FFA Focus

Što sve priželjkujemo u Call of Duty: WWII

Ususret skorašnjem razotkrivanju novog Call of Duty-ja, FFA redakcija je iznijela neke svoje želje.

Čini se kako je vijest o povratku serijala Call of Duty u drugi svjetski rat odjeknula kao atomska bomba. Gameri diljem zemaljske kugle zasad dijele oduševljenje tom odlukom jer po njima su najbolji nastavci nastali upravo u tom settingu. Koliko će ovoga puta Activision igrati na sigurno ili ne, uskoro će biti poznato na otkrivanju u srijedu, 26.4.2017. Redakcija FFA portala izrazila je neke svoje želje što bi voljeli vidjeti u igri Call of Duty: WWII. Pa krenimo redom:


Nove nastavke Call of Dutyja najčešće zovem njihovim podnaslovom: Infinite Warfare, Advanced Warfare, bilo koji Warfare. To radim zbog toga što kada izgovorim Call of Duty, dobijem sasvim drugu asocijaciju. Podsjeti me na prve nastavke ispunjene ogromnim misijama čiji je raspon bio od tajnih sabotaža do najvećih operacija toga razdoblja. Upravo to želim od WWII. Želim ponovno skokove između zemalja, neka jedan lik bude Britanac, drugi Amerikanac. Želim da se osjeti da je riječ o svjetskom ratu, da su uključeni ljudi iz svih zemalja. I ako se to ostvari, želim da ta ideja bude upakirana u jednu ogromnu kampanju koja će nadmašiti Allied Assault, United Offensive i sve ostale pucačine slične tematike.

– FicoLegend

Priželjkujem točno pet stvari. Najbrutalniju, najsuroviju kampanju do sada, s teškim odlukama i posljedicama, želim osjetiti emocije, bratstvo, prijateljstvo i gubitak. Vjerojatno će casting biti potpomognut visokobudžetnim hollywoodskim glumcima, ali neka ovaj put uzmu i kvalitetnog scenarista. U kampanji želim vidjeti obje zaraćene strane, nešto poput filmova Letters from Iwo Jima/Flags of our Fathers, da se vide heroji i negativci, kao i obični vojnici iz oba tabora. Najbolje bi bilo da bude nekoliko mini kampanja jer stvarno želim vidjeti japanske misije, po mogućnosti s nekim poznatim borbama (Iwo Jima, Pearl Harbor, Okinawa…). Umjesto zombie moda neka naprave deal s Disney/Marvelom i stave onaj sukob koji često vidimo u filmovima – Hydra vs. Shield.

– Tzereen

COD_screen1.png

Priželjkujem novi engine, novi zvuk i nove meshove.

– Chono7

Super, divno, krasno, i meni puno više odgovara kampanja s Amerima te legendarni Thompson i M1 Garand u rukama. I ne bojimo se da neće nedostajati sigurno spektakularnih lokacija i elemenata, ali želim više od 6 satne kampanje, želim povezanu priču, a ne gluposti poput BF1 kampanje, želim osjetiti pakao i očaj koji je pružao WW2, želim osjetiti težinu oružja i taktiziranje, želim standardni healthpack koji se prazni, a ne crveni indikator, pa se ti sakrivaj dok ti se magično ne obnovi zdravlje. Neka stave injekcije morfija koje ti obnavljaju health, želim ogromne otvorene lokacije, bojna polja, hektolitre krvi, lomljenje dijelova tijela kao u World at Waru. Želim da se neprijatelji ponašaju nepredvidivo, a ne da samo čekamo da provire iz zaklona da mogu popiti metak, dosta mi je glinenih golubova. Znam, možda tražim previše, ali, jbg, meni je ovo neka savršena slika WW2 igre.

– Figo

Priželjkujem da bude sporija kampanja, veće lokacije i mape, otvoreniji tip mape koja ima puno više pristupa za rješavanje objektiva, da nije samo ravno, neko korištenje taktike, možda tipa Brothers in Arms spika. Ako ništa od toga ne bude, onda im želim da fejlaju što gore s ovim nastavkom jer su dosadni bogu i narodu više.

– ludi_milesio21

Da me kao nekoć u Operation Flashpointu ubiju 2 metka. Ili jesi ili nisi.

– Blade

COD_screen2.png

Očekujem ja puno toga, ali znam da ću malo od toga dobiti.

  1. Zombiji out – već je stvarno zastario mod
  2. Novi Engine
  3. Pametniji NPC (suigrači i protivnici)
  4. Ne moraju se vjerodostojno držati povijesnih evenata, neka izmisle nešto, ali neka se toga drže
  5. Usporiti quickscope u MP (pa jbt neki dan sam uletio na BO3 i nitko nije igrao s assaultom, sve sami sniperi)

CRO_Ghost

Vidio sam ja da se radi novi Focus, samo nisam CoD-ovac pa se ovaj put ne bih štel mešat jer od igre ne očekujem ništa.

– Fox

Pošto smo dosad u ww2 igrama, izuzevši Brothers in Arms, imali samo napucavanje i loading htio bih izmišljene likove (ne bi škodio neki poznati glumac) u nekoj izmišljenoj priči poput Brothers in Armsa na popularnim bitkama i lokacijama.

Mislim da su sposobni napravit nešto zanimljivo. CoD igre nisu neke extra po priči i pamtljivim likovima, ali vrlo su dobre s obzirom koliko prostora imaju developeri i da se štancaju od jeseni do jeseni. U dobru akciju ne sumnjam, ali vrijeme je za nešto bolji tech. Neka barem na zvuku porade jer dobar zvuk može pokrit i skrenut pažnju s dosta nedostataka.

– 19Marksman89

COD_Screen3.png

Od novog COD-a želim klasično Call of Duty iskustvo. I dalje obožavam WW2 setting i mislim da bi ovo mogao biti pun pogodak. Sledghammer ima priliku vratiti stare igrače i okrenuti ploču ako vrate klasično Boots on the ground iskustvo. Multi mora imati dobro složene mape i zabavno napucavanje bez nepotrebnih stvari poput jetpacka iz novih igara. Od kampanje očekujem pamtljive likove i nezaboravne set-piece trenutke. Želim atmosferu koja se može rezati nožem. WW2 nudi toliko opcija i ako pametno odigraju mislim da nas čeka nešto posebno.

– viper89

Od novog CoD-a priželjkujem kampanju koja bi se jednim dijelom mogla odvijati negdje na našim prostorima. Bilo bi zanimljivo uskočiti u čizme Pavelićevih domobrana ili se pridružiti Titovim partizanima i oslobađati jadranske otoke iz ralja talijanskih okupatora. Primjerice, iako na svjetskom nivou skoro beznačajne, zanimljive pomorske bitke odvijale su se kraj otoka Vira. Zanimljivije od takve kampanje svakako bi bilo pratiti reakcije domaće mainstream javnosti.

Od multiplayera priželjkujem barem djelić one atmosfere iz CoD “dvojke”, uz želju za koju sam u startu svjestan da je teško ostvariva – skaliranje borbe na jednu veću razinu uz povećanje broja igrača te dodavanje vozila u stilu Battlefielda. Activision je selidbom u Drugi svjetski rat dokazao da zna ponekad preuzeti rizik, međutim, revolucija u multiplayer komponenti pokazala bi da imaju “muda”, dok bi se serijal izvukao iz letargije u kojoj se nalazi već godinama.

– Fenix

Očekujem CoD 2. Ni manje ni više. Naravno, u novom grafičkom ruhu i ako je ikako moguće manje skriptiran. Nadam se spektakularnoj i dobroj kampanji koja će, nadam se, popuniti rupu koju je ostavio Battlefield 1 sa svojom sranjkastom kampanjom. 

Od MP-a nemam očekivanja jer mi ne paše. Tu mi je puno bolji Battlefield. Jedino što sam baš uživao igrajući CoD 2 tako da se opet vraćam na staro – dajte nam CoD 2 osjećaj u novom ruhu.

– Flipper

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close