Battlefield 1: Kako će dinamična promjena vremena utjecati na ishod bitke

Developer implementacijom dinamične promjene vremena želi postići to da niti jedan trenutak na niti jednoj mapi ne bude isti.

Napisao  Ponedjeljak, 22 Kolovoz 2016

Iz Battlefield 4 pamtimo impresivne promjene vremena, pogotovo na Paracel Storm mapi ili obradi legendarnog Gulf of Omana iz Second Assault ekspanzije. Monsuni i pješčane oluje koje bi u korijenu mijenjale načine ratovanja ipak su bile skriptirane. Dok bismo u BF1 po prvi puta u serijalu trebali dobiti punokrvnu dinamičnu promjenu vremena. I to na svim mapama.

Promjene će se događati na slučajnom uzorku, a kao takve će igračima u većini slučaja biti nepredvidive. Promjene mogu biti malene, poput skrivanja sunca iza oblaka (što će baciti tek manju sjenu na mapu), a mogu biti i značajnije koje će iz srži mijenjati način ratovanja. Dok u modernom ratovanju imamo GPS uređaje ili infracrvene optičke ciljnike koji nam uvelike pomažu u različitim vremenskim uvjetima, u Prvom svjetskom ratu je vrijeme igralo značajnu ulogu na bojištu.

BF1_rain.jpg

Kiša i tmurno vrijeme će snajperiste stopiti s okolinom, ali istovremeno im i otežati posao.

U BF1 će tako magla zbog smanjene vidljivosti eliminirati ratovanje snajperima. Gušća magla će inače otvorenu mapu usmjeriti prema nešto intimnijoj borbi, a umjesto snajpera, aviona i tenkova poželjnije će biti sačmarice i bajonete.

No, vratimo se mi na maglu, koja nam u svim najavama nekako zvuči atmosferski najzanimljivije. U talijanskim Alpama u podnožju brda biti  ćemoobavijeni maglom, dok ćemo usponom "izroniti" iz nje. Jedna mapa će tako u istom trenutku imati dva potpuno različita bojišta, od kojih će svako tražiti posebnu prilagodbu. Veliki utjecaj na atmosferu će imati i kiša, gdje će se kišne kapi cijediti niz oružja, a jaki vjetar će potjerati svu faunu iz okoline.

Battlefield 1 igramo već idući tjedan, i to besplatno u otvorenoj beti, dok puna igra stiže 21. 10. na PC, PS4 i Xbox One.


Sve o Battlefield 1 čitajte na FFA:

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1