Casey Affleck u ulozi koja mijenja karijeru

Pristigao trailer za „Manchester by the Sea“.

Napisao  Četvrtak, 25 Kolovoz 2016

Bliži nam se najljepše razdoblje godine za sve ljubitelje filma, ono u kojemu ćemo vidjeti najbolje što nam može ponuditi filmska industrija ove godine. To je naravno, doba u kojem pristižu ozbiljniji kandidati za sve veće filmske nagrade, a polako nam dolaze i traileri za te filmove.

Najsvježiji u nizu, „Manchester by the Sea“ predstavio nam se uz taktove Matthewa Perrymana Jonesa i njegove pjesme „Land of the Living“ koja savršeno odgovara tonu kojeg nam predstavlja režiser Kenneth Lonergan. Treći film Lonergana nakon odlično prihvaćenih „You Can Count on Me“ i „Margaret“ uspješniji je i potvrđuje napredak Lonergana kao režisera i scenarista, samo su neke od riječi kojim su kritičari opisali film.

Inače, film je premijerno prikazan na Sundanceu ove godine, a ljudi koji su ga pogledali većinom su izrazili vrlo pozitivne komentare. Kritika film voli još i više pa tako zasad drži ocjenu od 91 na metacriticu nakon deset recenzija. Svi ističu kako je ovo jedan od potencijalnih kandidata za Oscara, a osim samog filma iznimne pohvale dobili su i svo troje glavnih glumaca, Casey Affleck, Michelle Williams te mladi Lucas Hedges.

Predviđaju se nominacije za svo troje, ali do sezone nagrada ipak je ostalo još mnogo.

Priča će nas smjestiti u gradić istoga imena koje nosi i film, a pratit ćemo ujaka (Affleck) koji će se morati brinuti o svom nećaku nakon što mu premine brat.

Sve ovo potvrđuje kako nezavisni ili možda poznatijim izrazom indie filmovi svake godine kvalitetom rastu i nameću se kao ozbiljni kandidati u svijetu filma.

Može li film ispuniti velika očekivanja saznajemo sredinom mjeseca studenog.

Torla
2016 Kol 26 01:41:14 PM
Dajte nam napokon filmove sa jako dobrom pričom i vrhunskom glumom....

Od 10 filmova koje pogledam, barem ih je 8 generiranih, istih/sličnih, s plitkom glumom, scenarijem, režijom itd.


Ovo bi mogao biti jedan kvalitetan film koji ostavlja dojam na gledatelja i kojeg preporučate drugima.
CroZac_Drake
2016 Kol 26 03:07:32 PM
Nažalost, danas novac diktira sve, a publika je nebrojeno puta dokazala da najbolje prolaze takvi, kao što ih ti opisuješ generični filmovi naspram onih s kvalitetnom pričom i nekom smislenom karakterizacijom likova.
Tu po meni leži i najveća kvaliteta indie scene danas, filmovi koji se rade iz čiste ljubavi bez prevelikog utjecaja velikih produkcijskih kompanija. Prizemnije priče i realni,ljudski likovi. Šteta je samo što dosta takvih filmova ne doživi nikakav spotlight pa nitko za njih ni ne čuje.
Ulogiraj se da bi komentirao.

AKTUALNO

  • 1