Battlefield 1 stiže već sutra, evo što sve trebate znati o igri

Sve što trebate znati o najočekivanijem shooteru godine.

Napisao  Ponedjeljak, 17 Listopad 2016

DICE-ov spektakularan prikaz Velikog rata već je igriv preko EA i Origin Accessa na Xboxu One i PC-ju, no mnogi su odlučili pričekati službene izlaske igre koji su zakazani za 18. i 21. listopada. Za vas smo pripremili prikaz svega što vas očekuje kada konačno zakoračite na epska bojišta koja nam može pružiti samo ekipa iz Švedske.

Hoće li DICE konačno pružiti kvalitetnu kampanju za jednog igrača?

Svi smo već upoznati s kvalitetom mrežnog napucavanja koju nam DICE dostavlja, no kada se radi o kampanji za jednog igrača, osim Bad Companyja 2, nismo baš imali kampanje koje su bile značajne i pamtljive. DICE je ovog puta odlučio to promjeniti, pa se sada fokusiraju na osobne priče vojnika koje se baziraju na ratu koji se uistinu i dogodio. Prvi svjetski rat itekako je zanimljivo doba naše povijesti i nismo imali previše igara u tom settingu, stoga nas zanima što će DICE ponuditi.

Format za kampanju koji DICE koristi su pet epizoda koje pričaju zasebne priče. Tu su još i prolog i epilog koji će zaokružiti priču. Putem EA Accesa odigrali smo prolog i prvu epizodu i možemo reći da nam je, nakon Battlefielda 3 i 4 koji su imali vrlo slabe kampanje, Battlefield 1 konačno pružio nešto zanimljivo. Ostaje za vidjeti kakve će biti ostale kampanje, a na temelju teasera možemo očekivati sve od pilotiranja avionima pa do pojavljivanja Lawrencea od Arabije.

Što sve sadrži kampanja u Battlefieldu 1?

Battlefield 1 kampanja će pružiti pet samostalnih War Stories kampanja, a ovo je kratki prikaz onoga što ćete zaigrati u svim War Stories misijama.

The Runner epizoda fokusira se na priču ANZAC vojnika u brutalnoj bitci na Galipolju koja se pamti kao Dan D Prvog svjetskog rata. Kao poštar iskusit ćete krvavo iskrcavanje i bombardiranje te tajnu dostavu pisama koje život znače na bojištu u Osmanskom Carstvu.

Avanti Savoia vodi nas u same Alpe u okršaj između Italije i Austro-Ugarske. U borbi za osvajanje tvrđave na snježnom bojištu igrat ćemo u ulozi posebne talijanske jedinice Arditi. Igrači će uskočiti u poseban Arditi oklop i sudjelovati u borbi s teškim naoružanjem koje će nam zasigurno pružiti zanimljiv gameplay.

Trough Mud and Blood priča je koja se već sada može zaigrati u ranom pristupu igre. Ovaj scenarij nam donosi priču tenkovske ekipe koja se, u britanskom tenku Mark V koji je izuzetno nepouzdan, mora probiti do Cambraija, grada u Francuskoj. Priča nam donosi i zanimljive prikaze odnosa između tenkista.

Friends in High Places je priča o prijateljstvu i borbi u zraku koja je bila vrlo brutalna u ratu. Saveznici gube u zraku protiv pilota Njemačkog carstva, a prosječni životni vijek pilota je tek 17 dana u borbi. DICE obećava napete dogfightove i neočekivane događaje u ovoj priči koja će zasigurno biti omiljenima fanovima aviona.

Nothing is Written zasigurno ima najviše potencijala s obzirom da se radi o poznatom Lawrenceu od Arabije. Igrači će igrati u ulozi Beduinske ratnice koja je Lawrenceova desna ruka, a ova priča će nam pružiti prikaz teške borbe na Bliskom istoku protiv Otomanskog Carstva koji su izuzetno tehnološki napredni .

Spremni smo za najvažniju stvar: multiplayer!

Mnogima je multiplayer najvažnija stvar u Battlefield igri. Već smo imali priliku iskusiti DICE-ovu viziju mrežnog napucavanja u Velikom ratu kroz otvorenu betu, a sada smo kroz rani pristup zaigrali i pet mapa. Iako Sinai Desert i Suez imaju problema s balansom, ostale mape, poput urbanog Amiensa, uistinu su vrhunske po pitanju dizajna i balansa. Quentin Scar pruža napete okršaje s vrlo kvalitetnim dizajnom, a tek nas čekaju mape poput Monte Grappe i Argonne Foresta koji nas najviše zanimaju i jedva ih čekamo zaigrati u punoj igri. Battlefield 1 će na izlasku imati devet mapa, a deseta će biti dostupna besplatno krajem godine. Premium program će sadržavati četiri DLC-a.

O multiplayeru smo se već naveliko raspisali na portalu stoga vam donosimo kolekciju zanimljivih članaka u kojima možete pročitati sve o mapma i klasama. Pored toga uživajte i u prekrasnim screenshotovima koje smo snimili u PC verziji igre.

Battlefield 1 bit će igriv 18. listopada za kupce Early Enlister Deluxe verzije, a službeni izlazak obične verzije bit će u petak, 21. listopada. Vidimo se na bojištu!

 {gallery}BF1_najava{/gallery}

Fenix
2016 Lis 17 09:51:46 AM
Ovo cekanje je bas brzo proslo
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16