• PC
  • PS4
  • XONE

Dying Light

DATUM IZLASKA: 25.1.2015.

IZDAVAČ: Warner Bros

DEVELOPER: Techland

ŽANR: Kooperativni survival

Najava | Dying Light: The Following

Joj, što volim miris benzina!

Napisao  Srijeda, 03 Veljača 2016

Dying Light: The Following nadolazeća je ekspanzija Techlanda za njihov akcijski naslov prepun zombija. Za početak je najavljena potpuno nova lokacija koja bi trebala biti veća od svega što smo dosada imali prilike vidjeti u igri. Po prvi puta ćemo izaći iz zone koja je pod karantenom kako bismo se našli u ruralnom području. Međutim, to područje nije ništa manje opasno jer horde zombija slijepo lutaju naizgled idiličnim prizorom netaknute prirode, a male grupe preživjelih imaju vrlo malo povjerenja u došljake. Opet smo u ulozi Kylea Cranea, no ovaj put ćemo nove avanture tražiti izvan urbane regije Harran te ćemo obavljati razne zadatke po malim farmama i njihovim okolnim područjima. Kyle je krenuo u potragu za tajanstvenim kultom, koji navodno broji članove koji su imuni na sveprisutnu zarazu koja je poharala i izobličila svijet. Potraga se temelji na mitu i glasinama. Nitko ne može potvrditi jesu li ti ljudi prirodno imuni ili je u pitanju umjetno cjepivo, odnosno lijek protiv zaraze. Zapravo, upitna je istinitost i vjerodostojnost cijele priče, ali situacija ne ostavlja previše izbora, pa se naš lik odlučuje na opasnu avanturu.

Dying-Light-The-Following-5-1280x720.jpg

Uveden je i novi sustav koji se zove Trust, a kako mu ime govori, temelji se na povjerenju. Povjerenje lokalnog stanovništva morat ćemo zaraditi. Kroz razne zadatke i misije moći će se odabrati različiti ishodi na temelju kojih se gradi veza između Kylea i članova kulta. Ako, primjerice, skupina bandita zauzme jednu farmu, a mi se odlučimo likvidirati sve članove bande, onda ćemo zaraditi povjerenje. Kako stječemo više povjerenja, tako nam se otvaraju značajniji zadaci i dobivamo pristup užim krugovima kulta i njegovim resursima. Na ovaj način možemo otkriti sve tajne koje krije ovo čudnovato društvo i možemo se približiti krajnjem cilju i pronalasku odgovora na zarazu.

DLTF.jpg

Velika i prostrana mapa ima svoju praktičnu ulogu, a to su vozila, konkretno mali buggy automobili. Ova vozila omogućavaju brzo putovanje po poljima i ravnicama, ali daju i novu igraću mehaniku. Naime, morat ćemo paziti na gorivo jer ono je potrošno. U slučaju da ostanemo bez benzina, morat ćemo krenuti u potragu za istim, kopajući po olupinama okolnih automobila, kamiona, pretražujući napuštene kuće, garaže ili dvorišta. Zanimljiv koncept, koji bi s obzirom na brzo igranje i fluidne animacije, mogao biti jako zabavan. Osim toga, ovakav način igranja mogao bi stvoriti vrlo napete situacije jer ste cijelo vrijeme izloženi napadu zombija, pa će vaše igranje biti kombinacija vožnje i borbe. Totalna suprotnost šuljanju, penjanju, skakanju i trčanju iz originala iako spomenuti elementi ostaju i u ekspanziji. Upravljanje buggyjima je vrlo responzivno i precizno, stoga će biti istinski dodatak i novina, a ne glavobolja za igrače. Koliko su važni za The Following ukazuje i činjenica kako imaju poseban sustav vještina posvećen upravo njima. Kroz ulaganje bodova upravo u tu granu, dobit ćemo mogućnost nadograđivanja našeg vozila putem dijelova koje pronađemo. Osim vizualnih, kozmetičkih promjena kao što su različite boje, vozila ćemo moći opremiti raznim oružjima, pojačanim željeznim šipkama ili čak jakim svjetlima kako bi noćna borba bila što lakša. I, naravno, moći ćemo punom brzinom gaziti hordu zombija koja nam se nađe na putu.

Techland je obećao uvesti više različitog vatrenog oružja, a kroz najave imali smo prilike vidjeti SMG strojnicu i njezinu veliku vatrenu moć na kraćim udaljenostima. Zanimljivo izgleda i samostrijel za koji moramo nakupiti adekvatne strijele kako bismo iskušali svoje lovačke vještine na kreaturama koje su nekad bili ljudi. Nailazit ćemo na različite skupine preživjelih, od kojih su neke prijateljski nastrojene, a druge i nisu baš za razgovor te će vrlo rado istresti pozamašnu količinu olova u Kylea. Ekspanzija izlazi 9. veljače 2016. godine, a dostupna je za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Za sve one koji posjeduju season pass igra će biti besplatna, dok će za ostatak igrača biti dostupna po cijeni od 14,99 američkih dolara.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1