Novo u kinima | (3.11.) Simfonija vizuala, srednja škola, trolovi…

Doctor Strange započinje 3. fazu Marvelovih filmova.

Napisao  Srijeda, 02 Studeni 2016

Krećemo s daleko najjačim naslovom ovog tjedna. Doctor Strange, novi je film Marvela koji će nam pokazati origin story istoimenog lika i službeno otvoriti treću fazu Marvelovog cinematic universea. Film je već vani u nekim od svjetskih kina, a gle iznenađenja, Marvelov film još jednom oduševljava. Drži odlične ocjene, a posebno se hvale vizuali za koje neki kažu kako su najbolji dosad viđeni na filmu. Pohvale stižu i na 3D kojeg se stavlja uz bok s Avatarom, a kao šlag na tortu dodajmo pohvale na ansambl glumaca predvođen Benedictom Cumberbatchom. Jedva čekamo.


Ministarstvo ljubavi novi je hrvatski film kojeg ćemo imati priliku uloviti u kinima ovog tjedna. Glavna uloga pripala je Stjepanu Periću poznatom po ulozi Instruktora u istoimenoj seriji, a scenarij i režiju potpisuje Pavo Marinković (Ajmo žuti). Očekuje nas komedija u kojoj će jedan čovjek u službi države pokušati stati na kraj udovicama hrvatskih branitelja koje primaju njihovu mirovinu, a žive u izvanbračnim zajednicama. Iskreno, ni sami ne znamo što očekivati od ovog filma, ali u slučaju da ste ljubitelji domaćeg filma sami ćete znati najbolje.


Middle School: The Worst Years of My Life,  blend je igranog i animiranog filma, a ujedno i još jedna američka komedija koja će nas smjestiti u hodnike i dvorišta srednje škole. Režiser filma je Steve Carr za kojeg je bolje da ne znate što je dosad režirao, a priča će pratiti mladog tinejdžera koji će se pobuniti protiv silnih pravila koja nameće zloglasni ravnatelj njegove srednje škole. Prve ocjene i nisu bajne, ali to sigurno neće zaustaviti djecu da nagovore roditelje na odlazak u kino.


Trolovi ovoga puta dolaze u nešto drugačijem obliku pa su ovi tako prepuni šarenih frizura, šljokica i čega sve ne. Naravno, u pitanju je novi animirani film iz studija Dramworks, a po nebrojeni put gledat ćemo priču u kojoj će manja grupa pokušati spasiti svoje prijatelje. Pitanje je koliko novoga može ponuditi ovaj film, ali ono u što smo sigurni je kako će djeca popuniti kino dvorane.

Raptor-U
2016 Stu 02 12:36:09 PM
U vezi domaceg filma "Ministarstvo ljubavi" samo mali osvrt na temu filma. Naime, udovicama poginulih hrv. branitelja po zakonu RH nije zabranjeno biti u izvanbracnoj zajednici. Sto je ok, jer bi u suprotnome to svakako bila diskriminacija za te zene. Osobno poznajem neke od njih koje imaju i djecu u takvoj zajednici. Nije samo preporucljivo ponovo se udati, jer se tada moze izgubiti pravo na takvu mirovinu. Posto je rijec o komediji valja nam zanemariti neke pravne neutemeljenosti u filmu i pogledati film u nadi da cemo se dobro nasmijati na prilicno ozbiljnu i skakljivu temu.
Ulogiraj se da bi komentirao.