FFA Focus

Star Wars Battlefront: Hoće li biti dovoljno sadržaja?

Hoće li EA-ov raskošni prikaz bojišta originalne Star Wars trilogije ispuniti naša očekivanja?

Prošlo je čak deset godina od zadnje Battlefront igre. U međuvremenu je Pandemic Studios zatvoren, a čak je i Free Radicalov pokušaj za Battlefront III otkazan. Čim je EA dobio licencu za Star Wars, odmah je pokrenut razvoj na više naslova. Jedan od tih naslova je DICE-ov reboot Battlefront serijala. DICE-ov prvi rad u Star Wars serijalu neće imati veze s prošlim igrama, već će imati vlastitu viziju te pokušati stvoriti epske scene bojišta iz prvih filmova. Puno se pričalo o igri, a i sami smo prošli mjesec imali priliku zaigrati igru u otvorenom beta testiranju na svim platformama. EA s ovim naslovom pokušava privući svakoga tko voli Star Wars i dobro iskoristiti hype povodom izlaska sedme epizode filmova. DICE-ov shooter izgleda uistinu fantastično. Developeri su posjetili stvarne lokacije iz filmova kako bi što uvjerljivije prikazali lokacije kroz svoj Frostbite 3 pokretač. EA je osigurao i pristup u Lucas Library kako bi kroz photogrammetry tehniku originalne modele iz filmova prenijeli u igru. Za zvuk je osiguran pristup u sound library u suradnji s Lucasfilmom. Vidi se da EA u cilju ima predstaviti autentično Star Wars iskustvo, no pitanje je kakva je sama igra.

battlefront 2

DICE je poznat po svojim Battlefield naslovima koji su izuzetno popularni među hardcore igračima iako ne prelaze u realistične “ratne” simulatore poput Arme, no čim zaigrate novi Battlefront, odmah je jasno da je igra dosta pojednostavljena kako bi bila pristupačna što većem broju igrača. Sam sustav kontrola zračnih vozila je sveden na korištenje jednog sticka, a napredni manevri su mapirani na D-padu kontrolera. Taj problem je još izraženiji na PC-u ako koristite tipkovnicu i miš. Oružja nemaju nikakav penal za korištenje hipfirea te se sam gameplay bazira više na audio-vizualnom spektaklu, nego na razrađenim mehanikama. Igrači su od same najave prigovarali kako će DICE od Battlefronta napraviti samo novu verziju Battlefielda, no zapravo su morali dosta toga promijeniti kako bi od Battlefronta napravili casual igru koji će svi moći zaigrati.

Igra nema nikakvu kampanju, već mini-tutorial misije koje su igrive s AI-om ili s prijateljem u split screenu ili online. Očekujte 12 mapa i 4 planeta na launchu igre, a prvi DLC i novi planet bit će dostupni prije izlaska novog filma. Igra će na launchu podržavati do 9 modova poput Walker Assaulta u kojem igrači moraju obraniti ili uništiti AT-ST walkere, Fighter Squadron u kojem možete upravljaviti s Millenium Falconom te ogroman Supremacy mod do čak 40 igrača, koji je zapravo Battlefrontova verzija Conquesta. Tu je i Hero Hunt u kojem možete zaigrati kao Luke Sykwalker ili Bobba Fett. Igrači koji eliminiraju Hero likove sami preuzimaju novu Hero ulogu. Osim u posebnim modovima, vozila i Hero likovi će biti dostupni kao pick-up itemi na samim mapama. Igra će imati 11 blastera te brojne Star Cards i posebne iteme koje možete ubaciti u svoj loadout ili pronaći na mapi. Igra ima level cap na 50. ranku kroz koji ćete otključati sva oružja i predmete. Ako ste nakon Fallouta 4 skeptični što se tiče performansi, one su, izgleda, na konzolama uistinu vrhunske (kako prenosi Eurogamerov Digital Foundry).

Battlefront 1

Ako malo zagrebete ispod mehanika igre, vidljivo je da su oružja izuzetno neprecizna, a brzina projektila, odnosno lasera u ovom slučaju, drastično smanjena kako bi igra stvorila flashy scene i općeniti spektakl na ekranu upravo uz pomoć te nepreciznosti. Tu je još i ograničen squad sistem te nemogućnost pretraživanja servera. PC igrači će morati koristiti third party rješenje za komunikaciju. Vjerujem da će takav pristup odbiti mnoge ozbiljnije igrače i klansko igranje. Ovisi kakav ste tip igrača i što želite od ovog naslova. Izgleda da će Battlefront biti jedna od onih igara za opušteno igranje s prijateljima bez previše taktike ili klanskih dogovaranja. Ako ste obožavatelj Star Warsa i želite konačno projuriti speederom kroz Endor kao u filmovima ili konačno preuzeti ulogu Darth Vadera i Han Soloa, ova igra će vam pružiti upravo to. Ostaje nam za vidjeti koliko Battlefront uistinu ima sadržaja te koliki će replay value ponuditi igračima.

Potpunu recenziju očekujte uskoro na portalu kada i sami ispitamo stabilnost servera te provjerimo koliko toga Battlefront zaista nudi.

Star Wars Battlefront izlazi sutra na američka tržišta za PS4, PC i XONE. Europska verzija izlazi u petak.

 

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close