Gigafon | Najbolje igre za Xbox 360

Phil Spencer je 20. travnja objavio da Microsoft prestaje s proizvodnjom konzole Xbox 360. Konzola je na tržište stigla 22. studenog 2005., a prestanak proizvodnje obilježava kraj jednog nevjerojatnog razdoblja u industriji videoigara. Naš Giga odabrao je najbolje što se moglo odigrati na konzoli staroj više od deset godina.

Napisao  Petak, 29 Travanj 2016

Gears of War

Epicov serijal osigurao je senzacionalnu promociju tehničkih mogućnosti konzole. K tome je igra postala sinonim kvalitete i referenca za sve buduće cover based shootere, a Gears of War je ostao zapamćen kao serijal koji je igrao svaki vlasnik konzole koji je držao do sebe i odličnih igara.

Ninja Gaiden 2

Ovo nije bila olakšana inačica igre za PlayStation 3 u stilu Ninja Gaiden Sigme 1 i 2, ovo je bila punokrvna vizija ponajbolje akcijske avanture s prvog Xboxa, vjerna onome što je kreator Tomonobu Itagaki želio da bude. Uz hektolitre krvi, brutalnu i nenadmašnu težinu u ovakvom tipu igara, odličnu prezentaciju (uz sve probleme) i fantastičnu igrivost, Ninja Gaiden 2 je bio i ostao vrhunski akcijski naslov.

Halo 3

Agresivna Microsoftova marketinška kampanja potrudila se da čak i ptice na grani znaju sve o Master Chiefu, a Halo 3 nam je objasnio i zašto. U prvoj Halo igri za Xbox 360 igrači su očarani predivnom grafikom, sjajnom igrivošću i jednim od najboljih multiplayera u videoigrama.

Mass Effect

Treba znati da je Mass Effect (1 i 2) dugo bio Xbox 360/PC only naslov. I to kakav. Bioware je sramežljivo počeo s još jednim akcijskim RPG-om koji nas je u prvom nastavku oduševio vrhunskom space opera pričom, bogatim univerzumom, likovima i interakcijom sa svijetom te na kraju trilogije dokazao da su akcijski RPG-ovi sam vrh industrije videoigara.

Forza Motorsport 4

Grijeh bi bio spomenuti automobile i utrke, a ne spomenuti serijal Forza Motorsport. Četvrti nastavak je bolji izbor čak i od svojeg nasljednika, koji je podbacio po pitanju sadržaja, a ono što serijal odlikuje od samih početaka je pristupačnost i odlična igrivost, pa čak i razina težine i nezahtjevnost za razliku od konkurentnih hardcore simulacija.

Alan Wake

Studio Remedy danas muku muči s Quantum Breakom, a nekad je za to bio zadužen Alan Wake. Najavljivan je kao neka vrsta sandbox igre, ali su brojne odgode rezultirale velikim promjenama u gameplayu. Kako god, jeziva atmosfera, izvrsno zamišljena borba i pametna priča označili su ovu igru kao nešto što se ne propušta.

Lost Odyssey

Mnogi igrači koji su bili u potrazi za tradicionalnim JRPG-om (ogroman svijet za istraživanje prepun opcionalnih questova i bossova) pronašli su to u tvorevini koju potpisuju kreator Final Fantasyja, Hinorobu Sakaguchi, i kompozitor Nobuo Uematsu. Igra je istovremeno predstavnik niza JRPG-ova izdanih za Xbox 360, a Blue Dragon, The Last Remnant, Tales of Vesperia, Eternal Sonata, Infinite Undiscovery, Magna Carta II samo su neki od njih.

Crackdown

Kao jedna od ranijih igara na Xboxu 360, Crackdown je dao uvid u potencijal otvorenog svijeta koji će se kasnije još više razviti u igrama kao što su Saints Row, Prototype ili Infamous.

Epilog

Nikako se ne smije zaboraviti spomenuti brojne multiplatformske naslove koji su se tijekom cijele generacije "vrtjeli" bolje nego na konkurentnom PlayStationu 3, ali i igre kao što su Left 4 Dead, Dead Rising, Viva Pinata, Banjo & Kazooie: Nuts & Bolts, Project Gotham Racing 4, Table Tennis ili Crackdown. Tu su još i predstavnici niza odličnih Live Arcade naslova: Shadow Complex (vidi recenziju), Braid, Bastion, The Mark of Ninja, Trials Evolution, The Maw, Comic Jumper i mnogi drugi.

maximalni
2016 Tra 29 12:19:07 PM
koji su vaši favoriti?
Flipper
2016 Tra 29 12:27:59 PM
Alan Wake.
Zero
2016 Tra 29 02:04:26 PM
Hm, Đirsi ipak. Makar je lijepo tu vidjeti i NG2. :*
maximalni
2016 Tra 29 02:10:02 PM
ja bih naveo COD 4: Modern Warfare zbog Xbox Livea koji je funkcionirao fantastično.

pa još uz to i Halo: Reach i Metro 2033.

i Gearse.

i Lost Odyssey. i Mass Effect.
tyga
2016 Tra 29 02:15:16 PM
Gears of War 2 i Vanquish.
Tuhy
2016 Tra 29 02:19:51 PM
Zbog Ninje, Gearsa, Alana i Mass Effecta se i nabavila konzola. :)
Veigue
2016 Tra 29 02:23:14 PM
Ah... Project Gotham Racing, Forza, Alan Wake, Fable, Need For Speed 2010, Tales of Vesperia, Infinite Undiscovery, Mass Effect, Catherine, Fallout, Star Ocean 4, Final Fantasy XIII i kojekakvih nastavci...

Bilo je tu igara...


Ponosni vlasnik X360 konzole od svibnja 2009. i bez RRoD-a. Zasad.
Još će se on paliti, samo da obrišem prašinu s njega.
Prayer
2016 Tra 29 03:05:56 PM
Uff koja je Catherine igra, covjece sjecam se da mi se toliko svidila da sam ju u jednu nedelju prosao, toliko zarazno, domisljato a i dobro da ju je steta ne spomenuti. Isto tako fantasticna igra je bila Forza Horizon i Fifa Street, doduse Catherine i Fifa nisu bile Xbox 360 ekskluzive ako se ne varam.
Densetsu
2016 Tra 29 08:39:43 PM
Bez određenog redoslijeda: Alan Wake, Batman: Arkham Asylum/City, Bayonetta, BioShock, Catherine, Dishonored, Dragon Age: Origins, Fable III, Fallout 3/New Vegas, Gears of War (1, 2, 3), Halo 3, Lost Odyssey, Mass Effect trilogija, Ninja Gaiden 2, Portal, The Witcher 2: Assassins of Kings.
Ulogiraj se da bi komentirao.