FFA Focus

Ruši vam se Battlefield 1? Poboljšajte svoje iskustvo uz ovaj vodič

DICE nije najbolje optimizirao Battlefield 1 za PC, a određeni igrači susreću se s povremenim rušenjima igre.

U vrijeme kada je Battlefield 1 prezentiran igračima, svi su u nevjerici gledali fantastičnu grafiku i vrlo moćan tehnički segment igre. Nedugo nakon toga, mnogi su se zapitali kakvu konfiguraciju moraju imati da bi zaigrali ovaj veliki hit iz produkcije švedskog studija. Mjesec dana prije izlaska igre objavljeni su sistemski zahtjevi koji prikazuju minimalne i preporučene konfiguracije potrebne za fluidno igranje na odgovarajućim grafičkim postavkama, a možete ih pogledati na sljedećoj poveznici.

U minimalnoj konfiguraciji je, pomalo iznenađujuće, naveden Intel Core i5 6600K ili AMD FX-6350, a igrači su zahtjeve povezivali s velikom količinom destrukcije, velikim brojem igrača s raznim animacijama odjeće i plašteva, velikim brojem kratera i ukupnim kompleksnim kalkulacijama u multiplayeru. Battlefield 1 zaista izgleda predivno i impresivno, od otvorene beta verzije, probne verzije i u konačnici kao završni proizvod. Međutim, počeli su se javljati problemi korisnicima Intel Core i5 procesora, kao i većini korisnika starijih Nvidia Kepler i Maxwell grafičkih kartica.

Naime, igra iz neobjašnjivog razloga većinu vremena koristi svu raspoloživu snagu procesora, a testirali smo kako to izgleda na konfiguraciji koja prema statistikama ima najviše problema. Radi se o Intelovom i5-6600K procesoru, grafičkoj kartici Nvidia GTX 770 4GB VRAM-a i 16 GB DDR4 radne memorije takta 2666 MHz. Na sljedećoj slici možete vidjeti kako sve jezgre procesora rade na maksimalnih 100%, a kako nedostaje nužno potrebnih resursa za komunikaciju procesor – grafička kartica, igra se sruši uz najčešću poruku:

“DirectX function “GetDeviceRemovedReason” failed with DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG. GPU: “NVIDIA GeForce GTX 770″, Driver: 37557”

CPU Usage.png

Što možete učiniti kako biste smanjili učestalost rušenja igre ili u potpunosti uklonili problem prije izlaska službene zakrpe? Za početak, svi korisnici koji su isprobali beta verziju ili trial verziju igre moraju u potpunosti ukloniti navedene mape iz Origin mape. Origin mapu možete pronaći ako uključite pogled skrivenih mapa i slijedite sljedeću putanju: C:/Program Data/Origin/Local Content. Potpuno očišćena mapa u kojoj se nalazi samo završna verzija Battlefielda 1 mora izgledati kao na sljedećoj slici.

program data.png

Zatim odradite popravak vcredist aplikacija koje možete pronaći na mjestu gdje je instaliran vaš primjerak Battlefielda 1. U ovom slučaju to je putanja G:/Program Files (x86)/Origin Games/Battlefield 1/_Installer/vc, kao što je prikazano na slici.

origin installer.png

Sljedeći korak uključuje provjeru imate li dovoljnu količinu slobodnog prostora na tvrdom disku za virtualnu memoriju koju igra koristi. Ako imate dovoljno slobodnog prostora na particiji gdje se nalazi instalacija Battlefielda 1, onda je dovoljno pustiti opciju da sustav automatski određuje koliko mu je potrebno navedene memorije, kao što je prikazano na slici.

page file.png

Svi korisnici Nvidia grafičkih kartica bi putem Nvidia Control Panel prozora trebali uključiti opcije Prefer maximum performance, Threaded optimization, te Vertical sync. Maximum performance opcija osigurava korištenje svih resursa grafičke kartice prilikom izvođenja 3D aplikacija, Threaded optimization poboljšava iskoristivost višestrukih jezgri procesora, a uključena Vertical sync opcija sinkronizira izvedbu grafičke kartice sa stopom osvježavanja vašeg monitora.

nvidia CP.png

Vrlo bitan korak je popravak već postojeće instalacije Battlefielda 1 putem Origin sučelja, na način da se odabere igre i desnim klikom miša dobije dodatan prozor s opcijom “Repair”. Na taj način će Origin provjeriti konzistentnost svih datoteka i zamijeniti one datoteke koje nedostaju.

origin.png

I posljednji korak uključuje čistu instalaciju grafičkih drivera za vašu karticu. AMD i Nvidia su prije 3 dana izdali nove drivere koji su optimizirani za Battlefield 1, a Nvidia je sinoć plasirala novu verziju drivera iteracije 375.63. Preporučujemo obavljanje čiste instalacije unutar Safe Mode načina pokretanja vašeg operativnog sustava, koristeći popularni program Display Driver Unistaller koji možete pronaći na sljedećoj poveznici. Nakon instalacije novih drivera pokrenite program CCleaner i očistite nepotrebne ostatke starih drivera i eventualno starih odnosno privremenih datoteka Battlefielda 1. Rezultati su vidljivi na performansama i stabilnosti igre, kao što prikazuje sljedeća slika.

zavrsno.png

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close