FFA Focus

Što je novoga donio WRC 6?

Forumaš ThaUrban će vam reći (i slikama pokazati) kako je njemu bilo voziti se po šljunku, asfaltu i snijegu u ovosezonskom World Rally Championshipu.

WRC 16 razvio je Kylotonn, francuski indie developerski tim koji baš i nema nekih razvikanih naslova i koji je prije šestice radio i peti nastavak WRC franšize. WRC igre obično izlaze u godišnjim izdavanjima te prate stvarno World Rally Championship natjecanje.

Što je novo?

Mala razlika od prijašnjeg nastavka je u tome što pri početku igre trebate odvoziti jedan SSS prema kojem će vam sama igra preporučiti level težine na kojem da igrate. Kreće se naravno s Junior WRC automobilima ilitiga automobilima „za početnike“. Primijetio sam da ovaj nastavak nema početnu težinu u joysticku koji je imao prošli te se zapravo time ne može baš odmah osjetiti auto. Staze su malo drugačije ili ih se ja većinu ne sjećam toliko dobro koliko sam mislio.

Junior WRC se vozi kroz 6 država ovisno o tome koji tim odaberete. Ako budete dobro rangirani, na kraju sezone dobit ćete dvije ponude vezano za WRC 2. Automobili su naravno moćniji, a vozi se kroz 7 država. Malo je glupo što ne voze svi timovi iste rallyje te to zapravo može prevariti čovjeka. Mene nije nijednom. Naravno, nakon prelaska WRC 2 sezone dolazimo do creme de la creme. WRC. Uspoređujući rezultate pokazuje da nisu nekakve velike razlike između kategorija, npr. prvi u WRC2 bi obično bio rangiran kao 6. u WRC klasi. Konačno se vozi kroz svih 14 država domaćina, te neke čak po prvi put (to ovisi o tome koji tim izaberete).

WRC6 Ništa

Ništa osim 1. mjesta!

Staze

U ovom nastavku dodana je jedna država, Kina, s tri vrlo brza dugačka rallyja, te je raspored pred kraj malo izmiješan. 2016. završava s Australijom, a ne sa Walesom kako je dosad bio slučaj. Moram priznati mali šok.

Monte Carlo je standardno prvi rally, jedan od dva koji ima u sebi šljunak i asfalt, ali također sa snijegom pored staza. Švedska (snijeg) u ovom nastavku nije tako teška kao u prijašnjim nastavcima i moram priznati da se zapravo nijednom nisam vozio na felgama. Meksiko, Argentina, Portugal, Italija, Poljska, Finska, Wales i Australija šljunak, te Njemačka, Kina i Francuska asfalt. Ne zaboravimo i Španjolsku koja je drugi „pomiješani“ rally sa šljunkom i asfaltom.

WRC6 Monte Carlo

Staza Monte Carlo.

Zvuk

Igra nema soundtrack. Zvuk automobila je prosječan, čak ne mogu reći da sam čuo škripanje guma po asfaltu.

Loše stvari

Krenut ću s minusima, jer se nadam da nakon čitanja teksta ćete ipak pružiti igri priliku jer ona to zaslužuje. Grafički igra nije napravila neki pretjerani skok u odnosu na WRC5, na okolinu baš i nisam bacao oko, jer budimo realni, tko ima vremena za to u rally igri. Posebno upada u oko što se kroz neko grmlje može proći (uništiti ga), dok vas drugo zaustavlja kao zabijanje u, recimo, zgradu. Pri početku igranja igre jednom me zaustavio stup, a za njega sam zapeo desnim retrovizorom.

Šteta na automobilu nije primjetna, te zapravo nijednom se nisam jedva dovukao do cilja kao u prijašnjem nastavku. Čak nisam ni skršio elektroniku da izgubim suvozača. Ako recimo izletite sa staze u provaliju, automobilu neće ništa biti, ali ćete zato dobiti kaznene sekunde. Isto vrijedi i za ručni respawn, a ne želim ni početi o „vožnji po gledateljima“.

Kod puknuća gume postoji mogućnost zamjene, ali i dobivanja 30 sekundi kazne. Uradio jednom i nikad više. I felga je dobra. Prilikom ulaska u teže zavoje sam pokušao mnogo puta se voziti uz ogradu pored ceste, neuspješno. Igra zaustavlja bez pola problema. 

SSS koji je u starom Colinu bio odlično napravljen je još jedna loša strana igra. Ne sviđa mi se to što iako završim i do 5 sekundi iza kolege s druge strane ograde, i dalje sam prvi. Također je to stvar vezana i za MP dio igre u kojem pri utrkivanju oba vozača kreću s istog starta, a ne svatko u svojoj traci.

WRC6 Eh Grmlje

Eh, grmlje…

Dobre stvari

Igra je dovoljno zabavna za jedan prijelaz, trofeji su fino posloženi, a igra nudi i Expert mode te Simulation mode. U Expert modu se vozi kao u pravom rallyju i svaka greška je kažnjavana čak i s Engine failure što će vas nagnati na odustajanje od staze. Simulation mode se vozi s manualnim mijenjanjem brzina čega ja nisam baš ljubitelj, tako da nema dojmova. Kylotonn izbacuje tjedne izazove za sve fanove željne nadmetanja s drugim igračima. Multiplayer dio igre nudi igranje u split screenu, ali i u privatnim/javnim lobbyjima.

WRC6 Unutrašnjost

Jurim 100 na sat, iako na slici tako ne izgleda.

Ocjena: 47/100

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close