FFA Focus

Prvi pogled na Albion Online, prvu pravu višeplatformsku igru

Vrlo zanimljiv MMO naslov koji će simultano biti igriv na više platformi.

Mali njemački studio Sandbox Interactive odlučio se na razvoj unikatne i opsežne igre naziva Albion Online. Igra će biti besplatni sandbox MMO smješten u srednjovjekovni svijet koji je ispunjen magijom. Poseban naglasak je stavljen na suradnju igrača, koji mogu kreirati vlastite frakcije i klanove kako bi opstali.

Albion Online nudi PvP (igrač protiv igrača) akciju gdje se možete boriti s ostalim ratnicima ovog otvorenog svijeta, a prilikom borbe možete povesti i svoju ekipu kako bi borba bila zanimljivija, ali i zahtjevnija. GvG (guild protiv guilda) ratovanje je drugi mod igranja gdje možete pokušati osvojiti nova područja unutar Albion svijeta te na taj način dobiti pristup novim resursima i slobodnim mjestima za gradnju. Istodobno morate i braniti svoj teritorij od drugih klanova. Posljednji mod su PvE (igrač protiv umjetne inteligencije) bitke u kojima se sučeljavate s raznim čudovištima, a resurse koje dobijete u takvim okršajima služe za kreiranje oružja i ostalih predmeta.

1.jpg

Jako bitan element ove igre je ekonomija koju zapravo određuju igrači. Tokom igranja možete biti trgovac, plaćenik, ratnik, kovač, bilo što vas zanima i što može pomoći vašem klanu. Igrači sami grade svoje gradove, sve građevine zahtjevaju timski rad i trenutno postoji više od 50 vrsta istih koje možete postaviti na svoj teritorij. Moguće je igraditi vlastitu kuću, koju kasnije možete dekorirati po vlastitom izboru postavljenjem namještaja, trofeja iz divljine i slično. Uređenje nije samo kozmetičke prirode, jer razni predmeti donose brojne bonuse i mogućnosti vašem liku.

Ako vam dosadi ratovanje, možete se izolirati dublje u vaše područje i voditi brigu o farmi, održavajući usjeve, životinje te na taj način pomoći vašem klanu. U trenutku kada se odlučite na takav potez, onda vam na raspolaganju stoje brojne druge građevine kako biste mogli proizvoditi hranu i ostale resurse. Možete istraživati ovaj zanimljiv svijet i skupljati potrebne resurse ili čak loviti divlje životinje. Ako vam se ne sviđa ovaj distribucijski dio, možete postati lokalni kovač, gdje adekvatne resurse pretvarate u moćne mačeve, sjekire, oklope ili čak štapove za čarobnjaka. Za one igrače koji vole zvuk novčića postoji market na kojem možete prodavati višak resursa i predmeta ili kupovati one stvari koje vam nedostaju.

2.jpg

Zanimljiva stvar kod likova je kako ne postoje klase. Vašeg lika i njegove sposobnosti određuje njegova oprema. Set opreme se sastoji od 6 do 8 predmeta koje možete kombinirati i na taj način dobiti željeni efekt koji odgovara vašem stilu igranja. Uveden je i sustav vještina naziva Destiny Board u kojem možete odabrati put prema kojem će se vaš lik razvijati, te gdje možete revidirati trenutačno stanje lika. Ako vaš lik pogine, onda možete izgubiti svu opremu koju posjedujete. Naravno, u tom slučaju može i vaš kolega iz klana pokupiti vaše stvari i vratiti vam ih vratiti kada se sretnete.

https://www.youtube.com/watch?v=PtFSKlq70lA

Albion Online trebao bi izaći ove godine iako još nema potvrđen datum izlaska, a trenutno se nalazi u zatvorenoj beta fazi. Dostupan će biti na PC, Mac, iOS i Android platformi, što je neobično za MMO naslov, ali vrlo pohvalno za studio.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close