FFA Focus

Stigla hrpa novih slika i detalja za Red Dead Redemption 2! Očekujte najbolju open world igru do sad!

Rockstar (opet) diže ljestvicu kvalitete nebu pod oblake!

Ne pretjerujem kad kažem da slobodno možete očekivati najbolju open world igru do sada stvorenu. Kažem do sada jer vjerujem da će možda jedino Cyberpunk nadmašiti Red Dead Redemption 2. Rockstar je čarobnjak za igre otvorenog svijeta, a kada vidite sve detalje koje vam donosimo, sasvim je jasno da će ovo biti posebna igra. Posebna zapravo nije dovoljna riječ, ali hajdemo mi na tekst.

Živi svijet koji živi i diše kao da se radi o pravom svijetu, a ne igri!

Hajde, budimo iskreni, koliko smo samo puta čuli taj izraz “živi svijet”. Svi žele napraviti živ i uvjerljiv svijet, a možda svega par igara to ima i uspijeva. I ponovit ću opet – Cyberpunk koji tek treba izaći. Svi koji su probali igrati Red Dead Redemption 2, slažu se da je Rockstar otišao korak dalje od svijeta GTA i nekoliko stotina koraka naprijed kada gledamo ovu igru. John Marston je bio i ostao jedan od najdražih likova u igrama, ali glavni lik Red Dead Redemptiona 2, Arthur, miljama je daleko kada pričamo o ljudskosti i karakteru kao lika u videoigri.

RDR2 Screenshot 077

Piti, kockati ili s provesti večer s noćnim damama? Ma zašto ne sve to?!

Baš kao mi ljudi, i Arthur mora jesti, odmarati se. Ako idete u planine gdje vladaju minusi i snijeg, morate obući debeli kaput. Arthuru raste kosa i brada baš kao u pravom životu, a na vama je da se zapustite ili pak redovno održavate higijenu lika. Kad smo kod higijene ako se zamuljate blatom (ili padnete u blato, a tamo ste još nekoga i ubili pa ima i krvi) morate se oprati. Ako jedete puno, udebljat ćete se i manje ćete imati stamine. S druge strane ako puno trčite stamina će vam se povećati. Da, slično kao u dobrom starom GTA. Arthur je lik od krvi i mesa i to osjećate na svakom koraku.

Video vijest

https://www.youtube.com/watch?v=5K2rpjbVAxE&t=9s

Nevjerojatna posvećenost detaljima

Živi svijet zaista ovdje ima pravo značenje te riječi. Posvećenost malim, najsitnijim detaljima je nevjerojatna. Vidite doslovno kako zečevi s krzna tresu snijeg, vidite svako pero ptice kako se miče na vjetru, a snijeg i mećava su toliko dobro dočarani da imate osjećaj da ste tamo. Jakna, konjski rep, šešir (ne šešir, nego konac šešira) imaju svoju zasebnu fiziku. Sve reagira realno. Ne samo to, nego Rockstar kaže da su ama baš svako drvo u igri posebno postavili i simulirali. Nije samo puki copy-paste da se popuni mapa.

RDR2 Screenshot 062

Nema te slike koja vam može dočarati koliko ova igra grafički izgleda nevjerojatno detaljno i dobro!

Koliko je Rockstar siguran u svoju kreaciju govori činjenica da su sve podredili igraču i njegovom uživanju u svijetu. Ekran igre nikada nije zatrpan nepotrebnim detaljima. Sve možete ugasiti ako želite. Možete odabrati nekoliko veličina radara u igri ili ga ugasiti i samo gledati mapu pritiskom na touchpad. U igri nemate skrivene i nevidljive džepove, nego možete nositi fizički onoliko koliko stvarno stane na lika i konja. 

Nikada sočnije i bolje napucavanje

Svi se sjećate da je i Red Dead Redemption imao odličan sustav pucanja, a kada ste jednom upalili onaj slow motion Dead-Eye glave su letjele na sve strane. Ovdje napucavanje izgleda atraktivno i bez toga jer metak u glavu je metak u glavu i znači instantnu smrt. Zaboravite na spužvaste neprijatelje. Po prvi puta u igri ćete moći zasebno nišaniti dijelove tijela (noge, ruke, organe), nešto što recimo ima serijal Fallout. Dakle, u super slow motionu moći ćete nišaniti srce ako želite. Sve to popraćeno je brutalnim prikazom metka i smrti neprijatelja. Doslovno se pokaže kao rendgendska slika dijela tijela kojeg nišanite, a sada zamislite kad nadogradite dead-eye i ispucate hrpetinu metaka odjednom koristeći ovaj sustav nišanjenja. 

RDR2 Screenshot 086

Ljudi, moći ćete naciljati organe i zasebne dijelove tijela, a atraktivna kamera pokazat će apsolutno sve! Brutalno! Igra će vam nuditi i da odlučite koga ćete ubiti a koga ne, što utječe na daljnji razvoj priče i život u svijetu Red Dead Redemptiona 2!

Igra ima preko stotinu događanja koji se stalno odvijaju u svijetu, a samo jedan primjer je kada naletite na NPC-a kojeg je ugrizla zmiju, pa možete odlučiti da li ga želite ubiti ili isisati otrov. Takvih događaja i puno više očekujte na svakom koraku. Povod za pucanjem i ubijanjem imat ćete stalno, ako odlučite tako igrati. Recimo, nakon misije Arthur odlazi do trgovine prodati kožu koju je ogulio sa životinje (kada to budete radili sve se vidi, od crijeva do drugih organa), a nakon toga odluči svratiti do lokalne “birtije”. Tamo možete odlučiti želite li provocirati NPC-ove ili s njima mirno popiti koji whiskey. Ako se odlučite biti sirovina uz razmjenu pogrdnih riječi Arthur izgleda opako i krvožedno.

RDR2 Screenshot 060

Igra će biti prepuna emocionalnih trenutaka koji će vas iznova podsjetiti kako je brutalan život na Divljem zapadu!

NPC-ovi nisu samo tu reda radi, nego imaju svoju vlastitu inteligenciju i obrasce ponašanja. Oni će sami odlučivati žele li s vama ući u sukob ili pobjeći glavom bez obzira. Gledat će koju opremu imate, koje oružje, pa čak i poziciju jesu li laka meta ili su pak oni u povoljnijem položaju za ubiti vas. Naprosto nevjerojatno koliko detalja utječe na ishod u igri i koliko je Rockstar toga uvrstio. NPC-ovi, baš kao u pravom svijetu i ovisno o vašim komentarima, će reagirati na različite načine. Nećete znati ishod unaprijed, nećete znati što će se zapravo dogoditi jer igra je zaista bogata detaljima, ne samo grafički nego i u samim razgovorima.

Konj nije samo prijevozno sredstvo, nego vaš prijatelj

Svi imamo pokojeg konja za prijatelja, a u igri ćete htjeti da vam konj bude živ i zdrav. Konja ćete moći zajahati na nekoliko načina, a posebno bolan je onaj kada skočite s uzvisine i ostavite jajc* na sedlu. Recimo, ako objesite životinju koju ste ubili na konja, a niste prethodno oprali krv navući ćete na sebe hrpetinu drugih predatora koji žele vaš plijen za sebe. Konja morate hraniti i brinuti se o njemu. Što je bolja veza između vas, konj će vas više slušati, bolje trčati, itd. Čak ćete ga moći i urediti ako ste razvili dobar odnos.

RDR2 Screenshot 083

Konj je jako bitan u igri. Može umrijeti, a možete ga i spasiti prije nego potpuno iskrvari. Ako ga stignete prevesti u kolima do veterinara.

Konj se također neće magično teleportirati do vas, nego će uvijek gdje god bio morati dotrčati do vas, stoga pazite gdje ga ostavljate.

Kampovi su svijet za sebe

Iako su potpuno opcionalni, igra vam nudi da gradite kamp koji služi kao mobilna baza, tj. kako priča ide i kamp se pomiče. Ovisno o tome koliko ćete truda uložiti u njih, likovi će vas slaviti i glorificirati ako ste dobri, a ako ste loš menadžer, vrijeđat će vas da je kamp pun govana i smrada. U kampove možete donijeti i skladištiti svu kožu i meso životinja, igrati razne mini igre ili samo čavrljati uz vatricu s vašim kompanjonima. Ne samo to, nego možete kamp nakrcati i dodatnim zalihama metaka, oružjem, hranom i medicinskim zalihama.

RDR2 Screenshot 079

Neće biti sve idilično ako zapustite svoj kamp i ostavite ga na milost i nemilost drugih.

Ovisno o tome kakav ste kamp izgradili tako će vas posjećivati i druge bande i rasti vam reputacija. Ako se dobro brinete o kampu, isti ćete moći i nadograditi u smislu da ćete moći povećati zalihe metaka, hrane i lijekova, a moći ćete kampove koristiti kao točke za fast travel. U igri i kampovima moći ćete svojeg lika urediti kako god vi želite. Ne samo lika, nego će tu biti moguće i graviranje pištolja, pušaka i drugog oružja. Hoćete izgledati kao odrpanac ili pravi gospodin, to je samo na vama. Mogućnosti će biti zaista velike.

I kao začin na kraju

Nakon što ste pročitali sve što sam napisao, nisam vam otkrio još jednu bitnu stvar. Igru ćete moći u potpunosti prijeći i u prvom licu. Dakle, ne samo da će biti treće lice u igri, nego ćete moći prijeći RDR 2 kao da igrate FPS igru. U svakom trenutku ćete moći i promijeniti iz kojeg lica želite igrati, a posebno kad budete igrali iz prvog lica primijetiti ćete fantastične animacije punjenja oružja koje je Rockstar ubacio.

Ovo je samo mali dio svega što nas očekuje u Red Dead Redemptionu 2. Jasno je i pticama na grani da nas očekuje jedna zaista posebna igra, igra koju samo Rockstar zna napraviti. Red Dead Redemption 2 izlazi 26.10. za PlayStation 4 i Xbox One, a negdje tijekom studenog dolazi i Red Dead Online u vidu bete o kojoj smo jučer pisali

SLIKE IZ IGRE:

RDR2_Screenshot-063.jpg

RDR2_Screenshot-085.jpgRDR2_Screenshot-084.jpg

RDR2_Screenshot-082.jpg

RDR2_Screenshot-081.jpg

RDR2_Screenshot-080.jpg

RDR2_Screenshot-078.jpg

RDR2_Screenshot-076.jpg

RDR2_Screenshot-075.jpg

RDR2_Screenshot-074.jpg

RDR2_Screenshot-073.jpg

RDR2_Screenshot-072.jpg

RDR2_Screenshot-071.jpg

RDR2_Screenshot-070.jpg

RDR2_Screenshot-067.jpg

RDR2_Screenshot-066.jpg

RDR2_Screenshot-065.jpg

RDR2_Screenshot-064.jpg

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close