Što ćemo igrati tijekom svibnja?

Tijekom svibnja kraju ćemo privesti jedan omiljeni serijal, ali uz njega stižu i dva zanimljiva multiplayer naslova koji svakako zaslužuju priliku.

Napisao  Utorak, 03 Svibanj 2016

Battleborn

I dok se Gearbox lagano okreće radu na trećem nastavku Borderlandsa, početak mjeseca obilježit će njihov FPS s elementima MOBA-e (multiplayer online battle arena za malo manje upućene u žanr), a sate i sate zabave donijet će niz šarolikih likova od kojih svaki ima posebne mogućnosti i sposobnosti. Izlazi 3. svibnja za PC, Xbox One i PlayStation 4.

Shadow Complex Remastered

Igra studija Epic Games, poznatog po serijalu Gears of War, slavu je stekla kao dio programa Xbox Live Arcade. Kvalitetu naslova potvrdio je remasterirano izdanje za Xbox One i PC, a isto će od 3. svibnja biti dostupno za PlayStation 4. Oni koji ne vjeruju u kvalitetu neka pročitaju našu recenziju.

The Park

Psihološka horor avantura objavljena ja za PC prošle godine u listopadu, a od 3. svibnja stiže i na konzole ove generacije. Nećemo vam otkriti hoćete li u jezivo praznom zabavnom parku naletjeti na klaunove, no dobra atmosfera je zagarantirana.

Uncharted 4: A Thief's End

Datum izlaska, platformu ili autore ovog naslova ne moramo posebno spominjati, no ako ste posljednjih par mjeseci proveli daleko od civilizacije, pročitajte najavu, sve će vam biti jasno i znat ćete što možete očekivati

Doom

Bethesda će pucačinu iz prvog lica na kojoj radi slavni id Software izdati 13. svibnja za, očekivano, PC, Xbox One i PlayStation 4. Posljednji nastavak Dooma igrali smo 2004., a na svoje će doći igrači koji ne mare previše za priču i likove, već brzi gameplay (single ili multi), odlična oružja, eksplozije, nasilje i hektolitre krvi.

Homefront: The Revolution

Još jedan nastavak i još jedan FPS. Ovaj puta u pitanju je open world iskustvo u alternativnoj budućnosti, a godina je 2029. Glavni lik predvodnik je pokreta otpora koji se bori protiv sjevernokorejske okupacije grada Philadelphije.

Valkyria Chronicles Remastered

Japanci su igru odigrali još u veljači, dok remaster ekskluzivnog dragulja iz ranije faze života PlayStationa 3 kod nas stiže tek 17. svibnja. Taktički RPG na poteze smješten je u izmišljenoj lokaciji negdje u Europi tijekom Drugog svjetskog rata (ovo uzmite s rezervom jer i tu ima izmišljenih dijelova). Oni koji nisu odigrali ne bi smjeli propustiti ovaj naslov, a oni koji su odigrali ponovit će iskustvo koje će im skratiti čekanje pravog nastavka, Valkyria: Azure Revolution, koji izlazi vjerojatno pred kraj 2016.

Overwatch

Kroz par dana počinje otvoreno beta testiranje, a znamo dosta ljudi kojima ono neće ni biti potrebno da se odluče na kupnju multiplayer FPS-a Blizzard Entertainmenta koji izlazi 24. svibnja za PC, Xbox One i PlayStation 4. Podsjetit ćemo vas i na kontroverzu s likom Tracer koja je inspirirala jednog od naših kolumnista.

Ostalo

Iz ostatka ponude izdvojit ćemo "scrolling" pucačinu Raiden V za Xbox One (11. svibnja), dječju igru Disney Art Academy za 3DS (13. svibnja), igru Shadow of the Beast za PS4 (17. svibnja) koja je inspirirana istoimenom legendarnom igrom iz doba Commodore Amige, potencijalni akcijski hit studija PlatinumGames - Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan za PC, PlayStation 3 i 4, Xbox 360 i One (24. svibnja), strategiju u stvarnom vremenu Total War: Warhammer (24. svibanj) za koju je očito odakle crpi inspiraciju.

Sam kraj mjeseca obilježit će Dead Island: Definitive Edition (31. svibanj), a točan datum izlaska još uvijek nije objavljen (iako je igra najavljena za svibanj 2016.) za The Solus Project, preživljavačku avanturu u kojoj igrač preuzima ulogu astronauta s misijom spašavanja ljudske vrste. Glavni adut na prvi pogled generičnog žanra je prikupljanje resursa i crafting potrebnih predmeta, što neodoljivo podsjeća na Minecraft.

CroZac_Drake
2016 Svi 03 04:04:11 PM
Koliko god neke od ovih igara zvuče i izgledaju privlačno, zna se što se igra... nadam se dobrom MP-u pa sam pokriven idućih nekoliko ako ne i više mjeseci.
Chono7
2016 Svi 03 04:20:02 PM
Vjerojatno Overwatch, ako me do tada napusti ovo prokletstvo zvano Witcher 3.
Prayer
2016 Svi 03 07:34:36 PM
Chono što se još dere Witcher? :D Inače ja se štedim te igre još mjesec-dva dana dok mi posao ne počne :)

Inače ja bih vrlo rado Uncharted 4 odigrao. Jedinicu sam prošao još davno a ostala dva dijela kanim sa onom remaster verzijom trilogije proći.
Fenix
2016 Svi 03 08:10:59 PM
Uncharted 4 <3
Flipper
2016 Svi 03 08:59:35 PM
Uncharted 4 bez dvojbe.

Poslano s mobilnog telefona S7

Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Gamer on budget