Noć vještica na FFA: 17 jezivih igara koje morate odigrati

Bliži nam se najstrašnija noć u godini, a mi na FFA smo za vas složili listu od 17 horor igara koje svaki pravi frajer TREBA odigrati.

Napisao  Ponedjeljak, 31 Listopad 2016

F.E.A.R. - Ovo je pravi horror za sve ljubitelje FPS igara. Sjajno izrežirane horor sekvence, fantastična prezentacija i vrhunski AI čine ovu igru must-play naslovom.

fear.jpg

Dead Space - Visceral je oduševio ovom sjajnom i izuzetno atmosferičnom igrom 2008. godine, a jezivi hodnici prepuni necromorpha na Ishimuri urezali su nam se u pamćenje. Ovaj izazovni survival shooter itekako će vas dobro protresti.

fear.jpg

Silent Hill 2 - Atmosfera se može rezati nožem u ovom nezaboravnom klasiku genijalaca iz Team Silent koji je zauvijek promijenio žanr horora i gaming. Napetost, priča, glazba, Pyramid Head... Ovo je igra koja se mora iskusiti, a nakon toga ništa više neće biti isto.

fear.jpg

Resident Evil 4 - Capcom je za četvrti nastavak totalno preokrenuo svima poznati serijal i pružio igru koja je mnogima na listi najboljih igara. Iako nije čistokrvna horor igra kao Remake koji je također našao mjesto na našoj listi, Resi 4 je izuzetno napeta igra koja će vas dobro isprepadati.

fear.jpg

Alan Wake - Iako se ne radi o klasičnoj horor igri, Alan Wake ima posebno mjesto na našoj listi zbog jedinstvene atmosfere koju su uspjeli pripremiti genijalci iz Remedyja. Kad prvi put zakoračite u Bright Falls nećete moći pustiti igru dok je ne odigrate do kraja.

fear.jpg

Until Dawn - Nismo puno očekivali od ove igre, ali zato smo dobili fantastično filmsko iskustvo koje je itekako inspirirano brojnim nezaboravnim horor filmovima. Ovo je igra u kojoj je svaka odluka bitna, a scene koje nudi zasigurno ćete dobro zapamtiti.

fear.jpg

Resident Evil - Remake legendarne igre iz 1996. uistinu je najbolji Resident Evil naslov, a isto tako i jedna od najboljih igara ikad. Mikamijeva vizija savršeno je ostvarena u ovom remakeu koji pršti od neponovljive atmosfere. Svaka sitnica i svaki kadar savršeno su postavljeni te daju nezaboravno iskustvo koje se mora odigrati.

fear.jpg

Alien: Isolation - Nakon brojnih i zaboravnih Alien igara konačno smo dobili igru kakvu ljubitelji univerzuma Ridleyja Scotta stvarno zaslužuju. Ne samo da se radi o fantastičnoj igri, već je ta igra i vrhunski survival horor naslov u kojem će uživati svi ljubitelji neponovljivog Aliena.

fear.jpg

Bloodborne - Bloodborne je jedna od onih igara u kojoj ćete se izgubiti kad zakoračite u taj predivan i okrutan svijet. Dizajn svijeta je na najvećoj mogućoj razini, kao i priča te Lovecraftian utjecaj koji se može osjetiti i koji je ovoj igri donio status klasika generacije.

fear.jpg

P.T. - Iako Kojiminu viziju Silent Hilla nećemo nikad odigrati, ovaj demo već je sada ušao u legendu svojom nezaboravnom prezentacijom. Demo se sastoji od nekoliko prostorija, no detaljnim prikazom pružiti će vam sate i sate misterija i nezaboravnih scena.

fear.jpg

Outlast - Horori s pogledom iz prvog lica postali su vrlo popularni u zadnjih nekoliko godina, a Outlast, djelo kanadskih developera Red Barrel, zasigurno će vas dobro iznenaditi svojim odličnim settingom i mehanikama iako se radi o dosta kratkoj igri. Jedva čekamo novi nastavak.

fear.jpg

Siren: Blood Curse - Ovo je treća Siren igra i re-imagining klasika s PlayStationa 2 koji je na najbolji način prikazao japanski horor u ukletom selu i donio brojna poboljšanja gameplaya kojima se ovaj naslov popeo na novu razinu.

fear.jpg

Amnesia: The Dark Descent - Frictional Games kreirali su vrlo napetu horor igru s pogledom iz prvog lica koja će vas držati uz ekran kroz sve svoje napete trenutke i zanimljive mehanike poput održavanja sanity razine. U igri nema oružja, tako da vam je jedina opcija bijeg od svih grozota koje će vas progoniti.

fear.jpg

Fatal Frame - Ovo je japanski horror odlične kvalitete s početka PS2 ere. Nezaboravni setting u napuštenom zamku prepun je duhova i zasigurno će vas staviti u napete situacije, a za borbu imate samo fotoaparat koji je itekako pamtljiva gameplay mehanika i danas.

fear.jpg

STALKER - Ovaj survival FPS će vam se itekako urezati u pamćenje svojim nezaboravnim scenama i lokacijama poput laboratorija X. GSC Game Wold isporučili su tako istinski klasik u kojem ćete se potpuno izgubiti kad ga jednom zaigrate.

fear.jpg

SOMA - Frictional Games opet su na našoj listi s još jednom napetom survival horor igrom s pogledom iz prvog lica. SOMA je izuzetno imerzivna igra s fantastičnim lokacijama, zagonetkama i zanimljivom pričom te vam svakako preporučujemo da zaigrate ovaj naslov, pogotovo ako tražite nešto drugačije.

fear.jpg

System Shock 2 - Ken Levine i Irrational Games su nam 1999. godine isporučili ovaj nezboravan akcijski horor s pogledom iz prvog lica koji će vas dobro isprepadati te ponuditi vrhunsku priču i soundtrack uz nekoliko zanimljivih iznenađenja zbog kojih jednostavno morate odigrati ovaj naslov.

fear.jpg

ikral
2016 Lis 31 10:41:28 AM
The Park i  Deadlight prešao jučer, prvi put u životu dvije igre u danu. Jest da su kratke, pogotovo Park (čitao sva pisma i opet mi trajalo par sati samo) ali nek se zna.
rjuzbasi
2016 Lis 31 11:30:34 AM
Odličan odabir  :ay:
maximalni
2016 Lis 31 12:04:06 PM
The Park ima par baš jezivih trenutaka.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget