FFA Focus

Sve što trebate znati o PlayStation VR-u

Nexus je pripremio pregled osnovnih informacija o PlayStation VR-u s ciljem da riješi sve nejasnoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općenito o proizvodu

PlayStation VR, bivši Project Morpheus, Sonyjev je odgovor na Oculus Rift i HTC Vive. Na nedavno održanom GDC-u (Game Developers Conference) Sonyjev Andrew House najavio je detalje o nadolazećem PS VR-u te otkrio da izlazi u listopadu ove godine i da će mu cijena biti za 399 eura na europskom tržištu. OK, OK… Ove ste podatke možda već pročitali na našem portalu prije nekoliko dana, ali, eto, neka bude samo za podsjetnik.

PS VR1

PlayStation VR je također izazvao razumljive nedoumice, skepsu i nejasnoće, zato je svrha ovog članka da sve maksimalno razjasni jer ipak je većini virtualna stvarnost nepoznanica, osim ako pratite svaku vijest, konferenciju, tweetove i ostalo. Budući da znamo da to kod većine nije slučaj, pokušat ćemo u najkraćim crtama objasniti one najvažnije detalje o nadolazećem PlayStation VR-u.

Cijena

PlayStation VR u osnovnom paketu koji sadržava sve potrebne kablove, procesorsku jedinicu, male “earbud” slušalice te sam PlayStation VR uređaj bez PS Camere i PS Move kontrolera koštat će ravno 399 eura. Ako se odlučite na ovaj paket, a nemate PS kameru koja je neophodna za funkcioniranje PS VR-a, onda ćete trebati zasebno kupiti PS kameru za PlayStation 4, koja će vas dodatno koštati 499 kn ili oko 60 eura. Ukoliko imate PS kameru i želite PS VR, onda će vam za početak biti dovoljan samo ovaj navedeni paket bez PS kamere i PS Move kontrolera. PS Move kontroler nije neophodan za bazično funkcioniranje PS VR-a.

ps vr paket

Drugi PlayStation VR paket dolazi sa svime navedenim gore, samo što će ovaj paket sadržavati dodatno PS Move kontroler i PS Cameru. To će vas koštati 499 eura. Ovaj paket će vam biti koristan ako nemate ni PS VR ni PS kameru, a uz to dobijete i PS Move kontroler koji će u kombinaciji sa PS VR-om biti još jedno iskustvo više za vas. Dakako, i dalje možete uzeti prvi, jeftiniji paket od 399 eura koji sadržava samo PS VR uređaj, a PS kameru i PS Move možda možete nabaviti i po nešto jeftinijoj cijeni preko lokalnih oglasnika.

Ovo su trenutno dva dostupna paketa i do izlaska PS VR uređaja sigurno će biti dodatnih paketa, tako da trebate pratiti naš portal ili forum, kao i službeni PlayStation blog

Kompatibilnost PlayStation VR-a

PS VR je kompatibilan isključivo s PlayStation 4 konzolom. Za funkcioniranje PS VR uređaja bit će vam potreban PlayStation 4 i PlayStation Camera. PS Move kontroler nije obavezan za funkcioniranje te ćete igre moći igrati i s normalnim DualShock 4 kontrolerom koji ste dobili sa PS4 konzolom (osim ako određena igra zahtjeva PS Move kontroler, ali to će biti naglašeno unaprijed).

Igre i mogućnosti 

PlayStation VR će do kraja godine dobiti preko 50 igara, kažu iz Sonyja. Također, većina igara koje imate ili koje planirate kupiti, a nisu isključivo za PS VR, primjerice, jedan The Witcher 3 ili nadolazeći Uncharted 4, moći ćete igrati i sa PS VR-om koji bi trebao projecirati iluziju igranja na ekranu širine 5 metara (otprilike 225 inča).

Sony spominje i podršku za gledanje filmova sa PS VR-om, kao i gledanje fotografija i video zapisa preko aplikacije Media Player na PlayStationu 4. Očekujemo još informacija oko ovog dijela do kraja godine.

Za kraj ovog članka ostavljamo vam neke od demo igara koje ćete moći besplatno skinuti i isprobati ako uzmete PlayStation VR.

https://www.youtube.com/watch?v=yFnciHpEOMI


Povezano:


Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano