Predstavljamo zagrebački kafić za gamere i geekove – Crni mačak

Igre, knjige, stripovi, serije, filmovi, kvizovi... U ovom kafiću svatko će naći nešto za sebe.

Napisao  Subota, 31 Ožujak 2018

U posljednje vrijeme u svijetu raste broj lokala koji njeguju geek kulturu, pa se danas i u Hrvatskoj može naići na mjesta u kojima je moguće igrati društvene igre, videoigre ili pak pokazati svoje znanje u kvizu. Jedno od takvih mjesta je Crni Mačak, simpatični zagrebački kafić smješten na adresi Podolje 10, koji osim igranja igara i tematskih pub kvizova, svojim gostima nudi i geek koktele i napitke, gledanje znanstveno fantastičnih serija i filmova, čitanje popularnih/kultnih stripova i knjiga te posebne događaje (diskusije, panele, turnire, okupljanja) vezane uz igre svih vrsta.

CrniMacak01

Jedan od prvih geek kvizova u Crnom mačku. 

Specijaliziran za razne društvene igre

Ono što Crnog mačka odvaja od ostalih geek kafića jest to da je jedini u kojem možete doznati više o društvenim igrama s uživljavanjem u uloge (eng. live action role playing, skraćeno LARP), naručiti takvu igru za sebe i svoje prijatelje ili kolege, a ponekad ju i odigrati besplatno. Ta je ideja došla od vlasnika kafića iz tvrtke Terrible Creations koja kreira LARP igre i izvodi ih u sklopu različitih aktivnosti, od djevojačkih večera pa sve do team buildinga

CrniMacak02

Igranje stolnih društvenih igara, kojih u Crnom mačku ima mnoštvo, odmah je bolje uz maštovite tematske napitke egozičnih okusa.

Ekipa iz Terrible Creationsa kafić je preuzela u lipnju 2017. i od tada od Crnog mačka nastoji napraviti atraktivno mjesto za geekove i igrače društvenih igara i videoigara. Svoju viziju kafića s nama je podijelio Miroslav Wranka, jedan od vlasnika i glavni diznajer igara u Terrible Creations.

Želimo da Mačak postane mjesto gdje se igra i razgovara o igrama, bez obzira zanimaju li vas igre kao zabava ili profesionalno, gdje se kao kod kuće osjećaju ne samo svi koji vole igre, već i ekipa koja rado čita i gleda znanstvenu fantastiku i fantaziju te želi razgovarati o omiljenim knjigama, filmovima, serijama, junakinjama i junacima... Stoga ćemo nastaviti priređivati turnire u Hearthstoneu, Magic the Gatheringu i drugim igrama, večeri stolnih društvenih igara i roleplaying avantura, tematske kvizove, gledaonice i partyje. No, također ćemo u program uvrštavati i razgovore s ozbiljnijim temama, kao i pružiti priliku za susret uživo s ljudima iz vodećih domaćih studija i tvrtki koje se bave izradom igara. 

Dakle, vodstvo Crnog mačka za cilj ima pokriti što više sfera geek i gaming kulture. U njihov program za koji već sada možemo potvrditi da ja zaista bogat i raznovrsan (pogledajte primjerice program za ožujak), uključit će se i FFA.hr Gaming Community kao jedan od predstavnika igrača videoigara i njihove kulture, o čemu ćemo više otkriti u narednim tjednima.

AlexY
2018 Tra 01 01:56:56 PM
Najsu, najsu, to kad se jednom svrati u ZG triba vidit. :)
ikral
2018 Tra 01 07:21:01 PM
Jel ima dobra konobarica?
Veigue
2018 Tra 01 07:24:49 PM
Ovako ja vidim svoj idealni zagrebački izlazak.
Prvo u pivnicu na 3 Dva Klasa da me malo lupi, potom odlazak u taj klub gdje ću ljude iritirati spamanjem Sonic Boom-a u SFV, a nakon toga u Mr. Q bariti ženske od 40+ godina.

Gotovo je. Prodajem kuću i selim se u ZG.
Deadwalker
2018 Tra 02 04:33:21 PM
Fino, fino, posjetit će se prvom prilikom.
Ulogiraj se da bi komentirao.