Natalie Portman u potencijalnoj ulozi karijere

„Jackie“ izgleda kao novi Oscar za mladu glumicu.

Napisao  Četvrtak, 06 Listopad 2016

„Jackie“, film koji će nam pružiti uvid u događaje neposredno nakon atentata na američkog predsjednika Johna F. Kennedyja kroz oči prve dame Jacqueline Kennedy nedavno je dobio svoj prvi trailer.

Film je već prošao nekoliko festivala, a kritika i ljudi koji su gledali film većinom su oduševljeni. Radi se o character pieceu što znači kako nas čeka uvid u psihu glavnog imena filma, a prve recenzije govore kako je taj aspekt odrađen iznimno dobro. Natalie Portman kupi velike pohvale za glumu, a u ovom je trenutku možda i prvi pretendent za sve veće filmske nagrade u kategoriji najbolje ženske uloge. Mnoge su usporedbe s performansima Helen Mirren u „The Queen“ i Meryl Streep u „The Iron Lady“, a to je nešto vrijedno svakog poštovanja.

Režiser filma je Pablo Larraín („No“, „El Club“), jedan od najvećih čileanskih režisera, a scenarij je napisao Noah Oppenheim („The Maze Runner“).

Peter Sarsgaard glumit će Roberta Kennedyja, a John Carroll Lynch Lyndona B. Johnsona.

Film se u kinima očekuje u prosincu, a potvrđeni datum za određena američka kina je 2. prosinac.

profMANTIKOR
2016 Lis 08 02:43:59 PM
Hm, teško je prognozirati budućeg Oscara, ali po svemu sudeći, mislim da bi ona mogla imati šansu.

Nezgodna je tema...  :ah:

Film je drama s autobiografskim elementima i općenito sama rasprava o američkom predsjedniku previše odvlači u politiku, a socijalni elementi ovdje su da se ne bi film pretvorio u patetiku. Usporedba mlade Portmanice s Meryl Streep definitivno vrijedi, ali meni je N. Portman duplo bolja.  :D

U Crnom labudu (2010), također miljeniku Oscara, savršeno je okarakterizirala ulogu mlade balerine. Njena metamorfoza je besprijekorna, a kadrovi su jednostavno genijalni.

Inače, ne volim gledati drame, ali njen Crni labud je vrhunski uradak. Slike dok se vozi podzemnom i promatra se u ogledalu, sukobi s majkom, lezbijska scena i na kraju pretvaranje labuda u negativca - savršeno. Kritika ju nije štedjela u tom filmu jer se poigravalo s elementima psihoanalize (Freud i Jung), ali kad se dublje zagleda, njena gluma je stvarno bila kvalitetna.  :bi:

U ovom filmu je ipak presudna doza politike i ženske perspektive. Ključna razlika je u teoriji fokalizacije jer ćemo promatrati njenim očima. Naravno da je hvale jer se dokazala kao glumica, iako bih volio da malo stane s tim drametinama i počne s komedijama ili trilerima.


Ulogiraj se da bi komentirao.