FFA Focus

Paklena zabava Seum: Speedrunners from Hell

Domaći developer, Pine Studio, pokazao nam je prvih 11 levela odličnog platformera iz prvog lica.

Jedini kompetitivni heavy metal platformer dobio je svoju demo verziju, a mi smo ju odigrali već nekoliko puta.

Prvo što možemo reći jest da je igra nevjerojatno zabavna. Ugodno smo iznenađeni kvalitetom ovog naslova i ono što nam je Pine Studio pokazao u Demo verziji nas tjera da s nestrpljenjem čekamo izlazak pune verzije igre.

Level dizajn.jpg

Level dizajn je fenomenalan

Igra je vrlo zarazna i testira vaše reflekse i brzinu. Skakat ćete na platforme, izbjegavati šiljke i noževe, bježati od vatrenih projektila i slično. Posebno nam se svidio level dizajn i momci iz Pine Studija su napravili odličan posao. Bizarna priča o čovjeku s demonskom rukom koji bježi iz pakla i traži svoje najdraže pivo, dok ga Sotona pokušava na sve moguće načine zaustaviti tjera svakom igraču osmijeh na lice. Kada padnete sa platforme u vruću lavu, čut ćete komentar Sotone: “Muahahahaha! Barbecue!“, a ako ćete često umirati, Marty će iznervirano viknuti: “Damn you Pine Studioooo!“

Osim trčanja i skakanja, lijevim klikom miša ćete ispaljivati vatrene kugle iz svoje demonske ruke. Na nekim razinama ćete desnim klikom prkositi gravitaciji ili pak ispaliti kuglu koja, kada dotakne tlo, vas teleportira. Zgodne mehanike koje svaku razinu čine drugačijom. Vjerujemo da ih ima još, no to ćemo vidjeti u punoj verziji igre.

Highscore.jpg

Ne možeš pisati za FFA ako nisi u top 10

Cilj igrača je jednostavan, što prije doći do plavog portala koji se nalazi na kraju levela. Igra vas nagrađuje za brzinu te će vam pokazati koliko ste brzi u odnosu na igrače diljem svijeta. Mnogi će htjeti imati što bolji rezultat te će često ponavljati razine kako bi ostvarili što bolje vrijeme. A igra vam to i omogućuje. Ukoliko lovite high-score, pritiskom na tipku R restartate level. To znači da ukoliko niste zadovoljni kako ste određeni dio prošli, ili vidite da ćete upasti u lavu, pritisnete R i odmah krećete ispočetka s novim vremenom. To nam se posebno svidjelo jer je igra još brža i dinamičnija pošto ne morate čekati da upadnete u lavu ili završiti razinu koju ste loše odigrali.

Poneki leveli imaju i alternativne, skrivene puteve kojima ih možete brže proći. Uz to, na svakoj razini je skrivena limenka piva koju Marty želi pokupiti. Osim što skupljanjem iste kompletirate igru, traženje i skupljanje limenke piva je izazov i zabavno je kada pokupite pivo te Marty podijeli svoju životnu filozofiju s vama: “Life is pretty short to have a cheap beer.“

Pivo.jpg

Komadić raja u paklu

Na kraju, moramo pohvaliti originalni soundtrack koji jako dobro odgovara ovoj igri i vidi se da su si momci dali truda. Puna verzija igre izaći će ovo ljeto, nadamo se krajem lipnja ili početkom srpnja. U punoj verziji nas očekuje 100 levela, Endless i Speedrun igrači mod, još više odličnog soundtracka i mnogo tajni koje ćemo otkriti. Ukoliko želite isprobati Demo, možete ga preuzeti na Steamu.

Kraj.jpg

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close