Novo u kinima | Zaraze, domaći filmovi, računovođe i animacije

Može li nas nešto ovoga tjedna iznenaditi?

Napisao  Srijeda, 12 Listopad 2016

Ovog nas tjedna čeka još jedan film o vrsti zombi apokalipse jer nam Viral donosi priču o mladoj djevojci koja će se nakon izbijanja smrtonosnog virusa koji je pobio pola populacije sakriti u sklonište i pri tome sve to dokumentirati dok pri tome pokušava spasiti zaraženu sestru. Teško je mnogo više napisati o ovom filmu jer ni sami nismo za njega znali do pisanja ovog članka, ali vrijedi napomenuti kako će se u njemu pojaviti Analeigh Tipton. Recenzije kritike još nisu vani, ali zato jesu one od ljudi koji zasada ne uljevaju nadu. Ljubiteljima tematike sigurno će dobro doći, a ostali možda najbolje da preskoče ili pričekaju neko vrijeme.


Ustav Republike Hrvatske već kratko vrijeme igra u kinima u limitiranom izdanju, a od ovog tjedna moći ćete ga pogledati širom zemlje. Ovako na prvu rekli bi kako nas očekuje tipična hrvatska priča o mržnji na temelju nacionalnosti, seksualnih sklonosti i slično. Takav je manje-više i sinopsis, a može li nas ovaj film iznenaditi morat ćemo vidjeti. Uvijek smo pomalo skeptični oko naših filmova, pogotovo onih sa sličnom tematikom, ali uvijek je negdje duboko nada da će nas iznenaditi. Režiser i scenarist filma je Rajko Grlić, možda najpoznatiji po odličnoj „Karauli“, a može li se približiti uspjehu tog filma s Ustavom Republike Hrvatske saznajemo vrlo brzo.


Od ovog tjedna napokon ćemo dobiti priliku pogledati dugoočekivani Kubo and the Two Strings. Film je vani u kinima već jako dugo, a svi se slažu kako se radi o fantastičnom animiranom filmu. Kubo je u potrazi za magičnim oklopom svog pokojnog oca koji će mu pružiti mogućnost borbe s zlim duhom iz prošlosti. Prilično zanimljiv koncept, a u potrazi će mu se pridružiti Beetle i Monkey. Radi se naravno o životinjama kojima glas posuđuju Charlize Theron i Matthew McConaughey kojem je ovo prvi put da posuđuje glas za animirani film. Uloga Kuba pripala je mladom Artu Parkinsonu, najpoznatijem po ulozi zig-zag Rickona iz „Game of Thronesa“. Valja napomenuti kako će se film prikazivati u originalu odnosno neće biti sinkronizacije što će nam reći kako ovo ipak nije film za malu djecu.


Gavin O'Connor nakon odličnog „Warriora“ i ne tako odličnog „Jane Got a Gun“ donosi nam novi film, The Accountant. Glavna je uloga pripala u zadnje vrijeme jednom od konstantnijih glumaca, Benu Afflecku, a pridružit će mu se Anna Kendrick, Jon Berenthal, J.K. Simmons, Jeffrey Tambor i John Litgow. Prilično impresivna lista imena, moramo priznati. Christian Wolff čovjek je iznimnih sposobnosti i opsesivne naravi koji radi kao računovođa u jednoj manjoj firmi. Ono čime se ističe je drugi posao, također računovođe, ali za razno razne svjetske kriminalne organizacije. To će ga dovesti pod istragu Ministarstva financija koju prevodi J.K. Simmons. Film nam obećaje mnoge tajne koje ćemo razotkriti, a sve nas upućuje na to kako nas očekuje odličan film. Ovog se puta ipak nećemo zaletavati nego ćemo pričekati prve ocjene i preporučiti i vama isto prije hitanja u kino dvorane.

Raptor-U
2016 Lis 12 01:02:45 PM
Od ova tri igrana filma dva zasluzuju paznju . To su  Grlicev Ustav RH i O' Connorov Racunovoda. Grlicev novi uradak plijeni paznjom uvijek aktualnom temom medjunacionalnih i medjuetnickkh odnosa. Stvarna,  realna i ozbiljna radnja filma  prozeta odmjerenom dozom humora. Dobar  casting, premda mozda i nije bilo potrebe za srpskim glumcima (N. Glogovac) jer imamo dovoljno hrvatskih odlicnih glumaca bez posla.Accontant je ocito napet triler radnjom koja mozda podsjeca na Hackfordovu uspjesnicu Davoljeg odvjetnka sa K Reevesom u gl. ulozi. Viral ne zasluzuje komentar. Animirani film mozda ima svojevrsnu kvalitetu, no ne u dovoljnoj mjeri.
Ulogiraj se da bi komentirao.