• PC
  • PS4
  • XONE

Star Wars Battlefront II

DATUM IZLASKA: 17.11.2017.

IZDAVAČ: Electronic Arts

DEVELOPER: EA DICE

ŽANR: FPS/TPS

Star Wars Battlefront II | Pročešljali smo zatvorenu betu uzduž i poprijeko, evo naših dojmova

Uskočili smo u zatvorenu betu i isprobali sve što nudi novi Battlefront nudi.

Napisao  Četvrtak, 05 Listopad 2017

Star Wars Battlefront II je veliki projekt na kojemu rade čak tri studija: DICE, Motive i Criterion, a EA je sada pružio priliku da kroz betu zaigramo djelić mrežne komponente. Sama beta je trenutno dostupna isključivo ako prednaručite igru, no svi će dobiti priliku uskočiti u multiplayer akciju od sutra u otvorenoj beti koja će trajati sve do ponedjeljka. Beta će vam zauzeti 15 GB na hardovima i pruža četiri načina igranja.

Hrpa sadržaja u beti

Prvo moramo reći da igra izgleda fenomenalno u pokretu. Prošli Battlefront nas je oduševio 2015. godine, a DICE je sada otišao korak dalje sa svojim moćnim Frostbite pokretačem koji jednostavno oduzima dah. Betu smo isprobali na PlayStationu 4 Pro i rezultati su impresivni. Modeli likova su izvrsni, a same mape su još dinamičnije i prepune sitnih detalja. Bilo da vjetar raznosi lišće na Takodani ili epske eksplozije u Theedu, svaki trenutak izgleda fantastično i možete biti sigurni da vas novi Battlefront neće razočarati u svojoj audio-vizualnoj prezentaciji.

Star Wars Battlefront II

Nove klase su odlične, budući da potiču teamwork.

Igra je dobila potpuni redizajn. Od samih menija, pa sve do povratka klasa i novih raspodjela star karata. Sve je nekako kompaktnije i ugodnije. Nema više jurnjava po mapi kako bi se pronašao zalutali token kako bi zaigrali kao heroj. Sada je sve dostupno na spawn screenu, a kako bi pristupili pojačanjima poput posebnih heroja potrebno je sakupljati borbene bodove koje možete iskoristiti u spawn screenu i odabrati moćnog heroja ili pojačanje poput jump troopera. Kad već spominjemo bodove, Battlefront II ima novi sustav star karata i nove loot boxeve za dodatke koji otključavaju brojne bonuse. Na ovo ćemo posebno obratiti pažnju prilikom izlaska igre budući da je sad još prerano komentirati balans i kako će sve to raditi u punoj igri. Sama igra je na prvi pogled dosta dobro izbalansirana i ugodno se igra. Heroji su i dalje moćni, no nekako ih nema na mapama toliko često kao u jedinici, što je svakako dobra stvar.

Star Wars Battlefront II

Frostbite je definitivno jedan od najboljih enginea na tržištu. Na slici je opaki Darth Maul u Arcade modeu.

Nove klase su pun pogodak i pružaju dinamičnu akciju sa svojim sposobnostima. Sve se može podesiti, a igrači mogu čak i zamijeniti neke od defaultnih sposobnosti putem dodatnih star karata. Klase su assault, officer, heavy i specialist. Brzim klikom na scoreboard i squad uvijek možete vidjeti što drugi koriste. Vidi se da DICE nastavlja svoju teamwork inicijativu budući da dobivate dodatne bodove kad igrate s ekipom. Kontrole su sjajno odrađene, a DICE je dodatno i prilagodio combat roll koji je imao čudnu animaciju u prošloj igri kada bi ga koristili u prvom licu. Sada sve glatko klizi i moguće je rolati se unaprijed i nazad.

Dosta obećavajući početak

Mape koje su uključene u beti su izvrsne. Glavni show je Galactic Assault na Naboou koji će vam pružiti epske borbe u kojima sudjeluje do 40 igrača s nizom ciljeva na ogromnoj mapi. Sam flow mečeva je dosta dobar i vrlo brzo se može pohvatati što se sve treba napraviti. Izgleda da je DICE odlučio izbaciti hrpu low player count modova iz originala koji nisu bili ni toliko igrani, pa sudeći po meniju imamo samo Strike i Blast od manjih modova. Strike je dostupan u beti i nudi akciju do 16 igrača na Takodanu na poznatoj lokaciji iz prošlog Star Wars filma. Dizajn mape je dosta dobar i, iako je manje igrača, na svakom koraku je neka akcija.

Star Wars Battlefront II

Naboo artistički i tehnički rastura.

Ako još niste spremni odmah uskočiti u mrežno napucavanje, tu je i novi Arcade mode koji će vas dobro pripremiti i pokazati osnove igre. Ovo je ono što je EA ponudio kao zamjenu za kampanju u prošloj igri, a sada nam ovaj mode ni ne smeta toliko kad znamo da će igra dobiti i pravu single player kampanju koju su fanovi tražili. Ovo je odličan način da isprobate i heroje poput Dartha Maula koji je spektakularno animiran i svojim kretanjem i potezima pruža odličnu akciju. Tu je i split screen za sve koji vole lokalni multiplayer za ovaj način igranja. Fanovi space combata dobit će priliku isprobati brodove u redizajniranom Starfighter Assaultu koji je sad zanimljiviji, pogotovo jer su i brodovi puno zabavniji, budući da je DICE ubacio kompleksnije mehanike upravljanja. Letjelice konačno imaju mogućnost rolanja oko svoje osi i to puno znači za sam gameplay.

Star Wars Battlefront II

Ovo trebate vidjeti u pokretu - Starfighter Assault.

Sve u svemu, novi Battlefront izgleda jako obećavajuće. DICE je poznat po svojim multiplayer iskustvima i vidi se da i ovdje znaju što rade. Čini se da će developeri ponuditi puno više sadržaja, kao i pravu kampanju, a ako ste bili fan online napucavanja iz prošle igre, novi Battlefront će vam s redizajniranim mehanikama biti još bolji. Nadamo se da će kampanja biti na razini i da ćemo dobiti kvalitetan paket po izlasku pune igre.

Star Wars Battlefront 2 izlazi 17. studenog za PlayStation 4, PC i Xbox One.

Nenad_87
2017 Lis 05 07:26:19 AM
Odlicno. Ovo cemo igrati. Jesu kontrole za air kao i u BF ili ?
viper89
2017 Lis 05 10:21:14 AM
I to sam spomenuo gore :D Da, mozes rotirat brodove oko osi tj koristis oba sticka i puno je bolje. OK, i dalje je arkadno dosta al vise baca na flight model iz BF1  :D
Nenad_87
2017 Lis 05 05:15:04 PM
[member=46]viper89[/member]
Napisao si da je kompleksnije ali nisi spomenuo BF1  :D
viper89
2017 Lis 05 05:18:36 PM
hehe sve je bolje od onog iz SWBF1 :D
biver
2017 Lis 16 02:14:38 AM
Ja sam se zabavljao sa letenjem u SWBF1. Ne znam zasto bi bilo "sve bolje od toga". Neki puta (u mojem slucaju jako puno puta) trik je u jednostavnosti, meni je to bilo odlicno kao i cijela igra. Samo za usporedbu, betu SWBF1 sam igrao 25 sati bez da mi je dosadila. Kasnije sam kupio igru i sve dlc-e i u igru utukao puno sati i jos uvijek me dan danas odusevljava u svim aspektima. SWBF1 je meni u top 3 MP igara svih vremena. Betu za dvojku sam igrao sat i pol ukupno. Jednostavno mi se dalje nije dalo. I da me netko ne shvati pogresno, mislim da ce igra bit perverzija, i dalje mi je ovo obavezno stivo zbog moje opsjednutosti SW svijetom i sigurno nabavljam igru, ali hype mi nije niti priblizno kao za jedinicu. Jbg, sto ljudi...
Ulogiraj se da bi komentirao.

The Game Awards i PSX 2017

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4