FFA Focus

U Microsoftu lupili šakom od stol, dolaze nam VR headseti po razumnijim cijenama

VR nije jeftin i to je jedna od većih mana ovih uređaja. U Microsoftu smatraju da može drugačije, pa su se udružili s tvrtkama kao što su HP, ASUS, Lenovo, Dell i Acer. Rezultat? Nova era jeftinih VR uređaja. Na Microsoftovoj prezentaciji Surfacea predstavljen je prilična broj novosti. Ono što je nama igračima najvažnije je predstavljanje besplatnog Windows 10 Creators ažuriranja, koje će omogućiti bezbolnu integraciju virtualne stvarnosti (VR-a) u Windowsima 10, bez dodatnih instalacija.

Iako se u demou mogu vidjeti i igre poput Forze Horizon I Gears of War 4  (za koje se pretpostavlja da će naposljetku biti funkcionalneu VR-u), ostaje pitanje koliko će jeftniji VR biti ugodan u odnosu na mnogo skuplje uređaje poput Oculusa Rifta i HTC Vivea. Još jedna posebnost je ta što za normalni rad neće biti potrebni nikakvi dodatni vanjski senzori za rad ili praćenje pokreta.

No ono što je najzanimljivije, kako bi ostvario cilj pristupačnog VR-a, Microsoft se udružio s HPom, Dellom, Lenovom, Asusom i Acer. Svi navedeni proizvođači trebali bi proizvoditi pristupačne VR headsete po početnoj cijeni od 300 dolara, što izuzev headseta na koje se stavlja mobilni uređaj ujedno predstavlja i najjeftinije rješenje za VR trenutno dostupno potrošačima. Točne specifikacije najavljenih VR headseta još nisu poznate.

https://www.youtube.com/watch?v=Itc5ihHDAnY

Osim početne cijene za VR headsete, Microsoft je predstavio i demo koji prikazuje virtualni prostor u kojem možete gledati TV ili koristiti aplikacije poput Skypea ili Painta u 3D-u. Modeliranje 3D predmeta zvuči naročito zgodno u slučaju da posjedujete 3D printer. Mogućnosti za implementaciju 3D-a je doista mnogo.

Windows 10 Creators ažuriranje stiže početkom sljedeće godine, kad se očekuju i prvi 3rd party VR uređaji u suradnji s Microsoftom.

Microsoft je odlučno krenuo putem VR-a i 3D-a.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close