12 stvari koje obožavamo u Mass Effect: Andromeda

Ima li Mass Effect: Andromeda mana? Ima. Ima li igra svojih prednosti? O da.

Napisao  Petak, 31 Ožujak 2017

Gdje je FFA recenzija? Ovakvu igru jednostavno nije moguće odigrati u par dana. Mass Effect: Andromeda je ogromna igra koja vas na svakom koraku zasipa količinom sadržaja. Unatoč brojnim manama o kojima pričamo već danima, poput očajnih facijalnih ekspresija i nekolicine bugova koji nas ponekad mogu omesti u igri, Andromeda je prekrasna igra u kojoj je moguće uživati. Naravno, ako ste joj spremni pružiti priliku. Mi uživamo, a ovih 12 stvari smo izdvojili kao FFA redakcija.

1. Svemirska romantika

Ne, ne mislimo na romantiku između likova, nego prekrasnu atmosferu koju donose planeti. Prekrasna flora i fauna, vremenski efekti te predivni izlasci i zalasci Sunca. Ako ste u prilici svakako igrajte u HDR-u jer boje u igri su prekrasne!

2. Tempest

Možda nije legendaran kao Normandy, ali novi brod naših junaka itekako je prepun brojnih sitnica koje nam daju posebnu atmosferu. Od dinamičnog kokpita kroz koji se vide sve ljepote svemira, pa do hangara u kojem vidimo tragove Nomadovih guma, BioWare je opet pokazao da pazi na detalje.

tempest.jpg

3. Nova Galaxy mapa

Svima nam dobro poznata mapa galaksije je ovog puta još detaljnija i impresivnija. Heleus sustav izgleda predivno, a kad odaberete destinaciju vidite kako vaš Tempest putuje do te lokacije u stvarnom vremenu. Još bolje je to što se sami planeti vide kroz prozore broda.

Sve planete, sazviježđa, kometi, maglice, crvene, žute, plave, bijele zvijezde, crne rupe... Sve izgleda apsolutno prekrasno i atmosferično. Doslovce bi se na svakom sazviježđu moglo snimiti desetak screenshotova i napraviti album fotografija.

4. Nepoznato

Iz svake pore ove igre vidi se ljubav prema onom što i Star Trek serije i filmove čini svevremenskom konceptom - istraživanje nepoznatog. Neobične rase, planeti, flora i fauna, misteriozne civilizacije, kulture i tehnologije.

me2.jpg

5. Jetpack

Novi dodatak koji je na najbolji način začinio borbu i sustav kretanja. Borba je puno dinamičnija i vertikalnija, a samo istraživanje puno zabavnije. Sviđa nam se što pojedine klase imaju posebne animacije, pa tako recimo biotic profili imaju drugačije verzije koje koriste biotic moći za skokove i izmicanje.

6. Novi profili i sposobnosti

Vidi se da je ME3 multiplayer dosta utjecao ne samo na borbu već i na sustav razvoja skillova. Ovoga puta niste zaključani u određene klase već imate pravo RPG iskustvo budući da sami možete slagati duboke kombinacije skillova, a sve to odnose na iduću razinu novi profili koji dodatno proširuju odličan sustav razvoja likova.

me1.jpg

7. Multiplayer

ME3 multi je stekao kultni status kod brojnih igrača, a ekipa iz BioWare Montreala je dodatno ispolirala ovu formulu koja je sada još zabavnija s novim borbenim sustavom i jetpackom. Polako već gradimo omiljene likove i skillove, a poznavajući BioWare tek nas čekaju još bolji likovi u nadolazećim DLC-ovima.

8. Kretanje protagonista

Zvuči kao sitnica i cjepidlačenje, no ne mogu opisati koliko je ugodno kretanje po šarenim planetima Andromede. Osjeti se težina lika što omogućuje da trčkaranje po mapi ili jurišanje na neprijatelje nikada ne bude dosadno.

9. Zvuk

Ne mislim samo na odličan soundtrack koji ponekad potegne žicu nostalgije i podsjeti na dane kada je Shepard lovio Sarena, već na sitnice. Na to kako Vetrin stolac škripi kada se okreće, na zvuk pijeska Eosa, na razoran zvuk biotičkog prodora ili iznenadni mlaz prilikom velikog skoka jetpackom, na jeku oružja u pustinji... Mogao bih danima nabrajati sitnice koje uho može uhvatiti.

me4.jpg

10. Odmak od prve trilogije

Ipak su dozvolili da prva trilogija ostane takva kakva je, bez da je nepotrebno dodatno razvlače. Neke stvari je ipak bolje pustiti na miru. Na kraju krajeva, Shepard je svoje odradio i hvala mu.

11. Posveta prvoj trilogiji

S druge strane, nisu u potpunosti zaboravili na kultnu trilogiju te će pravi ljubitelji svako malo naletjeti na neke detalje (slike, tekst, likove) koji su posveta prvim igrama.

12. Pioniri

Ne Titovi, već oni poput Kolumba. Istraživači, otkrivači novih planeta, rasa i običaja. Dolazak u novu galaksiju nas ovaj puta stavlja u ulogu potencijalnog agresora, jer ne branimo naš teritorij, već naseljavamo postojeće.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1