Što očekivati od Microsofta i Xboxa u 2016. godini?

Donosimo pregled 10 najvažnijih događaja, predviđanja i tema za Xbox i Microsoft u 2016.

Napisao/la  Nexus | Community Srijeda, 13 Siječanj 2016

Xbox i Micorosft imaju ogroman posao za obaviti u 2016. godini... No mogu li smanjiti razliku za dominantnim PlayStationom 4?

To je cilj kojem sigurno teže, ali želje su jedno, a mogućnosti nešto sasvim drugo, a pod tim ne mislimo na novac koji Microsoft ima na lopate. Zadatak ove godine za šefa Xbox divizije, Phila Spencera, kao i Micorosfta je da naprave (ili barem pokušaju dio toga) ono što je Sony napravio 2009. s PlayStationom 3.

Xbox One treba zaokret od 180 stupnjeva, a to zahtjeva i jednu dozu rizika jer Xbox One treba totalni rebranding ako misle spasiti što se spasiti može. Realno, Xbox One je u teškoj situaciji i u ogromnom zaostatku za PS4 čak i Sjevernoj Americi gdje je zadnjih 10 godina Xbox bio dominantan.

1. Totalni rebranding Xboxa One

Microsoftu je ove godine „biti ili ne biti“ s Xboxom One, a Xbox One treba totalni overhaul ako žele barem djelomično uhvatiti korak za PlayStationom 4 koji se prodaje k'o vruće kifle.

Xbox One treba ogroman zaokret, praktički novo predstavljanje konzole na ovogodišnjem E3-ju, a to zahtjeva promjenu načina na koji je konzola bila reklamirana posljednje dvije godine, promjenu loga, promjenu taktike... Svega vezanog uz Xbox One.

annual-gaming-industry-conference-e3-takes-place-in-los-angeles.jpg

Koliko je situacija loša potvrđuju nam i informacije o prodaji konzole, točnije nedostatak službenih podataka od strane Xboxa i Microsofta, ali se taj broj predviđa na nekih 17–18 milijuna isporučenih (ne i prodanih)  Xbox One konzola u 2 godine. To je bolje u istom razdoblju od Xboxa 360, ali i duplo lošije od PlayStationa 4 koji se prodao (ne isporučen!) u skoro 36 milijuna komada prema novim podacima. U Europi je situacija za Xbox još gora (ako gledamo po kontinentima)...

To je zasigurno alarm za Microsoft i Xbox i zahtijeva već spomenuti totalni rebranding konzole, inače je „game over“ za Xbox One što se tiče hvatanja koraka za trenutno dominantnim PS4.

2. Xbox One Slim?

Ovo bi bio jedan ključni dio spomenutog rebrandinga konzole, a Slim verzija Xboxa One bi sigurno olakšala posao u tom pothvatu. Xbox One nije baš oku ugodna konzola. Ne ide joj baš ni na stranu „sprdanje“ interneta da izgleda kao videorekorder iz 80-ih godina, a ima i velike veze s „tamnom stranom“ onog početnog katastrofalnog predstavljanja prije dvije godine. Osim estetskih razloga, Xbox One trebao bi dobiti facelift i zbog tih drugih razloga jer na prodaju utječe sve, pa čak i takva igra asocijacija na ta „tamna vremena“.

Ono što se Xboxu One ne može prigovoriti je iznimna pouzdanost zbog takvog dizajna (obje konzole su pouzdane, tako da nema straha) zbog iskustva s RROD fijaskom na Xboxu 360. Konzola je također nešto tiša od PS4, ako se gleda direktna usporedba, ali ima i veliko napajanje izvan konzole što puno manji PS4 nema, već je unutar konzole.

Trenutni dizajn ima svojih pozitivnih, ali i negativnih strana te ga se iz gore navedenih razloga treba mijenjati, i to već na ovogodišnjem E3-ju predstaviti (s možda i novim rezanjem cijene konzole?).

3. Xbox One ekskluzive

Ekskluzive su za prošlu generaciju Xbox konzole bile vrlo nezgodne (da se tako izrazim) jer Xbox i Microsoft s Xboxom 360 nisu bili u ovakvom škripcu kao što su s Xboxom One, a prvi Xbox nije ni bio namijenjen za nekakvu borbu na tržištu.

Prvi Xbox izašao je 2001. te je bio više poput nekakvog eksperimenta Microsofta da „ispipa“ gaming tržište i mogućnosti za njih kao softverskog diva i pravog monopoliste u svom području poslovanja.

Iz svih tih razloga Xbox se prošlu generaciju nije trebao truditi jer je PlayStation 3 u startu imao vrlo loš launch, tešku arhitekturu i bio je vrlo skup. To sve je olakšalo situaciju za Xbox 360, pa nisu imali velike potrebe da ulažu u ekskluzive zbog jake third party podršku u to vrijeme, dok je PS3 taj koji se trebao vaditi na ekskluzive (izvuklo ga je na kraju).

Ipak, Xbox One je dobio nekoliko ekskluziva ove dvije godine, poput već poznate Forze koja je dobila već 3 igre u ovoj generaciji, a jedna od te 3 je bila i Forza Horizon 2 koja je bila (i koja je) vrlo popularna te bismo i ove godine mogli vidjeti još jednu igru iz Forza franšize, a to je Forza Horizon 3. Nema nikakvih potvrda, ali bilo je glasina da se sprema nova Horizon igra ove godine za Xbox One.

maxresdefault.jpg

Ove godine izlazi i Crackdown 3, ali, nažalost, samo multiplayer koji bi ipak trebao biti vrlo zabavan sa svojom destrukcijom okoliša koja je uistinu impresivna, ali čeka se i taj single-player koji bi isto tako trebao biti zabavan. Po trenutnim informacijama single-player vjerojatno izlazi 2017.

Fable Legends je još jedna igra koja se očekuje da ove godine izađe na Xbox One kao konzolaška ekskluziva (također i na PC-u), a najavu datuma izlaska očekujemo vrlo skoro.

ReCore je novi IP koji je predstavljen na prošlom E3-ju u obliku CGI trailera, ali ono što se moglo vidjeti čini se vrlo zanimljivim i svježim. Ne znamo mnogo o radnji igre i likovima, ali sigurno nas očekuje pravi gameplay na ovogodišnjem E3-ju, kao i datum izlaska ovog potencijalnog hita.

2916109-quantum-break-time-stop.jpg

Velika ekskluziva i novi IP koji dolazi 5. travnja je Quantum Break od tvoraca svima poznatog Max Paynea i Xbox 360 ekskluzive Alana Wakea. S obzirom kakve su te igre bile, ne očekujemo ništa manje od Quantum Breaka koji će zasigurno biti veliki hit ove godine.

Kao najvažnija i zadnja ekskluziva u ovom pregledu je i Gears Of War 4 kojeg po prvi puta samostalno radi potpuno novi studio The Coalition. Nakon pomalo mlakog GeOW Judgmenta, od već tada zasićenog Epic Gamesa, od novih Gearsa očekuje se doza svježine, lude akcija i prekrasne grafike koja sigurno neće razočarati na tom području.

Od ostalih ekskluziva imamo Halo Wars 2, Sea of Thieves,  Killer Instict: Season 3, Cobalt, Gigantic i ostale. Čini se kao dobra godina za fanove Xboxa, ali ovo je godina u kojoj Xbox mora napraviti veliki korak da bi se približio konkurentu iz plavog tabora.

4. Nove najave 

Nažalost, ovdje smo malo „kratki“ jer teško je predvidjeti što spremaju first party developeri, ali može se očekivati najava nove Forze Horizon 3 pa izlazak igre na jesen, kao što je to Microsoft napravio 2014. s Forza Horizonom 2 koja je dan danas vrlo popularna.

Možemo očekivati i najavu od second party developera poput Insomniaca za Sunset Overdrive 2 jer prvi nastavak je vrlo dobro primljen prije godinu i pol te bi bilo logično da se izbaci i drugi dio. Ostatak first party developera zauzet je drugim projektima, tako da je doista teško predvidjeti nove najave.

5. Xbox 360

Prošle godine proslavio je 10 godina, a kao najuspješnija konzola u Microsoftovoj povijesti još uvijek ima značaj jer smo prošle godine vidjeli izlazak novog Tomb Raidera, kao i već spomenutu Forzu Horizon 2 prije godinu i pol.

Prodaja Xboxa 360 drastično je pala nakon izlaska novih konzola (slično je i s PS3) i Microsoft bi trebao spustiti cijenu osnovnog modela na 150 eura kako bi barem malo produžio život odličnoj konzoli. Također se isplati uzeti preko oglasnika za trenutno vrlo povoljnu cijenu i odigrati sve klasike, Haloe, Forze, Gearse i ostala čudesa.

6. Xbox VR?

Microsoft je na prošlogodišnjem E3-ju predstavio Microsoft HoloLens, ali to se ipak čini nerealnim kao nešto što bi se cjenovno, hardverski i softverski natjecalo s ostatkom VR ekipe.

Hoće li se Microsoft prikloniti Oculus Riftu i ovisiti o njima? Vidjet ćemo, ali bilo bi logično očekivati nešto od Microsofta za Xbox.

7. Suradnja s Windows 10

Nije tajna da Microsoft želi ekosistem sličan Appleu. To je vrlo jasno pokazao s Windowsima 10 kao i smjerom u kojem se fokusiraju, a to je velika suradnja i iskorištavanje Xbox branda da bi privukli i konzolašku ekipu na kupovinu PC-a radi ekskluzivnih mogućnosti samo na Windowsima 10, poput streamanja Xbox sadržaja, igara i ostalih pogodnosti direktno na PC.

xbox-gaming-win10-960.jpg

Suradnja je sve intenzivnija i kroz igre koje izlaze eksluzivno za Xbox i PC te ne isključujemo mogućnost najava Xbox igara u formi porta, primjerice, Haloa ili Forze na PC.

Vidjet ćemo...

8. Indie scena

Fenomen koji je eksplodirao prije 3 godine se nastavlja te postaje jedan od glavnih obilježja današnjeg gaminga, a na tom području među konzolama bolji posao ipak radi Sony sa PS4.

Iako je Xbox sa svojim [email protected] programom napravio veliki korak prema dovođenju indie developera na svoju platformu, ipak će trebati uložiti dodatan posao na dovođenju još veće količine potencijalnih ekskluziva, poput Ori And The Blind Forest koji je bio dragulj prošle godine i čak pokupio pokoju nagradu.

9.  Multiplatformski developeri i mogućnosti

Xbox One muku muči na ovom dijelu iz nekoliko razloga, a jedan od njih je i nešto inferiorniji hardver zbog kojeg dobije igre koje u dosta slučajeva imaju nešto nižu rezoluciju ili performanse od PlayStationa 4, ali dosta stvari se može „ispeglati“ raznim dealovima koje Sony ipak ugrabi prije Phila Spencera. Dealovi s trenutno dostupnom emulacijom Xbox 360 igara na Xbox One može pomoći u tom dijelu (na primjer: Fallout 4 uz kojeg se besplatno dobije i Fallout 3 za Xbox 360, koji se može igrati i na Xboxu One). Sigurno ćemo vidjeti više takvih dealova u budućnosti.

10. Emulacija

Microsoft će sigurno prebaciti i veliki dio fokusa na ovaj dio te pokušati pridobiti one neodlučne kupce koji se možda ne žele odreći svoje kolekcije igara za Xbox 360. Naravno, ovo uključuje i povećanje liste dostupnih igara za emulaciju, tj. igranje na Xboxu One. Tu je i mogućnost emulacije igara s originalnog Xboxa i njegovih hitova što bi zasigurno zainteresiralo određenu skupinu igrača.

Xbox-One-backward-compatible-Compress.Photos.jpg

Xboxu u prilog ide i činjenica da Sony naplaćuje emulaciju PS2 igara na PS4, kao i mala vjerojatnost da će PS4 dobiti emulaciju PS3 igara zbog kompliciranije arhitekture PS3. Veliki plus za Xbox u ovom dijelu.


Ovime zaključujem pregled najvažnijih događaja, igara, predviđanja za Xbox i Microsoft ove godine. Teška godina za Xbox, ali vjerojatno odlučujuća s mogućim (i potrebnim) totalnim rebrandingom Xboxa One.

Chono7
2016 Sij 13 09:30:42 PM
Očekujem samo više igara za Box i bolju integraciju Box-PC, možda i pokoju DX12 novost. Sa većinom toga u tekstu se nažalost ne slažem
Nexus
2016 Sij 13 10:32:26 PM
Sa čim se ne slažeš točno? [member=111]Chono7[/member]
Chono7
2016 Sij 13 10:51:05 PM
Pa praktički sa cijelim tekstom, osim sa onim dijelom za Hololens i eksluzive (i da treba više igara općenito, ne samo eksluziva)
Nexus
2016 Sij 13 11:00:15 PM
A evo gledam opet i ne znam koji je to dio loš ili razlog da se netko ne slaze sa tekstom.
Što oko rebrandinga? Oko onoga što je PS3 učinio? Ili Xbox Slim? Emulacija? 3rd party dealovi? Multiplat mučenje? Istina ziva.
Indie također...spomenut je 360 simbolično i to u pozitivno smislu...
Njihovi devovi skoro i ne postoje osim 3-4 deva koji rade ili su radili na XOne...pogledaj pa ćeš se uvjeriti.
Sve ostalo 2nd party.
Ovo je gore realnost, tako da ne vidim koji je to dio koji ti ne odgovara ili bi stvarao problem?
Daj malo točnije, ako nije problem?
PS2MASTER
2016 Sij 13 11:27:43 PM
Quote:

Pa praktički sa cijelim tekstom, osim sa onim dijelom za Hololens i eksluzive (i da treba više igara općenito, ne samo eksluziva)


Hhahaha! :ca: Vid ko se ne slaže. Pa nisi li rekao da je MS napravio "kvantitativno" više? Mislim, ke će im više igara.

himZD0M.gif
persona user
2016 Sij 14 12:37:09 PM
murtaugh-list-gremlin.gif

Zabrinjava me zabrinutost za xbox.
Nexus
2016 Sij 14 01:50:10 PM
Još da je itko argumentirano prokomentirao članak od kada jr izašao pa bi rekao, ali ništa.
Oh well.
maximalni
2016 Sij 14 02:08:09 PM
ovo predviđanje rebrandinga?

mislim, odakle ovo?

na čemu baziraš takvo razmišljanje? izgledu konzole (inače, meni dizajn uopće nije tako loš)? neobjavljenim rezultatima prodaje?


i kad pročitam naslov, što očekivati od Microsofta u 2016., ne očekujem u tekstu usporedbe s konkurencijom ili kako je to konkurencija bolje napravila. jesi li tako nešto pisao u tekstu o PlayStationu?

nakon što netko pročita tekst, pomislio bi da je konzola na samrti. možda i nije baš tako crno?
Nexus
2016 Sij 14 02:25:51 PM
Ako nisi točno pročitao ili nisi shvatio pojam rebrandinga i na što se misli u tekstu:
"Rebranding is a marketing strategy in which a new name, term, symbol, design, or combination thereof is created for an established brand with the intention of developing a new, differentiated identity in the minds of consumers, investors, competitors, and other stakeholders. Often, this involves radical changes to a brand's logo, name, legal names, image, marketing strategy, and advertising themes. Such changes typically aim to reposition the brand/company, occasionally to distance itself from negative connotations of the previous branding, or to move the brand upmarket"

Na to se misli...a najveća usporedba ide sa PS3 u tom području i onim što je PS3 napravio 2009. kada su predstavili Slim PS3, pojeftinili ga, promjenili sve vezano uz prijašnju negativu, predstavili hrpu igara te se jedva oporavili.
Xbox Slim se spominje samo kao nešto što bi bilo logično nakon 2.5 godine te bi pomoglo u mjenjaju imidza jer ekipa pamti sve.


Quote:
i kad pročitam naslov, što očekivati od Microsofta u 2016., ne očekujem u tekstu usporedbe s konkurencijom ili kako je to konkurencija bolje napravila. jesi li tako nešto pisao u tekstu o PlayStationu?

S kime bi trebao usporedivati PS4 što se tiče konzola?
Pa bi ovo isto napisao i što onda? Hoću li sa WiiU usporediti?
Za PS4 su napisani problemi i manjak mogućnosti na PSN-u, remasteri, fail Vite, manjak eksluziva u 2 godine...??
Isto tako piše da je konkurencija napravila besplatnu X360 emulaciju, a Sony naplaćuje PS2 emulaciju, W10 povezivost, nekoliko skroz novih eksluziva...zbilja samrt? Ne bi rekao.

PS2MASTER
2016 Sij 14 02:37:39 PM
Quote:


Za PS4 su napisani problemi i manjak mogućnosti na PSN-u, remasteri, fail Vite, manjak eksluziva u 2 godine...??


Potpuno netočno. Ja sam se na to bunio, pa su mi rekli da sam zatucan.

Quote:

nekoliko skroz novih eksluziva


A to se PS-u 4 ne broji, a Xboneu se broji. Jel, Nexus?
Nexus
2016 Sij 14 02:48:47 PM
[member=13]PS2MASTER[/member]
Ako sam Sony kaze da su bili slabiji sa eksluzivama...onda su bili slabiji. Sry, ali istina.

Što se ove druge rečenice tiče obje konzole imaju ove godine nekoliko novih IP-ova samo što MS radi više sa 2nd Party devovima, a Sony sa 1st party.
Više novih IP-ova je predstavio Sony doduše.
Pročitaj oba teksta ponovno...
Chono7
2016 Sij 14 02:50:43 PM
Ja sam pročitao oba teksta i dobio sljedeće:

1) Xbox i Micorosft imaju ogroman posao za obaviti u 2016. godini... No mogu li smanjiti razliku za dominantnim PlayStationom 4?

2) Zadatak ove godine za šefa Xbox divizije, Phila Spencera, kao i Micorosfta je da naprave (ili barem pokušaju dio toga) ono što je Sony napravio 2009. s PlayStationom 3.

3) Realno, Xbox One je u teškoj situaciji i u ogromnom zaostatku za PS4 čak i Sjevernoj Americi gdje je zadnjih 10 godina Xbox bio dominantan.

4) To je bolje u istom razdoblju od Xboxa 360, ali i duplo lošije od PlayStationa 4 koji se prodao (ne isporučen!) u skoro 36 milijuna komada prema novim podacima.

5) To je zasigurno alarm za Microsoft i Xbox i zahtijeva već spomenuti totalni rebranding konzole, inače je „game over“ za Xbox One što se tiče hvatanja koraka za trenutno dominantnim PS4.

6) Konzola je također nešto tiša od PS4, ako se gleda direktna usporedba, ali ima i veliko napajanje izvan konzole što puno manji PS4 nema, već je unutar konzole.

7) Iz svih tih razloga Xbox se prošlu generaciju nije trebao truditi jer je PlayStation 3 u startu imao vrlo loš launch, tešku arhitekturu i bio je vrlo skup.

8) Fenomen koji je eksplodirao prije 3 godine se nastavlja te postaje jedan od glavnih obilježja današnjeg gaminga, a na tom području među konzolama bolji posao ipak radi Sony sa PS4.

9) Xbox One muku muči na ovom dijelu iz nekoliko razloga, a jedan od njih je i nešto inferiorniji hardver zbog kojeg dobije igre koje u dosta slučajeva imaju nešto nižu rezoluciju ili performanse od PlayStationa 4, ali dosta stvari se može „ispeglati“ raznim dealovima koje Sony ipak ugrabi prije Phila Spencera.

10) Xboxu u prilog ide i činjenica da Sony naplaćuje emulaciju PS2 igara na PS4, kao i mala vjerojatnost da će PS4 dobiti emulaciju PS3 igara zbog kompliciranije arhitekture PS3.Deset rečenica direktne usporedbe i gotovo ukupni tekst se svodi na ovo, a ne na naša očekivanja od Xboxa u 2016. godini.

Dok s druge strane u PS očekivanjima, gdje je puno veći i opširniji tekst imamo ovo:

1) Ako ste kupili PS4 nakon što ste bili vlasnik Xboxa 360, bilo bi dobro da, u slučaju da imate višak novca, odigrate klasike sa PS3.

2) Najzvučnija najava prošle godine je bio Sonyjev deal s Activisionovim Call of Dutyem koji je raskrstio s Microsoftom i Xboxom te je sada PS4 taj koji prvi dobiva DLC-eve, mape kao i sam marketing koji se vrti oko PlayStationa.


Ovo su po meni glavni problemi ovog članka i po mom mišljenju naslov bi trebao biti "Način na koji bi Xbox trebao postati PlayStation".
PS2MASTER
2016 Sij 14 03:01:29 PM
Quote:

[member=13]PS2MASTER[/member]
Ako sam Sony kaze da su bili slabiji sa eksluzivama...onda su bili slabiji. Sry, ali istina.

Što se ove druge rečenice tiče obje konzole imaju ove godine nekoliko novih IP-ova samo što MS radi više sa 2nd Party devovima, a Sony sa 1st party.
Više novih IP-ova je predstavio Sony doduše.
Pročitaj oba teksta ponovno...


[member=11]Nexus[/member]
To što je on rekao... Možda se iznenadiš. Sry, al pogledaj si ovo :

Tnn1x23.png

Nexus
2016 Sij 14 03:04:34 PM
Znači ti se ne slazeš da bi MS trebao dostići konkurenciju na tim područjima?
1) To je uvod pobogu...kakva usporedba?
2) Yup...baš to. Trebaju rebranding. Opet nikakva usporedba nego smjernica.
3) Činjenica koja ima veze sa rebrandingom i razlogom za rebranding.
4) Ovo si dvaput napisao.
5) Vazna činjenica u dijelu teksta vezano za rebranding i njegovu vaznost...nikakva usporedba ili nešto što nema veze sa tim dijelom.
6) Rebranding...da. Koji je ovdje problem? Pa nije valjda da MS zeli izgubiti generaciju,a moze nadoknaditi zaostatak.
7) Da je konzola tiša i hladnija u trenutnom dizajnu od PS4 je loše za naglasiti? Dobro...
8) Vazna činjenica...to je isto ono što radi konkurencija i to moraju iskoristiti.
9) Da.
10) Usporedba...yup.
11) Činjenica.

Ne vidim problem moj chono...pa od 10 stavki 6 se nalazi i spominje u rebranding dijelu. Ne razumijem što je ovo loše?
Najprije se ne slazeš sa tekstom pa sada sa naslovom. Ne kuzim.
Chono7
2016 Sij 14 03:09:48 PM
Ne slažem se sa tekstom, a naslov sam predložio s obzirom na vlastiti dojam teksta. Kažem, moje mišljenje i ništa osobno, samo opservacija. A vidim da nisam jedini.
Nexus
2016 Sij 14 03:12:34 PM
Ma sve ok na to imaš pravo, ali mislim da nisam ništa loše napisao o XOne ili MS-u, a usporedbe da ih tako nazovemo su tu da pokazu ono što sigurno zele smanjiti/neutralizirati i ostalo.
FedroWhatIsGood?
2016 Sij 14 03:41:46 PM
Je li se PS3 trudio vecinu prosle gen.dostici X360 ili nekog dedu iz Spisic Bukovice ili nikog? Tj. cinjenica je da svi jesmo tvrdili i tvrdimo da se PS3 jeste trudio dostici X360 u kvaliteti i kvantiteti i isplativosti ponude (ne da postane x360, vec komparativno ali na svoj nacin isto) - dakle SVI smo tvrdili isto (bez isprdavanja s logikom izokrecuci to "da hejteri PS3 mu samo zele naturit da postane X360"), sto ukljucuje i vas kojima kad su uloge u ovoj gen.obrnute odjednom to vise nije logican pristup i tvrdite da to ima sasvim drugacije konotacije nego onda...

Zar vam prepucavanje u ime bilo koje korporacije muti razum da bi SVAKI uspjeh XBO da (na bilo koji nacin) smanji zaostatke za PS4 bile divota za sve konzolaske tabore od Nintenda na dalje... Jos zanimljivije da prva dva kriticara ne vole nikakve konzole niti najmanje pa sto onda ispada - da bi radije da PS4 ode (trenutnim!) putem konkurencije pa da su vece sanse da "zle konzole napokon prestanu postojati" ili da je cak sam MS brand njima dovoljan da se ovakvom analizom osjecaju pogodjenim???

Ili nesto trece, naravno, jer ne zelim vise nikome naturati da su moji dojmovi o njemu jedini relevantni, pa napisite svoje :)

Ali kakav god clanak bio prezentira neke od opcija kojima je cilj da XBO pocne vrsiti puno zesci pritisak na PS4 i da na kraju ostvari najmanje isti come back!

1. Ili to nije ono sto bi vi zeljeli da se dogodi, nego radije da se drze fige da sav konzolitis propadne? Pa tvrdite da XBO
FedroWhatIsGood?
2016 Sij 14 03:45:16 PM
...ne treba come back nego samo da nastavi kao do sada?

2. Želite razna poboljšanja ali PAMETNIJA od Nexusovih? Pa napišite IŠTA konkretno o svojim idejama/prijedlozima - gdje su vam?

Napišite ih ovdje ili u VLASTITOM ČLANKU... Dajte napišite svoj/e članke 8)
Chono7
2016 Sij 14 03:59:50 PM
Pa da, upravo to! Dobro si napisao, Nexusova mišljenja. Je li AMD propao zbog Nvidie i Intela? Da li je nužno imati dva identična proizvoda na tržištu koja služe identičnoj svrsi? Da li AMD MORA slijediti Nvidiu ili Box kopirati PS da bude dostojna konkurencija? Na što se zapravo svodi cijeli ovaj članak? Na usporedbu u čemu je to Box slabiji naspram PSu? Po meni jedini zaključak je hardwareska nadmoć PSa naspram Boxa kao slabije konzole, ali opet konzole koja služi samo igranju. Zar nije to manje bitno kod igranja? Znači u 2016. godini Box mora postati PS da ne izgubi generaciju? (što god to značilo)
persona user
2016 Sij 14 04:05:32 PM
Ask not what the Xbox can do for you, ask what you can do for the Xbox!
FedroWhatIsGood?
2016 Sij 14 04:07:28 PM
A po čemu to ovaj članak ne potiče razmišljanja kako da xbo smanji tržišni zaostatak za konkurencijom pa da svima bude bolje (KOJI VOLE KONZOLE, ofc :D )?

Gdje ti ne vidiš to? Vidiš li to ili samo ne želiš da se uopće priča o ovoj temi jedino zato jer implicira da je MS u nečemu lošiji od presvetog sonija?

Ako želiš dobro konzolama, dobro XBO konzoli i cijelom tržištu ili makar samo MS-u - pa daj ti doprinesi raspravi ičim osim tvrdnjom da je ružno govoriti da u ičemu xbo treba dostizati ps4...

Daj svoj DOPRINOS...
Chono7
2016 Sij 14 04:16:02 PM
Zašto bi želio loše MSu? I gdje ja to moram dati svoj doprinos? Tema je ovaj članak, a članak direktno vrši usporedbu XO-PS4, nema nikakve veze sa naslovom i temom koju bi trebao obraditi. Dok s druge strane prethodni članak odlično sumira očekivanja u ovoj godini za PS. Kakav je tvoj doprinos osim prozivanja i postavljanja pitanja?
FedroWhatIsGood?
2016 Sij 14 04:33:13 PM
Quote:

Je li se PS3 trudio vecinu prosle gen.dostici X360 ili nekog dedu iz Spisic Bukovice ili nikog? Tj. cinjenica je da svi jesmo tvrdili i tvrdimo da se PS3 jeste trudio dostici X360 u kvaliteti i kvantiteti i isplativosti ponude (ne da postane x360, vec komparativno ali na svoj nacin isto) - dakle SVI smo tvrdili isto (bez isprdavanja s logikom izokrecuci to "da hejteri PS3 mu samo zele naturit da postane X360"), sto ukljucuje i vas kojima kad su uloge u ovoj gen.obrnute odjednom to vise nije logican pristup i tvrdite da to ima sasvim drugacije konotacije nego onda...

Zar vam prepucavanje u ime bilo koje korporacije muti razum da bi SVAKI uspjeh XBO da (na bilo koji nacin) smanji zaostatke za PS4 bile divota za sve konzolaske tabore od Nintenda na dalje... Jos zanimljivije da prva dva kriticara ne vole nikakve konzole niti najmanje pa sto onda ispada - da bi radije da PS4 ode (trenutnim!) putem konkurencije pa da su vece sanse da "zle konzole napokon prestanu postojati" ili da je cak sam MS brand njima dovoljan da se ovakvom analizom osjecaju pogodjenim???

Ili nesto trece, naravno, jer ne zelim vise nikome naturati da su moji dojmovi o njemu jedini relevantni, pa napisite svoje :)

Ali kakav god clanak bio prezentira neke od opcija kojima je cilj da XBO pocne vrsiti puno zesci pritisak na PS4 i da na kraju ostvari najmanje isti come back!

1. Ili to nije ono sto bi vi zeljeli da se dogodi, nego radije da se drze fige da sav konzolitis propadne? Pa tvrdite da XBO


Quote:

...ne treba come back nego samo da nastavi kao do sada?

2. Želite razna poboljšanja ali PAMETNIJA od Nexusovih? Pa napišite IŠTA konkretno o svojim idejama/prijedlozima - gdje su vam?

Napišite ih ovdje ili u VLASTITOM ČLANKU... Dajte napišite svoj/e članke 8)


Quote:

A po čemu to ovaj članak ne potiče razmišljanja kako da xbo smanji tržišni zaostatak za konkurencijom pa da svima bude bolje (KOJI VOLE KONZOLE, ofc :D )?

Gdje ti ne vidiš to? Vidiš li to ili samo ne želiš da se uopće priča o ovoj temi jedino zato jer implicira da je MS u nečemu lošiji od presvetog sonija?

Ako želiš dobro konzolama, dobro XBO konzoli i cijelom tržištu ili makar samo MS-u - pa daj ti doprinesi raspravi ičim osim tvrdnjom da je ružno govoriti da u ičemu xbo treba dostizati ps4...

Daj svoj DOPRINOS...
19Marksman89
2016 Sij 14 04:34:19 PM
Zele ti rec da su dosli procita sto očekivati od Microsofta u 2016. a dobili su to kako se Ps4 prodaje ko vruca kifla i xbox je ruzan!
Nexus
2016 Sij 14 04:39:30 PM
Samo se vas dvoje žalite...a forum im 300+ članova.
Enough said.

Ili si slijep ili ne zelis vidjeti pa pišeš ovakve gluposti. Sry.
19Marksman89
2016 Sij 14 04:44:30 PM
I forum je inace pun xbox igraca da ti to kazu.
revo
2016 Sij 14 04:46:19 PM
Koji ste vas dva specijalci.

Nexus predviđa sto ocekivat od xboxa na temelju onog nedostataka i zaostataka za konkurencijom.

Kaj je i najrealnije, al eto opet se nađete vas dva specijalaca tu trubit bez ikakvih argumentata.

Da je napiso xbox je super i ne treba nista pa znaci da nece nit nist napravit u 2016. godini bili bi sretni.
Nexus
2016 Sij 14 04:47:24 PM
Quote:

I forum je inace pun xbox igraca da ti to kazu.
Ti i chono ste Xbox igrači pa kažete ili?
FedroWhatIsGood?
2016 Sij 14 05:02:29 PM
I ps4 igracima je stalo da box pocne pritiskati plejku i da bi to pomoglo i njima - pise ti sve to u PS podforumu, znas...?

Njima je vise stalo do jake konkurencije nego onima koji su master race orijentirani...
revo
2016 Sij 14 05:26:04 PM
Tako je Pc mustard ekipa ne zna kak nam je dobro bilo dok je ps3 sustizao xbox 360

19Marksman89
2016 Sij 14 06:02:01 PM
Quote:

Quote:

I forum je inace pun xbox igraca da ti to kazu.
Ti i chono ste Xbox igrači pa kažete ili?

Ne..nas boli ljevo jaje za obje konzole sta znaci da smo neutralni i negledamo kroz fenboy naocale. Evo dosao je i revo da mi kaze kako vam je bilo ljepo u recenici koja uopce nema komplekse (nooooooot),sad vas ima za squad .
Nexus
2016 Sij 14 06:06:25 PM
Znači da svatko može komentirati i kazati što želi? Ne samo igrači jedne platforme.
Ako te bolji lijevo jaje koju onda potrebu imaš citati i komentirati?
Što [member=110]revo[/member]-inu izjavu stavljas u množinu i ukljucujes mene?
Daj...
Chono7
2016 Sij 14 06:07:15 PM
Quote:

Quote:

I forum je inace pun xbox igraca da ti to kazu.
Ti i chono ste Xbox igrači pa kažete ili?


Mene izostavi iz ovakvih komentara. Ja sam se isključivo referirao da ovaj članak i onaj prošli. PS očekivanja odrađena vrhunski, dok je ovo za moj ukus previše versus da bi povezao sa naslovom članka. [member=11]Nexus[/member] tebe izostavljam iz sljedećeg:

Vidim da su pojedinci počeli sa master race etiketama kada ostanu bez odgovora i ostaje mi jedino prihvatit takve postove i udaljit se. Pa stoga odlazim iz ove peasantske rasprave kao pravi master race, definicijom koju su mi  pojedinci eto danas prišili u raspravi gdje brane superiornost PSa nad Boxom u očekivanjima za isti za koji tvrde da mora biti kao PS kako PS nebi propao! Da dobro sam napisao! Too much za jedan dan.
Nexus
2016 Sij 14 06:09:10 PM
[member=111]Chono7[/member]
Ma to sam kazao da dokazem da ne moraš biti na toj platformi da bi komentirao, predlagao, kritizirao ili nešto drugo.
Nije nista negativno. (post iznad sam napisao to ;-) )
Sve OK  :ay:
PS2MASTER
2016 Sij 14 06:13:15 PM
Quote:

Pa stoga odlazim iz ove peasantske rasprave kao pravi master race, definicijom koju su mi  pojedinci eto danas prišili u raspravi gdje brane superiornost PSa nad Boxom u očekivanjima za isti za koji tvrde da mora biti kao PS kako PS nebi propao! Da dobro sam napisao! Too much za jedan dan.


Niko ti nije danas prisio "master race" . To ti jos stoji otkad si dosao na Reboot.

Osoba koja nekog naziva fanbojem je i on sam fanboj, a kao pravi se da nije i smatra se nepristranim je zesce licemjerje na n-tu.
revo
2016 Sij 14 06:25:47 PM
Znaci ja sam sony fanboy jer bi htio da se xbox popravi na trzistu.


Mjere koje treba poduzet za to su jasne
Nova slim konzola posto je ova velika i jos ima power brick. Znaci jos niza cijena konzole . Jos koja ekskluziva nebi bila na odmet.

Al dobro vi znate bolje iako niste nista rekli. (chono i marksman)

Btw. Nexus mislim da se nismo skuzili.
Ulogiraj se da bi komentirao.