Kolumne

Iskušenja cure gamera: Shopping s njim

Ne. Njega nikako ne smijete pustiti u shopping samog. Ne, ne i još jedno veliko NE.

No, niti s nama u pratnji muška polovica nije nešto bolja. Kako god okrenete, uvijek kupi ono što mu ne treba. 

Napokon ga prisilim da ode kupiti nove traperice jer mu ove izgledaju kao da su kupljene za vrijeme 1. svjetskog rata. Uđemo u neki shopping centar i odmah trčećim korakom zalijepi se u neki izlog dućana s mobitelima. Naravno, i ući će u njega. Što uopće sumnjate?! Moram pitati djevojke, žene: Jel’ da da odjednom promijene izraz lica i uzbude se? Para šiklja iz glave kako mozak brzo radi i kopa po memoriji što sve mora kupiti kako bi nadopunio kolekciju kod kuće. I, eto, zapne za TV (a ovog doma još uvijek otplaćuje). Al’ što ćeš, treba mu veći.

Imam osjećaj da se pretvori u dijete koje cvili: „Mama kupi mi ovo! Kupi mi ono!“ Samo što će on to i kupiti ako zapne i dugo u to gleda. Cure moje, zato ga je najbolje odvući dok se nije zaljubio i paralizirao ispred nekog gadgeta. Ako mu mozak upije previše “mirisa tehnike”, očekujte minus na kartici. Čudno kako uvijek zna na kojem dijelu trgovine se nalaze njegove „potrepštine“. Još nikad nije zastao ispred usisavača kako bi kupio neki bolji (a treba nam) i meni olakšao život s njim i njegovim prosipanjem grickalica po dnevnom boravku.

Ne pitajte me ništa! Razvila sam i shopping strategiju da kupujemo u dućanima koji su smješteni što dalje od trgovina informatičkom opremom. No neuspješno. Jednom, dok sam u garderobi isprobavala super sexy haljinu, on odjednom nestane (kaže vratit će se „brzo“). Ma je, njega kasnije naći jednako je šansi osvajanja Eurojackpota. Zamisli ti to, morala sam ga zvati na mobitel da vidim gdje je pri vragu to otišao.
A on meni: „Samo sam se zaletio pogledati imaju li onaj novi zaobljeni TV, brzo ću doći. Pričekaj me.“
„E, nećeš mi to raditi!“ kažem ja njemu i poklopim.

Umjesto traperica vratio se doma s novim TV-om. Ma ne s TV-om, nego samo s računom jer je kupio toliko velikog da mu nije stao u auto, još i dostavu mora platiti.

Da mi je bar ostavio koju svoju karticu, ne bih prigovarala. Ma ne bih ga onda niti zvala, samo bih trpala stvari u košaru i party! Opametio bi se kad bi poslije vidio stanje na računu. U budućnosti mu ne ni palo na pamet da ponovi takav izlet. Budući da mi nije ništa ostavio, odlazim doma bez njega. On neka ide pješice. Dođem do auta i sjetim se da su kod njega ključevi. A j** ga, morala sam ga čekati još minimalno pola sata. Umjesto traperica vratio se doma s novim TV-om. Ma ne s TV-om, nego samo s računom jer je kupio toliko velikog da mu nije stao u auto, još i dostavu mora platiti. Račun ne želim niti vidjeti, il’ ću ja završit u bolnici il’ on u mrtvačnici. Pitanje je gdje će ga uopće ugurati u stan. Guess what! U spavaću sobu. Ništa od mirnih večeri iz snova. Kad si bolje razmislim, ma bolje da on hoda u poderanim trapericama, financijski mi je isplativije. Ostane nešto i za mene.

Čini mi se da je najbolja solucija za kupiti mu nešto pristojno, da ne izgleda kao klošar, kupiti to bez njega. Uvijek možete vratiti ako promašite veličinu, s bojom i uzorkom neka se pomiri. Jedna stvar mi nikako nije jasna (dečki, prosvijetlite me) kad vam mi cure kupimo nešto, odmah kažete da vam se to ne sviđa, da nije vaš stil. A što je vaš stil? Majica s natpisom PlayStation, Super Mario, Metal Gear Solid? Da možete, nosili biste to i na vjenčanje (ne usudim se čak niti pitati jel’ bi i na svom vlastitom isfurali nešto takvog).

Mi, vaše bolje polovice, smo odgovorne za vaše najbolje košulje u kojima izgledate tako privlačno (i napaljujuće).

Nekad vam mozak zna napraviti i switch s dječačke na fazu muškarca (rijetko, ali dogodi se). Tad vas je sram nositi djetinjaste majice i želite se odijevati kao pravi muškarci za kojima mi žene uzdišemo. Začudite se kako imate dobre odjevne komade u ormaru i počinjete se hvaliti na sav glas: „Vidi draga, kako imam dobar ukus!“ Ne, dečki moji, niste vi to kupili. Mi, vaše bolje polovice, smo odgovorne za vaše najbolje košulje u kojima izgledate tako privlačno (i napaljujuće). Jednostavno morate shvatiti da od sada vaš shopping ide po našim pravilima i ukusima. To je jedino što morate znati. I točka. Nema daljnje rasprave. Obucite ovo što smo vam pripremile i, pobogu, nasmiješite se. Vi to možete! Vi to morate!

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close