj upotrebi. Prema svemu sudeći, biti će prisutni i u novom Battlefieldu.

bf12.jpg

Prema prikazima koje su neki novinari imali prilike vidjeti iza zatvorenih vrata, destrukcija u BF1 će biti prisutna više no ikad prije, a u najmanju ruku će biti na razini Bad Companyja 2 gdje je 99% zgrada bilo uništivo.

Singleplayer kampanja

Iako nije bilo previše govora o tome, kampanja za jednog igrača je potvrđena. Priča će se fokusirati na sudbine nekoliko ljudi, a uvelike će se oslanjati na izmjene koje je svijet trpio u to vrijeme, kako vizualno tako i s ljudskog stajališta. Priča, kao i online borbe bi nas trebale voditi diljem Europe kroz francuske gradiće, preko talijanskih Alpa do Arapske pustinje.

Beta testiranje

Beta testiranje igre će sigurno biti. Ako se vodimo prema prošlogodišnjem Battlefield: Hardlineu, ono bi trebalo biti negdje u vrijeme E3 idući mjesec. Za veću šansu sudjelovanja u beti, prijavite se u Battlefield Insider program na linku koji ćemo priložiti ispod. Ekipa iz DICE-a tvrdi da je to najsigurniji način da budemo pozvani na testiranje.

http://www.battlefield.com/community/insider

U narednim tjednima svakako nas očekuje brdo novih informacija, a zaključno s 12. lipnja kad se održava EA Play konferencija ćemo znati baš sve o igri. Battlefield 1 stiže 21. 10. na PC, PlayStation 4 i Xbox One. Dok čekate na nove informacije o BF1, preporučamo naš forum i Battlefield 1 temu koja je itekako živa posljednjih dana.

{gallery}Battlefield1{/gallery}

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close