FFA Focus

Rainbow Six Siege: Treća godina, zombiji, tri nova operatera – donosimo vam sve što trebate znati!

Eksplozija informacija stiže nam s jučerašnjeg finala Pro lige u Brazilu.

Ubisoft je u suradnji s ESL-om održao finale treće ovogodišnje sezone za Pro ligu u Brazilu, a pored vrhunske akcije profesionalnih timova dobili smo i hrpu informacija o tome što nas sve čeka u Siegeu. Da, Siege je itekako popularan i igra ga preko 25 milijuna ljudi s dnevnom brojkom od 2,3 milijuna igrača, a izgleda da još uvijek nema kraja za popularni taktički shooter s obzirom da smo dobili i prvi službeni teaser za treću godinu.

Treća godina je konačno i službeno najavljena, a sada smo dobili neke zanimljive informacije. Na internetu se prije službenog prikaza Operationa White Noise pojavio leak koji je praktički pogodio sve novosti i operatere za četvrtu ovogodišnju sezonu, a ono što je zanimljivo je to da je poster objavio i podatak da će Siege uskoro dobiti nekakav zombie mode za kooperativno igranje.

Novi PvE sadržaj: Outbreak

Ubisoft je službeno potvrdio da stiže kooperativan Outbreak PvE mode u prvoj sezoni iduće godine, zajedno s dva nova operatera iz Francuske i Rusije. Iako nisu službeno potvrdili da se radi o zombijima, developeri su tijekom prijenosa uživo potvrdili da se radi o nekakvom virusu i biohazard tematici, pa nas ne bi začudilo da je leak za zombije istinit.

siege 1

Prva sezona za iduću godinu.

Ipak, Ubisoft je poznat po tome da za svakog operatera izbaci i dodatno iznenađenje, pa je moguće da će isti pristup imati i za ovaj Outbreak PvE mode u koji će ugurati ipak nešto originalnije od običnih zombija. Puni prikaz nas čeka u veljači na još jednom Rainbow Six Invitational događaju kada će developeri u potpunosti prikazati prvu sezonu koja nosi naziv Operation Chimera. Ubisoft poručuje kako će ovaj besplatni za sve mode biti vremenski ograničen na četiri tjedna za vrijeme trajanja prve sezone pa ostaje za vidjeti hoće li developeri izbaciti ovaj mode iz igre po završetku prve sezone ili će ga dodatno nadograđivati.

siege 2

Outbreak je PvE komponenta koja će trajati 4 tjedna.

Bitna promjena u sezonama

Druga sezona će biti klasičan DLC kao i u prve dvije godine što znači da nam u ogroman roster likova stiže i specijalne jedinice iz Italije. GIS operateri nam donose i potpuno novu mapu u Italiji. Kako su developeri objasnili, treća sezona će biti eksperimentalana što znači da nam developeri ponuditi dva nova operatera i potpunu preradu mape iz postojećeg poola. R6 zajednica već zna da su developeri početkom prošle sezone izbacili hrpu mapa iz ranked playliste koja se fokusira na dizajn Pro lige, uz poruku da će kasnije preraditi neke od problematičnih mapa. Još uvijek nemamo informacija o kojoj se mapi radi, no developeri su poručili da stiže kompletan rework mape što znači i promjene u samom tlocrtu/rasporedu, kao i poptuno novi art i teksture. Ova sezona nam donosi novog Scotland Yard operatera iz UK-a, a Amerika dobiva još jednog operatera. Sedmi američki operater (već imamo FBI i Navy Seals) bit će iz poznate Delta Force jedinice.

siege 3

Novi format za treću godinu.

Četvrta sezona nas nosi u Moroko. Ovo će biti još jedna klasična sezona što znači da nas čeka nova GIGR specijalna jedinica, kao i potpuno nova mapa iz iste lokacije. Svi DLC-ovi će pratiti postojeći model što znači da sve mape i modovi stižu besplatno. Operateri će isto biti dostupni besplatno kroz in-game renown valutu ili kroz mikrotransakcije. U trenutku pisanja još uvijek nisu objavljeni svi detalji i cijena za Year 3 season pass.

Zadnja sezona bi mogla biti i najbolja dosad

Prije samog finala u kojem je ENCE rastavio brazilski Black Dragons dobili smo i puni prikaz četvrte, tj. završne sezone za ovu godinu. Operation White Noise nam donosi tri nova operatera i spektakularnu mapu u Seoulu. O Toweru smo već pisali, pa poseban trailer za mapu možete pogledati u našoj vijesti. U prijenosu uživo dobili smo puni prikaz mape i zaista se radi o posebno dobrom dizajnu koji pruža hrpu opcija za roam i napad. Ono što je posebno zanimljivo je to da mapa nema vanjsko područje što znači da defenderi ne mogu izletiti van i biti označeni jer cijela mapa ima samo unutrašnjost osim jednog spawn pointa na vrhu tornja koji je dostupan napadačima.

siege tower

Ogroman tower na čak 3 igriva kata.

Naravno, zvijezde showa su sasvim očekivano bili sami operateri. Glavna jedinica za ovu sezonu je 707th SMN White Tigers jedinica iz Južne Koreje, a pored njih imamo i novu operaterku iz GROM jedince. Operateri su krcati mogućnostima pa počnimo od GROM operativke. Zofia Bosak je Elina sestra i napadač s posebnim gadgetom. Ovaj gadget je Lifeline bacač granata koji ima dvije vrste projektila što znači da na raspolaganju bez reloada imate dvije impact granate za razbijanje soft zidova, kao i četiri stun granate koje se mogu aktivirati na blizinu. Projektili se čak i mogu odbijati od zidova što će biti itekako korisno.

siege gr

Ash, spavaš li mirno?

Zofia će (iako dosta zvuči kao ultra-brza Ash) biti 2 speed 2 armor operator kako ipak ne bi bila previše brza, no ima i poseban skill koji će itekako promjeniti igru. Zofia je jedini operater pored Doca koji će se sam moći oživljavati iz downa but not outa jednom u rundi. Ova Withstand animacija traje nekoliko sekundi i diže vas nazad u borbu s tek jednim HP-om. Svi koji igraju Siege znaju kako i jedan HP može preokrenuti čitav meč pa je ovo zapravo jako veliki dodatak. Budući da su Ela i Zofia sestre, svaka od njih će se 50% brže oporavljati od stun efekta njihovih gadgeta, a developeri su snimli i posebne voice-overe koje ćete moći čuti kada obje operaterke budu na bojištu.

Bijeli tigrovi stižu u borbu

Južnokorejski 707th Special Mission Battalion nam donosi dva nova operatera: Vigil i Dokkaebi. Dokkaebi je napadač i ima gadget kojeg sigurno niste očekivali. Ova operaterka ima tablet kao gadget koji ima dvije Logic bombe koje kad aktivirate hakiraju sve mobitele defendera koje koriste za pregledavanje kamera koji će početi zvoniti ako se nađu u radijusu napada. Ovo će odmah odati vašu poziciju što će napadači lako moći iskoristiti protiv vas. Defenderi će slično kao i kad nagaze na minu od Lesiona dobiti on-screen prompt preko kojeg mogu pokrenuti animaciju kako bi resetirali mobitel i prekinuli zvuk. Naravno, ranjivi ste dok ovo radite pa morate paziti kada ćete aktivirati animaciju.

siege wn

Novi operateri će itekako promjeniti kako igramo Siege.

Ovo nije sve. Developeri su nam pripremili poseban gamechanger. Kada je Dokkaebi u meču, svi defenderi će, kada poginu, ispustiti svoj mobitel što znači da Dokkaebi može hakirati i same mobitele te omogućiti napadačima da koriste kamere od defendera i okrenuti ovu taktiku protiv njih. Defenderi mogu uništiti mobitele od ubijenih suigrača kako bi spriječili Dokkaebi da ih hakira. Defenderi mogu biti u blizinu Muteovog jammera kako bi izbjegli Logic bomb napad, a Echo i njegov dron se uopće neće moći hakirati. Dokkaebi će kao i Zofia biti 2 speed 2 armor napadač.

Vigil je novi defender i još jedan roamer koji će itekako namučiti napadače. Ovaj roamer će biti 3 speed 1 armor operater i ima poseban gadget koji ga čini nevidljivim za sve dronove i kamere kada je ovaj gadget aktiviran. Slično kao i kod Caveire, Vigil će imati gadget na cool-off timeru što znači da morate birati kada ćete aktivirati nevidljivost za dronove. Naravno, Vigil će u potpunosti biti vidljiv za sve igrače, no svi koji igraju Siege znaju koliko se napadači oslanjaju na dronove prije ulaska u neku sobu. Napadači će na HUD-u dobiti oznaku ako su u krugu od 12 metara od Vigila, no neće moći točno znati poziciju. Thatcherovi EMPi i Twitchin dron (ako ga uopće možete pogoditi) mogu privremeno prekinuti Vigilov gadget. IQ će biti posebno korisna protiv Vigila jer ga preko svog gadgeta može vidjeti, baš kako vidi i Pulsea.

Igrivo već danas na TTS-u

Kako sve ovo izgleda u akciji, možete vidjeti u službenom videu koji je Ubiosft pripremio kako bi predstavio operatere. Operation White Noise je od danas dostupan na TTS-u na PC-ju kako bi developeri pripremili sve za početak sezone koja će biti dostupna 5. prosinca kada će svi dobiti novu mapu, a vlasnici season passa i tri nova operatera. Kao i svaki put, svi operateri će nakon tjedan dana biti dostupni za kupovinu svima (besplatno in-game kroz renown ili kroz mikrotransakcije).

https://www.youtube.com/watch?v=YJcergNiMDQ

FFA će isprobati novu sezonu, a detaljni izvještaj očekujte uskoro na portalu.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close