Najbolje besplatne igre (vol. 3)

Prvi članak posvetili smo besplatnim igrama za PS4, u drugom su zastupljene sve platforme, a ovaj puta okrenuli smo se PC-ju gdje možete ulupati sate i sate bez trošenja svojeg novca. 

Napisao  Srijeda, 15 Veljača 2017

Hearthstone

Hearthstone

U trenutku izlaska, igra je u imenu sadržavala dodatak "Heroes of Warcraft", pa je bilo lako zaključiti da se bazira na svijetu nevjerojatno popularne Blizzardove franšize. Riječ je o kartaškoj igri na poteze s ciljem skupljanja karata, slaganja kvalitetnih špilova i, naravno, pobjede nad protivnikom. Blizzard rijetko griješi kad su igre u pitanju, pa je i ova postala popularna, posebno zahvaljujući jednostavnom pristupu - za početak igranja potreban vam je samo besplatan Battle.net account i zabava može početi. Ako redovno prakticirate igranje Hearthstonea, moći ćete sastaviti kompetitivan špil karata bez trošenja novca na dodatni sadržaj. Uz PC, Hearthsotne se može igrati na iOS i Android mobilnim uređajima.

Preuzimanje: PC | iOS | Android

Heroes of the Storm

Heroes of the Storm

Jako je velik broj igrača koji igraju i obožavaju MOBA igre, a konkurencija je na tom polju gotovo nedodirljiva. Ipak, Blizzard je uspio briljirati i na tom polju, pa je izvukao elemente vlastitih franšiza i kreirao Heroes of the Storm, igru u stilu DOTA-e i LoL-a. Možda će se mnogi igrači žaliti da sam gameplay ne nudi toliko dubine kao konkurencija, mi igru svejedno preporučujemo jer ovdje nije cilj samo uništiti protivnika, već svoje šanse za pobjedu možete povećavati izvršavanjem sporednih misija. Okruženje dovučeno iz Blizzardovih svjetova samo je dodatni plus.

Preuzimanje: PC

Evolve Stage 2

Evolve Stage 2

Evolve je bila igra izvrsne ideje, no njen uspjeh uništen je brdom pre-order sadržaja, season passovima i brojnim DLC-ovima. Jedini logičan potez developera bio je prelazak u free-2-play vode i to se pokazalo kao izvrsna odluka. Iskreno mislimo da Evolve niti prije nije bio loša igra, a radi se o multiplayeru zanimljivog koncepta. Jedan igrač igra u ulozi čudovišta, a četiri njegova protivnika ga pokušavaju uloviti. Sve što se u igri nudi, može se osvojiti igranjem, pa nema potrebe za trošenjem novca, no ovakav model igranja dostupan je samo za PC.

Preuzimanje: PC (Steam)

Path of Exile

Path of Exile

Ako volite stil igranja poput onog u serijalu Diablo, Path of Exile je igra za vas. Igru ćemo najlakše opisati kao akcijski RPG u kombinaciji s free-2-play poslovnim modelom. Path of Exile zainteresiranom igraču nudi mnogo toga, pa će uživati oni koji vole PvE, ali i oni koji vole PvP, okruženja u kojima se igra odvija raznovrsna su i lijepo predstavljena, a "skill tree" je ogroman i nudi brojne i različite kombinacije. Ne možemo ništa drugo, osim preporučiti ovaj akcijski RPG, a čudi činjenica što je ovo besplatan naslov. U ovom trenutku dostupna je samo verzija za PC, dok se verzija za Xbox One očekuje tijekom 2017.

Preuzimanje: PC (Steam)

Forza Motorsport 6: Apex

Forza Motorsport 6: Apex

Rijetki su obožavatelji simulacija vožnji koji nisu čuli za serijal Forza Motorsport, no kratko ćemo spomenuti da je riječ o jednom od ekskluzivnih serijala koji se proslavio na Microsoftovoj konzoli. Ako ste vlasnik PC-ja, sada ste u prilici besplatno odigrati ono u čemu su godinama uživali samo vlasnici Xboxa, a treba napomenuti da se radi o uratku studija Turn 10 koji nudi iskustvo samo za jednog igrača. Ne smijemo zaboraviti da igra podržava i sve popularne volane, pa je to još jedan od razloga za isprobavanje trenutno najnovijeg nastavka serijala Forza Motorsport.

Preuzimanje: PC (Microsoft Store)

sw

Star Wars: The Old Republic

Star Wars univerzum u kinima ovih godina proživljava novu mladost, a s lakoćom možemo priznati da njegova popularnost u svijetu video igara nikad nije splasnula. Star Wars: The Old Republic je jedan od naslova koji pripadaju žanru MMORPG-a, a ono što je nama zanimljivo je činjenica da se za cijelu osnovnu (nama je solidna) priču ne mora ništa platiti. Za nešto više, ipak će se morati izdvojiti nešto novca, no cijenimo mogućnost besplatnog izleta u doba i atmosferu Stare republike.

Preuzimanje: PC

Blade
2017 Velj 15 07:05:24 PM
Nadodao bih i jedan multiplatform kojeg sam uočio nedavno i zarazio se, a to je Brawlhalla. Makljaža u stilu Super Smash Bros. Brawla.

http://www.brawlhalla.com/
Fan O'War
2017 Velj 15 07:36:12 PM
Najbolje besplatne igre za PC, a nema Team Fortressa 2?
Evolve?
Nebalansirani i monotoni FPS koji ima jedva 500 igraca (TF2 60 000). Ne znam kome to preporuciti.
maximalni
2017 Velj 15 07:45:25 PM
kao što možeš primijetiti, ovo je vol.3, tako da bez brige.
Ninja_Krmacha
2017 Velj 15 10:18:29 PM
Od svega igrao Hearthstone, Path of Exile i Star Wars: The Old Republic i mogu sve tri preporučiti. Stvarno odlične F2P igre
Tzereen
2017 Velj 15 10:25:22 PM
Ja probo Hearthstone i Heroes of the Storm. Heroese sam igrao jako puno. Kad god imam mali window da nešto odigram, odigram partiju toga. Idealno za gejmat 20 minuta. Meni je igra sjela puno bolje od dote i lola.

A Star Wars sam puno puta počinjao, a nijednom završio main story. Odlična je, ali solo, bez ekipe, teško izdržim.
Chaky
2017 Velj 21 09:44:59 AM
Sve top igre.
I drago mi je zbog Evolve, jer ono sranje sto su probali progurati s preorderima, DLCima i sl. im se obilo o glavu.
Nadam se nitko vise nece probati nesto slicno.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget