HALO 5: U potrazi za istinom

343i nam je pripremio epski nastavak Halo sage.

Napisao  Nedjelja, 25 Listopad 2015

Halo 5: Guardians nova je igra Halo serijala i drugi dio Reclaimer sage koja je započela s Halo 4 kada je Microsoftov studio 343i preuzeo serijal od legendarnog Bungiea. MCC nije bio previše uspješan iako je bio ambiciozan projekt. 343i je obećao obožavateljima da će riješiti sve probleme oko enginea i same konekcije u novoj igri. Za potrebe igre 343i je razvio potpuno novi engine koji je rađen isključivo za Xbox One arhitekturu i rezultati su stvarno impresivni. Ovaj put igra pored CGI cutscena donosi i realtime cutscene koje izgledaju fantastično. Developeri su uspjeli i podići framerate na 60 FPS za potpuno novo iskustvo. Igra pršti od visoke produkcije, glumačku postavu čine veterani industrije poput legendarnog Steve Downesa i Jennifer Hale. Tu su i Nathan Fillion, Keith David, Laura Bailey i brojni drugi. Igru je napisao Brian Reed koji je radio i na Halo 4.

halo najava 2

Očekuje nas zanimljiva priča prepuna misterija i obrata. Master Chief i njegov Blue team su nestali te je UNSC naredio Spartanu Lockeu i njegovom fireteamu Osiris da pronađu Chiefa te saznaju što se to zapravo dogodilo. Igrači će moći upravljati sa Chiefom i Lockeom kroz priču koja bi trebala biti dvostruko duža od Halo 4, tj. do 12 sati na normal težini kroz 15 misija. U igru je ubačen drop in/drop out coop pa će igrači moći pozvati prijatelje u svoje Blue/Osiris fireteame kako bi zajednički prošli kroz čitavu kampanju. 343i obećava visok replay value kroz 8 likova i hrpu collectiblesa.

Halo 5 nam donosi i promjene u samom gameplayu. Armor Abilites će biti zamijenjeni s novim Spartan Abilities koji neće biti u obliku pick-upa. Spartan abilities čine: thruster pack, ground pound, clamber, slide, charge, sprint i smart zoom. Igra je općenito dosta ubrzana sa novim thruster packovima. 343i je očito pod utjecajem novih igara poput Titanfalla/COD-a po pitanju pokretljivosti, pa ostaje vidjeti kako će biti prihvaćeno od strane obožavatelja. Druga bitna promjena je novi smart scope koji je velika promjena za serijal, ali developeri nas uvjeravaju da će klasični Halo gameplay ostati netaknut, jer je smart scope samo zoom i igrači koje nastave igrati bez ADS-a kao u prošlim igrama neće biti kažnjeni za to. Potpune dojmove i mišljenja očekujte uskoro u recenziji na portalu.

halo najava 1

Pored kampanje, igra će imati i 4v4 arena mode kao i raznovrstan multiplayer na dedicated serverima. MP dio nam donosi i najveće Halo online iskustvo: 12v12 warzone koje će sigurno oduševiti obožavatelje. Na launchu će biti dostupno čak 21 mapa dok će nakon launcha biti dostupno još minimalno 18 mapa. Tu je i preko 170 setova armora i 30 varijanti vozila. Prosinac nam donosi i povrata Forgea te popularni halo map editor koji će biti napredniji nego ikad s više od 1600 kombinacija.

Halo 5: Guardinas izlazi u utorak, 27.10. ekskluzivno za Xbox One. Zanimljivo je da je ovo prva Halo igra koja nosi teen rating za razliku od dosadašnjih igara koje su uvijek nosile M (mature) rating. Izgleda da Microsoft cilja na što veće tržište sa svojom najvećom igrom godine.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1