Novo u kinima | (2.2.) Najbolji filmovi godine

Pogledajte neke od najboljih filmova koje je industrija ponudila prošle godine.

Napisao  Srijeda, 01 Veljača 2017

Prije udarnih snaga dolazi jedan horor, svima vrlo dobro poznati Rings odnosno po naški Krug. Još jedan nastavak, remake ili kako god to nazvali ovog serijala ponudit će nam još malo viđenoga. Teško da će se ovaj nastavak čime istaknuti iz gomile, a ni horor žanr nije što je nekada bio. Unatoč svemu, nadamo se da će barem neki uživati u filmu.                                                         


Osvajač Zlatnog globusa za najbolji film, Moonlight napokon dolazi i kod nas. Film o kojem svi pričaju i jedan od većih favorita za sve veće nagrade malo je indie čudo. Priča o životu jednog Afroamerikanca ispričana kroz tri etape njegova života osvojila je mnoge uključujući i našeg ELECTRONICUSA koji je u svojoj recenziji imao samo riječi hvale za film. Ako se i dalje dvojite oko toga želite li u kino, pogledajte trailer i odlučite.


Lion, priča o čovjeku koji će 25 godina nakon što se izgubio na ulicama Kolkate krenuti u potragu za svojim roditeljima… i to preko ničeg drugog doli Googlea. Emotivna priča pokupila je brdo pohvala, a Dev Patel i Nicole Kidman u utrci su i za Oscara. Osim njih, film se natječe u još četiri kategorije uključujući i onu za najbolji film. Također ćemo napomenuti kako se radi o istinitoj priči, a svi znamo kako te obično najviše udaraju u feelse.


Hell or High Water jedan je od filmova za koje smo mislili kako ga nikad nećemo ugledati u našim kinima. U vrijeme izlaska, na ljeto 2016. iako je dobivao same pohvale film nije uhvatio dovoljan zamah očito. Sada, pola godine i nekoliko desetaka nominacija za sve bitnije nagrade kasnije ovaj film dolazi na velika vrata. Krimi drama smještena na polja Texasa o braći koja kreću očajničkim putem ne bi li preživjeli, a pri tome ih lovi policijski veteran po našim je forumašima i više no dobar film. Svi ljubitelji modernog westerna će uživati, a Jeff Bridges, Ben Foster i Chris Pine pobrinut će se da ostanete oduševljeni.


Prvi puta probijamo granicu od četiri filma pa tako predstavljamo Pattayju. Francuska komedija o dva prijatelja koji pokušaju ostvariti odmor na luksuznom odmaralištu Pattaya tako što će prijaviti svog prijatelja patuljka na natjecanje u tajlandskom boksu. Da, znamo… zvuči prilično loše. 

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.