Netflix uskoro funkcionalan i van mreže?

Jedan od najpopularnijih internetskih servisa za streamanje TV serija, filmova i srodnih sadržaja, uskoro bi mogao dobiti po mnogim korisnicima veoma traženu značajku.

Napisao  Nedjelja, 16 Listopad 2016

Netflix se isprofilirao kao jedan od najboljih servisa za stremanje multimedijskih sadržaja na smartphoneu, tabletu, PC-u i konzolama. No iako je Netflixova popularnost neupitna, mnogi korisnici su frustrirani što za rad servisa obavezno trebate biti povezani na internetu, bilo putem Wi-Fi ili mobilne mreže. To potencijalno može uzrokovati glavobolje kada baš nešto želite gledati, a internet je slabo ili uopće nije dostupan.

Trenutna problematična situacija bi se trebala promijeniti s uvođenjem Netflix offline moda. Prema mnogim izvorima bliskim Netflixu, mogućnost rada van mreže trebala bi biti dostupna već krajem ove godine. U razgovoru za Light Reading potvrdio je to izvršni čelnik tvrtke Penthera, koja se inače bavi segmentom pružanja usluga mobilnog videa.

Iako nema riječi o tome hoće li mogućnost preuzimanja video sadržaja biti dostupna za cjelokupni sadržaj koji se nudi na Netflixu, ili samo za originalne video sadržaje u Netflixovoj produkciji (razne Marvelove serije poput Daredevila, Jessice Jones i Lukea Cagea, House of Cards, Stranger Things i slično), neki analitičari predviđaju kako je veća mogućnost za ovaj drugi scenarij.

U svakom slučaju, ovo bi bio lijep dodatak mogućnostima Netflixa, razlog više da oni s slabijom dostupnošću interneta manje posežu za nelegalnim sadržajima na torrent trackerima.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.