Novo u kinima | Dašak francuske kinematografije, strah u kostima i Warcraft

Još malo europske kinematografije, nastavak horora i ekranizacija velikog Warcrafta.

Napisao  Ponedjeljak, 06 Lipanj 2016

Novi tjedan, novi europski film. Nije čest slučaj da svaki tjedan imamo priliku pogledati europski film u kinu, ali sad ih već imamo dva tjedna zaredom. „Les Visiteurs: La Révolution“ (Daleki Rođaci: Revolucija) nastavak je francuskog filma iz 1993. godine, a i dalje prati dva vremenska putnika koji će se ovoga puta naći na ulicama Pariza za vrijeme Francuske revolucije. Glavni glumci i režiser ostali su isti, a jedan od njih je široj publici poznati Jean Reno koji je od prvog filma ostvario i zavidnu internacionalnu karijeru. Prve ocjene nisu nešto čemu bi mnogi pozavidjeli, ali ljubitelji originala trebali bi filmu pružiti priliku.

The Conjuring 2“, nastavak horora iz 2013. godine još će nas jednom „staviti u cipele“ Eda i Lorraine Warren, paranormalnih istražitelja koji će se ovoga puta zaputiti u London kako bi pomogli samohranoj majci četvero djece u ukletoj kući. Oko originala zadnjih par dana žustro se raspravlja na našem forumu, a bacaju se i predviđanja o nastavku. Kako se čini, nastavak primjenjuje sličnu formulu kao i original, a sudeći po dosada pristiglim kritikama formula još funkcionira jer ocjene su i više nego solidne. Osim toga, ohrabruje nas i činjenica kako je cijela glavna postava iz originala i dalje tu. Može li nam film pružiti nešto novo i iznova nas prestrašiti do kostiju predstoji nam vidjeti nakon odlaska u kino.

Dugo očekivani „Warcraft“ film od ovog ćemo tjedna napokon moći pogledati u našim kinima, a vrijeme koje je proveo u svjetskim kinima nije prošlo bez kontroverze. Kritika je film popljuvala uzduž i poprijeko, a neki bi rekli kako je to zbog nepoznavanja izvornog materijala. Fanovi igre, ali i ljubitelji filma općenito očito se ne slažu s kritičarima jer film zasada na iMDB-u drži ocjenu 7,9 nakon nešto više od 30 tisuća glasova. Za usporedbu, kritika ga je ocijenila prosječnom ocjenom od 31. Nešto tu očito ne štima, a isto tako je očito da nećemo moći znati gdje leži istina dok sami ne pogledamo film. Optimist u nama priželjkuje da se uklopimo među obične smrtnike koji zasada pozitivno reagiraju na film stoga nam ne preostaje ništa nego zaputiti se u kino dvorane što je prije moguće.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.