Najbolje Star Wars igre

Popularnost svega povezanog s galaksijom "far, far away" uvijek je na visokoj razini, stoga je naš Giga odlučio pronaći koje igre iz svijeta Ratova zvijezda je vrijedilo ili još uvijek ima smisla odigrati te izostaviti naslove čija je svrha bila mužnja novca iz novčanika slijepih obožavatelja koji ne razmišljaju, već kupuju sve što na sebi ima slova SW.

Napisao  Petak, 13 Svibanj 2016

1. Star Wars: Knights of the Old Republic (2003.)

Još uvijek pamtimo kraj 2003. godine po jednoj od tada najboljih igara i nesumnjivo vrhunskoj promidžbi koju je Star Wars dobio u obliku RPG igre. Bioware je pogodio sve, od epske priče, do glazbe i fantastične prezentacije. Bolje Star Wars igre do tada nije bilo.

2. Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (2004.)

Direktni nastavak Biowareovog genijalnog RPG-a bio je prepušten legendarnom Obsidian Entertainmentu, a ljestvica je diskutabilno postavljena još više u najbitnijim segmentima, kvaliteti karakterizacije i dubokoj priči koja nas je dovela da se zapitamo o moralnosti i čitavom konceptu Sile kao takve. Nažalost, razvoj igre je požurivan i to se vidi na pomalo ubrzanom konačnom raspletu i koncepciji završne misije, no i dalje pričamo o jednom velikom i nezaboravnom RPG-u.

3. Star Wars: X-Wing (1993.) / Star Wars: Tie Fighter (1994.)

Igrači koji su se tijekom 90-ih igrali samo na konzolama, propustili su neke od najuvjerljivijih svemirskih simulacija. 1993. godine objavljen je X-Wing, a samo godinu dana kasnije TIE Fighter. Igre su bile prilično jednake kvalitete, no mnogi su se više voljeli boriti na strani Imperije.

4. Star Wars: The Force Unleashed (2008.)

Ova igra zamišljena je kao poveznica između prve dvije trilogije. Darth Vader je možda uspio izgubiti dvije Zvijezde smrti, ali je ipak pronašao vremena i potajno trenirao učenika čiji je identitet i postojanje krio i od samog Imperatora. Ime glavnog junaka ove akcijske igre iz trećeg lica je Starkiller.

5. Star Wars Battlefront (2015.)

Igra koja je izašla isključivo za platforme trenutne generacije hardvera u sebi ne sadrži ni trunke priče, već je riječ isključivo o pucačini. No, ta pucačina je ipak uspjela na nevjerojatan način dočarati univerzum Ratova zvijezda i obožavatelji su ju iznimno dobro prihvatili. Pročitajte našu recenziju SW Battlefronta.

6. Star Wars: Republic Commando (2005.)

Ovaj taktički FPS bio je objavljen samo za originalni Xbox i PC, a kratka kampanja za jednog igrača (multiplayer je bio razočarenje) bila je odlična za timske igrače željne adrenalina. Igru smještenu u razdoblje Ratova klonova odlikuju (tada) odlični vizuali i umjetna inteligencija suigrača.

gunner
2016 Svi 13 01:13:11 PM
Meni je ova pri vrhu. ))
da60ea4c6bb3e9e7496a4cd652646037.jpg

Poslano sa mog LG-D331 koristeći Tapatalk

Zero
2016 Svi 13 02:24:28 PM
Lajk za spominjanje oba KOTOR-a.: p
Chaky
2016 Svi 13 04:43:05 PM
KOTORi rijeseni. Nedavno sam dobio zelju za ponovnim igranjem Republic Commanda, ali nazalost nemam kad.
Battlefront sam igrao malo SP, ali za MP jednostavno nemam vremena.
Unleashed je jedan od grijehova (kojih je more) sto nisam rijesio na PS3.

SWTOR nije dovoljno dobar za listu?
Tzereen
2016 Svi 13 04:43:47 PM
Meni je i SWTOR odličan i Jedi Academy.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1